یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: با موجی از نیازهای جامعه روبه رو هستیم که برای پاسخگویی به این نیازها نیازمند طراحی نقشه راه علمی، پژوهشی دقیق برای توسعه علوم قرآنی و مرتبط با آن هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید علی عماد در بازدید از بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار داشت: بخش حوزوی، بخش  اختصاصی نمایشگاه است و بخش‌های غیرحوزوی نمایشگاه قرآن هم حوزوی است چرا که عالمان و فضلای حوزه نقش اساسی در آن دارند.

وی افزود: ‌بخش حوزوی نسبت به سال گذشته از نظر محتوا، مکان، ‌فضا و آراستگی بسیار خوب شده و نسبت به سایر بخش‌ها آرام‌بخش‌تر است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان این که این بخش تمام ظرفیت حوزه نیست بیان داشت: بخش حوزوی علی‌رغم گستردگی و خوب بودنش بخشی از ظرفیت حوزه را نمایش می‌دهد باید تدابیری اندیشه شود که همه بخش‌ها،‌استان‌ها و مراکز فعال مشارکت جدی داشته باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عماد بیان داشت: گزارشی از حوزه‌های آموزش قرآنی ارائه نشده بنابراین مخاطبان بیرونی گمان نکنند که این نمایشگاه تمام ظرفیت‌های مطالعات، ترویج، نشر و فرهنگ قرآن حوزه است.

وی با بیان این که ما نسبت به سه عامل در زمینه قرآن کم کاری کرده‌ایم گفت: ظرفیت عمیق و بزرگ قرآن، ظرفیت علمی و توانایی حوزویان و نیز پاسخ به نیازهای جامعه معاصر، سه موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون پژوهش حوزه ادامه داد: در حوزه کارهای قرآنی خیلی خوبی شده که بیش از 12 نشریه قرآنی علمی ترویجی و تخصصی و بیش از 20 مرکز قرآن‌پژوهی، پایان‌نامه‌های متعدد و پژوهشگران بسیار و نیز انجمن قرآن‌پژوهی در حوزه فعال هستند. اما با این کارها هنوز با آنچه که باید داشته باشیم فاصله داریم.

وی اضافه کرد: ما با موج زیادی از نیازها جامعه روبه رو شده‌ایم و الآن در گیر ساماندهی،‌ مدیریت و پاسخگویی به این نیازها هستیم.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: باید در حوزه قرآن‌پژوهی یک نیاز سنجی جامع و کامل که همه موارد را در بر بگیرد انجام شود و نقشه راه دقیقی برای توسعه علوم قرآنی و مرتبط با آن طراحی گردد و در یک تقسیم‌بندی نهادهای موجود تکالیف آنها مشخص شود و پشتیبانی‌های لازم از آنها انجام بگیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عماد افزود: همه کسانی که دراین راستا می‌خواهند از فرهنگ قرآنی حمایت کنند باید بدانند گام نخست فعال‌سازی جریان تولید دانش، قرآن است و گام بعد بومی‌سازی این تولیدات ناظر به جامعه و گام بعدی روان‌نویسی آنها ناظر به مخاطبان و بعد ترویج و تبلیغ آنها است.

وی اضافه کرد: اگر تبلیغ و ترویج قرآنی مبتنی بر نقشه و برای هر پژوهشی، روشمند نباشد؛ ممکن است گزاره‌ها اجمالا پاسخگوی مقطعی باشند اما در نهایت راهکار نهایی نمی‌دهد.

معاون پژوهشی حوزه اذعان داشت: باید اول تحقیق و پژوهش را در حوزه قرآن ساماندهی کنیم و آن را به زبان روز در بیاوریم و عرضه کنیم و مهمتر از همه در ویترین جامعه ما چه در نظام و یادستگاه‌های اجرایی و یا در رفتارهای اجتماعی باید قرآن تجلی کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین عماد در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه قرآن کار بسیار بزرگی است که پا بر عرصه بین‌الملل گذاشته اما تمام شاخصه‌ها و بایسته‌های بین‌المللی شدن را نپیموده که باید برای آن مطالعه و فکر جدی شود.6/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha