به گزارش خبرگزاری حوزه، ایشان در دیدار اعضای شورای عالی حوزههای علمیه که در بیت معظم له برگزار شد، اظهار داشتند: آنچه مسلم است، همه باید در مسیر خدمت به امام زمان(عج) باشیم و تلاش کنیم که رضای خاطر ایشان را فراهم کرده و در برآوردن انتظارات از حوزه تلاش کنیم.
حضرت آیت الله صافی خطاب به اعضای شورای عالی حوزه گفتند: وظیفهای که بر دوش شماست، خیلی سنگین و دارای اهمیت زیادی میباشد؛ عرصهای که شما در آن حضور دارید، درباره اعتقادات دینی مردم است و اداره این حوزه و روحانیت، امور دینی و معنوی جوامع را نه تنها در ایران، بلکه دردیگر کشورهای جهان، تضمین میکند.
*حوزه همه جانبه مسائل جامعه را رصد کند
معظمله خاطرنشان کردند: اگر در این عرصه کوتاهی شود، مشکلات فراوانی و شاید غیر قابل جبرانی را ایجاد کند، از این رو، حوزه باید به صورت همهجانبه مسائل جامعه را رصد و تصمیمات لازم را در این عرصه اتخاذ نماید.
ایشان افزودند: کسی که در حوزه مسئولیت میپذیرد، باید خیلی فداکار، با عزم و شجاع باشد تا بتواند وظایفی که بر عهده دارد را انجام دهد.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی با بیان اینکه در کنار این مسئولیت بزرگ، فرصت بزرگی نیز در پیش روی شماست، گفتند: در این عرصه باید از فرصتهای موجود، برای خدمت هرچه بیشتر به پیشرفت اسلام واستقلال حوزه اقدام شود تا روز به روز شاهد پیشرفت حوزه باشیم.
*روحانیت اگر سکوت کند مسئول است
ایشان تصریح نمودند: روحانیت در جاهایی که باید باشد،ولی حضور نداشته باشد و در محلهایی که باید سخن بگوید، ولی سکوت کند، مسئول است.
این مرجع تقلید در ادامه خاطرنشان کردند: البته حوزه تا کنون وظیفه خود را به خوبی انجام داده است،ولی ضعفهایی که گاهی در برخی جاها دیده میشود، باید برطرف شود. حوزویان باید باشجاعت در جاهایی که لازم باشد، سخن بگویند و جایی که لازم است محکوم کنند این وظیفه را انجام دهند.
ایشان گفتند: حوزه در گذشته هیچ افتخاری به مدرک نداشتند ما به عناوینی چون دکتر و فلان در حوزه اعتقاد نداریم؛ اعتبار ما به معنویت و آنچه که مردم ازحوزویان می بینند است اگر مدرک گرایی رواج پیدا کند نقطه ضعفی است که باید برطرف شود .
* مطالب برخی نشریات مطلوب نیست
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی درباره برخی مجلات و مؤسسات علمی فرهنگی گفتند: حوزه باید نسبت به آنها اشراف کامل داشته باشد. برخی مطالب موجود در برخی نشریات، مطلوب نیست که اینها باید تحت نظر اشخاص مطلع به مسائل اسلامی منتشر شود؛ در غیر این صورت، ممکن است آسیب ایجاد کند.
ایشان موفقیت حوزه را دراستقلال آن دانستند و گفتند: استقلال در حوزه همواره مطرح بوده است و حوزه باید بتواند از همه جهت استقلال خود را حفظ کند. گذشتگان حوزه، با تمام سختیهای معیشتی، استقلال حوزه را حفظ کردند ودر سختترین شرایط، امر به معروف ونهی از منکر کردند.
*احادیث معصومین (ع)باید ابزار طلاب در منبرها باشد
معظمله با تأکید بر این که سنتهای حوزه باید حفظ شود، ادامه دادند: مسئله دیگر، اهمیت حدیث و روایت و توجه به نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و دیگر روایات معصومین(علیهمالسلام) میباشد. این احادیث باید حفظ و ترویج شود و ابزاری برای طلاب در منبرها قرار بگیرد .
ایشان افزودند: کسانی که به تبلیغ میروند، در صورتی که بر اساس این روایات سخن بگویند، دچار پراکنده گویی نمیشوند و مخاطبان بیشتری را جذب میکنند. امروز بهائیت و وهابیت و... که به جاهایی نیز مرتبط هستند، در حال فعالیت میباشند که طلاب باید بتوانند فعالیتهای آنها را خنثی نمایند.
*توجه به حوزه های شهرستان ها ضروری است
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی توجه به حوزههای شهرستانها را ضرورتی دیگر درحوزه برشمردند و گفتند: امروز شهرستانها از وجود علما خالی شده است. حوزه باید بتواند افرادی را به عنوان شاخص در مناطق مختلف به مردم معرفی نمایند تا آنها مرجع مراجعات مردم شوند.
*مخالفت با عرفان اصیل زیاد شده است
ایشان در ادامه با بیان این که امروز مخالفت با عرفان اصیل زیاد شده است، گفتند: اگر چنین حرکتهایی ادامه داشته باشد، ممکن است در آینده علم ومبانی عقلی نیز از بین برود؛ البته منظور از عرفان، عرفانهای دروغین نیست ، بلکه عرفان اصیل حوزه است،کرامت های دروغین باید حذف شونداگر این مطالب همین طور باقی بماند مردم خیال می کنند مطالب ائمه معصومین (ع)هم از نوع این مطالب است .
*باید بر اساتید وطلاب نظارت کافی شود
این مرجع تقلید با تأکید بر این که حوزه باید بر اساتید و طلاب نظارت کافی داشته باشد، گفتند: این مسئله نباید استقلال استاد و طلبه را از بین ببرد، منتهی، باید نظارت و اشراف به امور آنها داشت.
*مسئولان باید با ناهنجاری های اجتماعی مقابله کنند
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی در پایان تصریح کردند : باید با ناهنجاریهای اجتماعی از جمله بدحجابی مقابله کرد، در غیر این صورت، شاید نتوان در آینده جلوی آن را گرفت؛ اهتمام مسئولان نسبت به این عرصه، موجب خرسندی مردم متدین میشود.
15/313