جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

دولت زمینه را برای تقویت گفتمان وحدت درداخل کشور فراهم کند تا درگام بعدی، این گفتمان به فرامرزها انتقال یابد.

آیت‌الله محسن اراکی همزمان با هفته دولت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه،‌ با اشاره به وارد شدن تقریب مذاهب اسلامی به مرحله جدید، اظهار داشت:‌ همان طور که مقام معظم رهبری در حکم بنده تأکید فرمودند یکی از وظایف مجمع تقریب، زمینه‌سازی برای ایجاد امت واحد اسلامی با راهبرد دیپلماسی وحدت اسلامی می‌باشد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر این که این مأموریت بزرگ تنها بر دوش مجمع‌تقریب نیست، گفت: در صورتی شاهد موفقیت در این عرصه خواهیم بود که تمام نهادهای نظام برای همکاری با مجمع بپا خیزند؛ این وظیفه‌ای است که بدون همکاری و پیشتیبانی همه بخش‌های و حتی همه قوا حاصل نخواهد شد.

*نقش دولت در تقریب مذاهب اسلامی

وی به نقش اساسی دولت و نهادهای وابسته آن اشاره کرد و ابرازداشت:‌ دولت می‌توانند زمینه تقریب  را ایجاد و از آن پشتیبانی کند؛ به این صورت که نهادهای اثرگذار در عرصه تقریب، مانند وزارت امورخارجه، سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد ریاست جمهوری به عنوان محور قوه مجریه  نظام به صورت همه جانبه در این عرصه وارد شوند.

آیت‌الله اراکی با بیان این که با پشتیبانی‌های دولت می‌توان در عرصه تقریب گام‌های بلندی برداشت، ادامه داد: اگر دولت بخواهد کار مؤثری در عرصه تقریب مذاهب انجام شود و به سوی هدفی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند، حرکت کند، باید حمایت مالی و پشتیبانی از مجمع و برنامه‌های آن داشته باشد.

وی اضافه کرد: ارتباط‌هایی که دولت با نهاد‌های مختلف در کشورهای اسلامی دارد و مناسباتی که میان دولت ما و سایر کشورها است، می‌تواند در عرصه تقویت تقریب مذاهب به کار گرفته شود.

آیت الله اراکی یادآور شد:  با همکاری دولت و استفاده از ظرفیت‌های موجود در قوه مجریه، می‌توان در عرصه تقریب بسیار پیش رفت  و به آرمان تقریب مذاهب و ایجاد امت واحد اسلامی جامه عمل پوشاند.

*تاکید بر جلوگیری از موضع گیری ها تنش آفرین

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به اهمیت سیاست‌گذاری‌های دولت در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت:‌ دولت باید در عرصه بین‌المللی، از تنش‌هایی که به واسطه برخی موضع‌گیری‌ها و سخنرانی‌ها ایجاد می شود، جلوگیری کند.

وی با تأکید بر اهمیت گفتمان اسلامی در جهان اسلام، گفت: به کار گرفتن گفتمان وحدت در رفتارها با کشورهای اسلامی، اقدام ارزشمند دیگری است که دولت می‌تواند در آن نقش‌آفرین باشد؛ براین اساس باید بتوانیم گفتمان وحدت را گفتمان همیشگی خود قرار دهیم.

*لزوم پیگیری گفتمان وحدت مبتنی بر سیاست ها و رفتارهای دیپلماتیک

آيت الله اراکی با بیان این که دولت با بنیانگذاری گفتمان وحدت، راه را برای تحقق اهداف مجمع‌تقریب و ایجاد امت اسلامی واحد هموار می‌سازد، با اشاره به اهتمام شخص رئیس جمهور نسبت به این مسئله، ادامه داد: البته مسئله باید از مرحله تأکیدات به سیاست‌های عملی و اجرایی تبدیل شود و نهاد‌های اجرایی باید این گفتمان را در قالب سیاست‌ها و رفتارهای دیپلماتیک اجرا کنند.

وی افزود: برای آغاز گفتمان اسلامی، می‌توان از حضور اهل سنت ایران کمک گرفت و این  گفتمان را در داخل کشور راه‌اندازی و ایجاد نمود و امید داشت که در آینده‌ای نه چندان دور، شاهد تشکیل آن در ورای مرزهای ایران اسلامی باشیم.

*درخواست از رییس جمهور

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان خاطرنشان ساخت: از دولت و رئیس جمهور می‌خواهیم تا زمینه را برای تقویت گفتمان وحدت در داخل کشور فراهم کند تا گفتمان وحدت به فرامرزها انتقال یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha