چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

علامه شهیدی از مفاخر ملی ایران است و نام ایشان در زمره دیگر بزرگان این شهر و خطه همواره باید در اذهان باقی بماند مخصوصا نسل‌های آینده باید با این بزرگان آشنا شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بروجرد، دکتر حدادعادل امروز در آیین افتتاحیه همایش ملی جایزه ادبی علامه سید جعفر شهیدی که در شهرستان بروجرد برگزار شد گفت: تقدیر مردم بروجرد از دکتر شهیدی یک حق تکلیف و وظیفه است.

وی بیان داشت: علامه شهیدی از مفاخر ملی ایران است و نام ایشان در زمره دیگر بزرگان این شهر و خطه همواره باید در اذهان باقی بماند مخصوصا نسل‌های آینده باید با این بزرگان آشنا شوند.

رییس فرهنگستان ادب افزود: سالیانی دکتر شهیدی را می‌شناختم مخصوصا در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب به صورت‌های گوناگون با ایشان ارتباط داشتم.

دکتر حدادعادل خاطرنشان کرد: اگر در یک کلمه بخواهم بگویم چه احساسی به آن مرد بزرگ داشته‌ام جز احترام هیچ کلمه‌ای را نمی‌توانم انتخاب کنم.

وی اظهار داشت: اولین آشنایی من با ایشان به بیش از 50 سال پیش برمی‌گردد که کتاب جنایت تاریخ را دیدم و در دانشگاه تهران با شخصیت ایشان بیشتر آشنا شدم.

رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی با بیان اینکه علاقه قلبی من به ایشان به خاطر دین‌داری او بود گفت: بعد از اینکه دانشگاه در کشور ما تاسیس شد عده‌ای که در حوزه درس خوانده بودند با انگیزه‌های مختلف به دانشگاه آمدند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعضی از حوزویان به رشته‌هایی همچون حقوق فلسفه و ادبیات روی آوردند اما به سراغ دانشگاه ادبیات کم آمدند و علت آن این بود که ادبیات فارسی جزو دروس جدی در حوزه نبود و در حوزه اگر کسی ذوق داشت به آن می‌پرداخت.

دکتر حدادعادل خاطرنشان کرد: علامه شهیدی از این جهت استثناست که یک تحصیل کرده حوزه نجف است که آمده در دانشکده ادبیات درس خوانده و مایه‌های ادبی حوزوی را در دانشکده ادبیات پشتیبانی از زبان فارسی به کار گرفته است.

وی با بیان اینکه ترکیب حوزه و دانشگاه خصوصیت بارز دکتر شهیدی بیان داشت: اگر چه دکتر شهیدی به دانشگاه آمد و تغییر لباس داد اما تغییر مرام نداد و از دین و دینداری دور نشد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: وی مرد متدینی بود و تظاهر به دینداری نمی‌کرد و در واقع نمونه عملی یک تربیت شده حوزوی از نظر اعتقادی و اخلاقی در دانشگاه بود و تکیه‌گاهی برای کسانی که دغدغه دین داشتند به شمار می‌آمد.

وی با اشاره به اینکه دکتر شهیدی در بسیاری از مسایل مرجع استادان بود افزود: آنهایی که فضای قبل از انقلاب را دیده‌اند میدانند که وجود ایشان چه برکاتی داشت.

دکتر حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود به خدمات علمی و آموزشی و مدیریتی علامه شهیدی اشاره کرد و گفت: تدریس طولانی در دانشکده ادبیات داشت و تعداد بسیاری از استادان امروز شاگردان وی هستند که فضل و فضیلت ایشان را باید از زبان آنان شنید.

وی ادامه داد: درس را جدی می‌گرفت و اینطور نبود که به تشریفات اکتفا کند بلکه روش حوزه را در دانشگاه اعمال می‌کرد و اصرار داشت که دانشجو باید ملا شود و به چارچوب‌های اداری مقید نبود و فراتر از آن تلاش می‌کرد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس به خدمات ترجمه علامه شهیدی اشاره کرد و یادآور شد: این استاد ترجمه‌های فراوانی داشته که شاخص‌ترین آن شرح نهج‌البلاغه هست که بر تارک آثار دکتر شهیدی می‌درخشد و گویا خداوند این توفیق را به او داد که با این تر جمه‌ها ماندگار شود.

مدیر فرهنگستان ادب و زبان فارسی ادامه داد: علامه شهیدی علاوه بر خلا ادبیات به خلا تاریخ نیز پی برد و در این زمینه کتاب‌های ارزشمندی نوشت.

وی خدمات مدیریتی دکتر شهیدی را مورد توجه قرار داد و افزود: شاخص‌ترین کار مدیریت وی در لغت‌نامه دهخدا بود که بعد از دکتر معین ریاست آن را بر عهده گرفت و تا پایان عمر بر آن مدیریت کرد.

حدادعادل اظهار داشت: علامه شهیدی خدمات ارزشمندی در زبان فارسی در داخل و خارج از جمله در چین کرده است و چینی‌ها برای ایشان خیلی احترام قائل بودند.

وی با بیان اینکه دکتر شهیدی یک عالم متعهد و در مقام دانشگاهی تراز اول بود یادآور شد: این استاد فرزانه علم را در کسوت دین و مردم به کار می‌گرفت و فضل و فضیلت را با هم داشت ساده‌زیست بود و انسان با مساعدت با وی هیچ وقت خسته نمی‌شود.

دکتر حدادعادل با بیان اینکه علامه شهیدی پدر شهید بود و کمتر کسی از این مسئله خبر داشت گفت: پسر جوانی به نام احسان داشت که دانشجوی زیست‌شناسی و طلبه حوزه علمیه قم بود که به جبهه رفت و هیچ جنازه او برنگشت اما با این حال علامه شهیدی در هیچ کجا و پیش هیچ کس از این مسئله حرفی به میان نیاورد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: علامه شهیدی با انقلاب اسلامی کاملا همراه بود و نظام اسلامی را میدان وسیع خدمت برای خود می‌دید و از 26 اثر ایشان 17 اثر بعد از انقلاب نوشته شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مقام‌معظم رهبری احترام خاصی به علامه شهیدی داشتند و در جلسات خصوصی از ایشان دعوت می‌کردند و بعد از مشاهده ترجمه نهج‌البلاغه به وی تاکید کردند که قرآن را هم ترجمه کند و این نشان از اعتماد معظم‌له به این عالم و دانشمند فرهیخته بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha