به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین رمضانی ابراز داشت: عید فطر، عید کسانی است که در ماه مبارک رمضان در مسابقه بزرگ و معنوی خداخواهی و خداجویی شرکت کرده و با لبیک گفتن به فرامین الهی در این مسابقه سرنوشت ساز پیروز شده و زمینه قرب و نزدیکی به سوی خدای متعال را برای خود فراهم نموده اند.
وی افزود: عید فطر، عید همه مسلمانانی است که پس از یک دوره تمرین و ممارست در بندگی خدا، حس همدلی و روح تعادل را درخود تقویت کرده اند. بی شک توفیق روزه داری در ماه مبارک رمضان و درک عید پر برکت فطر برای همه مسلمانان نعمتی بزرگ خواهد بود؛ زیرا نتیجه این پیروزی بزرگ، احساس نزدیکی به پروردگار عالم و بهره مندی از لذت حضور در محضر خدای متعال است. مومنان خداجوی در این ایّام تلاش نمودند با تمرین بر شهوت و غضب پیروز شوند و به اعتدال و میانه روی نزدیکتر گردند. غلبه بر دیو نفس و پیمودن سیر سلوک بندگی و حرکت در مدار توحید و وصول به قلب سلیم، بهترین پاداشی است که خدای متعال به برندگان این مسابقه معنوی عطا می فرماید.
مدیر مرکز اسلامی امام علی(ع) هامبورگ اظهار داشت: عید فطر در حقیقت، پیروزی بزرگی است که با تلاش وقفه ناپذیر و مجاهدانه به دست می آید و باید آنرا جشن گرفت و حرمت آنرا نگه داشت و اینکه در کنار هم جمع می شویم و نماز عید اقامه می کنیم و خطبه گوش می کنیم، همه و همه به خاطر تعظیم و تجلیل از این عید بزرگ الهی و معنوی است. امام باقر علیه السلام از وجود نازنین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم روایت کرده اند که : هنگاهی که روز اول ماه شوال فرا می رسد، منادی ندا می دهد: هان ای مؤمنان! برای دریافت جوایزتان صبح زود بشتابید. ای جابر، جوایز خداوند همانند جوایز پادشاهان نیست. سپس فرمود: روز اول شوال، روز جوایز است. امام رضا (ع) در رابطه با عید فطر فرمودند: همانا روز فطر، عید قرار داده شده تا برای مسلمانان روز اجتماعی باشد که درآن روز گردهم آیند وعشق و محبت خود به خداوند را ابراز کنند و به خاطر منّتی که بر آنان نهاده است او را ستایش کنند، پس روز عید و روز گردهمآیی و روز افطار روز زکات، روز گرایش به یکدیگر و روز تضرّع به پیشگاه حق تعالی است و نیز روز فطر، روزعید قرار داده شده به دلیل آنکه روز فطر اولین روز سال است که خوردن و آشامیدن در آن جایز شمرده شده است، چرا که نزد اهل حق اولین ماه سال، ماه رمضان است و خداوند دوست دارد در روز عید فطر، مسلمانان اجتماع کنند و با یکدیگر به ستایش او بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: بی شک پاداشی که در این روز به شرکت کنندگان در این مسابقه بزرگ داده می شود، پاداشی فراتر از پاداشهای خاکی و غیرقابل مقایسه با هدایای پادشاهان زمینی است. روز عید فطر روزی است که به تعبیر حضرت علی (ع) نیکوکاران پاداش می برند و گنهکاران زیان می بینند و به همین جهت شبیه روز قیامت است؛ زیرا چون قیامت عده ای تاسف می خورند و غضبناک می گردند و عده ای پاداش می گیرند و از نعمتهای الهی متنعّم می شوند. و نیز فرمود این روز، روز عبرت گرفتن است؛ زیرا وقتی مومن از منزل خود برای خواندن نماز عید فطر خارج می شود به یاد می آورد زمانی را که از منزل بدن خود خارج و به سوی خدای خود سفر خواهد نمود و البته روز بشارت، غفران و بخشش الهی است.