شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی تصریح کردند: روز به روز بايد بر قوت خط مرجعيت افزوده شود و اين وظيفه همه حوزويان است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید طی سخنانی در دیدار آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور با بيان اهميت و عظمت مسئوليت مديريت حوزه‌هاي علميه گفتند: از اينكه جنابعالي اين مسئوليت بزرگ را قبول كرده‌ايد خوشحالم و براي شما طلب توفيق از خداوند متعال را دارم.

ایشان همچنین افزودند: انشاءالله تعالي عنايات حضرت ولي الله الأعظم ارواحنا له الفداء - كه همه حوزه‌هاي علميه به آن وجود مبارك تعلّق دارد- شامل حال شما باشد كه بتوانيد رضايت ايشان را كسب كنيد؛ حقير به شما از قديم حسن ظن داشته و علاقه‌مند بودم.

معظم له بیان داشتند: اميدوارم حوزه را آنچنان كه مورد رضايت امام زمان عليه السلام است مديريت كنيد كه آثار و بركات بسيار حوزه، براي جامعه اسلامي مفيد باشد.

ایشان خاطرنشان کردند: در حوزه در عين حال كه نقاط قوي و مثبت زيادي وجود دارد، نقاط ضعفي هم هست كه بايد آنها را با تدبير و درايت برطرف نمود تا از اين بابت زياني به حوزه‌ها نرسد.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی همچنین در بخش ديگري از سخنان خود ابراز داشتند: در حوزه‌ها بايد علمائي باشند به عنوان شاخص و صاحب نفوذ كه مردم در كارها، مشكلات و مسائل ديني به آنها مراجعه نمايند و آنها به فرياد مردم برسند و در حقيقت، ملجاء و پناهگاه آنان باشند.

ايشان با بيان اهميت حفظ مقام مرجعيت در حوزه‌ها گفتند: روز به روز بايد بر قوت خط مرجعيت افزوده شود و اين، وظيفه همه حوزويان است؛ حوزه بايد بيش از گذشته در تربيت فقيهان بزرگ، اساتيد و مبلغان بزرگ و زبردست كوشش نمايد تا بتواند به مراجعات ديني مردم از سراسر دنيا پاسخ دهد.

معظم له همچنین در ادامه با اشاره به اهميت اهتمام به ادبيات عرب براي طلاب بیان داشتند: مدارس ما بايد بيشتر در ادبيات زحمت بكشند تا طلاب محترم از نظر ادبي قوي شوند كه اساس اسلام‌شناسي، قرآن‌شناسي و حديث‌شناسي، ادبيات است.

ایشان اضافه کردند: قوت ادبيات براي استنباط احكام و تفسير قرآن كريم بسيار مفيد است كه بايد بيشتر به آن توجه نمايند، و شما هم از مديران مدارس بخواهيد كه به ادبيات توجه بيشتري كنند.

این مرجع تقلید، با اشاره به كتاب‌هاي ادبي و قديم حوزه مانند مغني، مطوّل، شمسيه، حاشيه ملا عبدالله، سيوطي و امثال آن گفتند: اين كتاب‌ها هم جنبه‌ ادبي دارد و هم جنبه تفسيري و معاني و بيان و منطق كه بايد به آنها توجه دقيق داشته باشيم، نه اين‌كه آنها را مختصر نموده و به اندك آنها قانع باشيم.

ایشان در قسمت ديگري از بيانات خود، اهميت به تاريخ اسلام را از وظايف مهم حوزه‌هاي علميه دانسته و بيان كردند: طلاب عزيز بايد به كتاب هاي تاريخي توجه داشته باشند؛ امروز بسياري از اشكالاتي كه به دين مقدس اسلام مي‌شود جنبه تاريخي دارد و اگر بر تاريخ صحيح مسلط باشيم، مي‌توانيم به اين اشكالات پاسخ بگوييم.

حضرت آيت الله صافي در ادامه تذكرات خود به طلاب گفتند: طلاب بايد به زبان‌هاي روز، به خصوص مكالمه عربي تسلط كامل داشته باشند و لازم است بخشي از مراكز حوزوي به امر مكالمه و محاوره زبان عربي اختصاص پيدا نمايد.

ایشان افزودند: امروز به طلابي احتياج داريم كه بليغ و فصيح باشند و بتوانند با بيان رسا و شيوا به بهترين وجه، بلاغ حسن داشته و معارف اسلام را به جهانيان تبليغ نمايند.

معظم له همچنین به مسأله مهم اخلاق و تهذيب در حوزه اشاره کرده و گفتند : بايد طلاب از نظر اخلاقي، الگو و اسوه براي ديگران باشند.

ایشان در پايان اين ديدار براي موفقيت آیت الله حسینی بوشهری در اداره حوزه‌هاي علميه و كسب رضايت امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف دعا كردند.

گفتنی است در ابتداي اين ديدار، مدیر حوزه های علمیه، گزارشي از فعاليت‌ها و برنامه‌هاي آينده حوزه‌هاي علميه سراسر كشور ارائه کرد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha