حضرت آيت الله خامنه ای عصر امروز در ديدار آقای بان كی مون دبيركل سازمان ملل و هيأت همراه، با اشاره به سابقه تمدن و فرهنگ ايرانی خاطرنشان كردند: با توجه به جايگاه مهم و برتر ملت ايران در مسائل فرهنگی و تمدنی، جمهوری اسلامی ايران زمينه بسيار خوبی برای گسترش فرهنگ و تمدن انسانی برخاسته از اسلام دارد. ايشان در ادامه با اشاره به نگرانی های مشترك بشريت از جمله موضوع خلع سلاح اتمی، تأكيد كردند: جمهوری اسلامی ايران بر موضع «خاورميانه عاری از سلاح اتمی» اصرار دارد و سازمان ملل متحد بايد درخصوص رفع نگرانی های موجود در زمينه سلاح اتمی، تلاش جدی انجام دهد .
به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آيت الله خامنه ای با اشاره به تجهيز رژيم صهيونيستی به سلاح اتمی از جانب امريكا و برخی قدرتهای ديگر، خاطرنشان كردند: اين موضوع، خطر بزرگی برای منطقه است و از سازمان ملل متحد انتظار است كه در اين خصوص اقدامی انجام دهد.
ايشان افزودند: متأسفانه تركيب سازمان ملل متحد معيوب است و زورگوترين قدرتهای دنيا، كه دارای سلاح اتمی و سابقه استفاده از آن نيز هستند بر شورای امنيت مسلط شده اند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان دبيركل سازمان ملل درباره سوريه و درخواست از جمهوری اسلامی ايران برای كمك به حل اين بحران، افزودند: مسئله سوريه، مسئله بسيار تلخی است كه نتيجه آن، قربانی شدن مردم بی گناه اين كشور است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكيد كردند: جمهوری اسلامی ايران براساس اعتقادات و آموزه های دينی خود، آماده هرگونه تلاش برای حل بحران سوريه است.
حضرت آيت الله خامنه ای افزودند: اما حل بحران سوريه يك شرط طبيعی دارد كه عبارت است از جلوگيری از ارسال سلاح به گروههای بی مسئوليت داخل سوريه.
ايشان وضعيت كنونی سوريه را نتيجه ارسال سيل گونه سلاح از بيشتر مرزهای سوريه به داخل اين كشور و برای گروههای مخالف ،دانستند و افزودند: وجود سلاح در دست دولت سوريه طبيعی است زيرا دولت سوريه مانند هر دولتی، ارتش دارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأكيد كردند: حقيقت تلخ در مورد سوريه اين است كه مجموعه ای از دولتها، گروههای مخالف دولت سوريه را به جنگی نيابتی از طرف خودشان با دولت سوريه وادار كرده اند و اين جنگ نيابتی، واقعيت امروز بحران سوريه است.
حضرت آيت الله خامنه ای خاطرنشان كردند: همين دولتهايی كه جنگ نيابتی را در سوريه به راه انداخته اند، مانع از اجرای طرح آقای كوفی عنان نيز شدند و نگذاشتند اين طرح به نتيجه برسد.
ايشان افزودند: تا زمانيكه اين نقشه بسيار خطرناك از طرف برخی دولتها، در سوريه ادامه داشته باشد، وضعيت سوريه تغييری نخواهد كرد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش ديگری از سخنان خود به صحبتهای دبيركل سازمان ملل متحد در مورد موضوع هسته ای ايران اشاره كردند و افزودند: امريكاييها اطلاع كامل دارند كه ايران به دنبال سلاح هسته ای نيست و فقط به دنبال بهانه جويی هستند.
حضرت آيت الله خامنه ای با اشاره به همكاريهای وسيع ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی خاطرنشان كردند: آژانس براساس مقررات خود، موظف است از لحاظ علمی و فنی به جمهوری اسلامی ايران كمك كند، اما آژانس بين المللی انرژی اتمی، نه تنها اين كار را نكرده بلكه دائماً كارشكنی می كند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اعتراف غربيها مبنی بر تلاش برای ايجاد خرابكاری اينترنتی و فنی از طريق برخی بدافزارها از جمله استاكس نت،افزودند: چرا آژانس بين المللی انرژی اتمی در اين خصوص موضع گيری نكرد؟
حضرت آيت الله خامنه ای همچنين با اشاره به تهديد هسته ای ايران از جانب مقام درجه اول دولت امريكا، به آقای بان كی مون گفتند: توقع اين بود كه سازمان ملل سريعاً با اين تهديد مقابله كند .
ايشان با تأكيد مجدد درخصوص موضع جمهوری اسلامی ايران مبنی بر «ممنوعيت ساخت و بكارگيری سلاح اتمی» افزودند: اين موضع براساس اعتقادات دينی و نه برای خوش آمد امريكا و كشورهای غربی است.
رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را با يك اندرز خيرخواهانه به دبيركل سازمان ملل پايان دادند و گفتند: در مورد موضوع «خلع سلاح اتمی» ملاحظه هيچ قدرتی را نكنيد و از فرصتی كه اكنون برای شما فراهم شده است، به درستی استفاده كنيد.
در اين ديدار آقای بان كی مون دبيركل سازمان ملل متحد ضمن تبريك رياست ايران بر جنبش عدم تعهد، به نقش و جايگاه بسيار مهم و تأثيرگذار ايران در منطقه اشاره كرد و گفت: درخصوص سوريه من به عنوان دبيركل سازمان ملل از جمهوری اسلامی ايران درخواست می كنم كه با استفاده از نفوذ و قدرت خود،زمينه حل بحران سوريه را فراهم كند.
آقای بان كی مون افزود: ما معتقديم كه بايد ارسال سلاح به دولت سوريه و گروههای مخالف آن متوقف شود.
دبيركل سازمان ملل متحد همچنين با اظهار نگرانی از موضوع هسته ای ايران،خواستار همكاری بيشتر ايران با آژانس بين المللی انرژی اتمی و گروه 1 + 5 شد.