رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به رسالت مهم حوزه در قبال دیپلماسی وحدت اسلامی گفت: حوزه های علمیه باید با تمرکز بر وحدت, وارد فاز گفت وگو با مراکز حساس جهان اسلام شوند .
به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نشستی با جمعی از محققان، اساتید و نخبگان حوزوی از کشورهای مختلف در قم, گفت: امروز باید میزهای گفت وگوی متمرکز بر وحدت اسلامی بین حوزه علمیه قم و نجف و همه مراکز علمی جهان اسلام برپا شود.
وی ادامه داد: لازم است حوزه علمیه به اقتضای اصول اسلامی و به دور از هر گونه وضعیت حساسیت زا و کاملا شفاف وارد گفت و گوهایی با جهان اسلام شود، که به شناخت راهکارهای منتهی به وحدت و ازبین بردن بسترهای تقرفه ساز منجر شود.
* رشد ویروس تفرقه در جهان اسلام!
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: عدم حضور حوزه علمیه در گفتگوهای وحدت ساز اسلامی – به ویژه با توجه به ظرفیت بالای فکری و علمی آن، به رشد ویروس های تفرقه منجر می شود؛ ویروس هایی که با رها شدن به حال خود، بیماری های بزرگ و غیرقابل علاجی را در فضای تعاملی بین جهان اسلام ایجاد می کنند.
* استقبال از نداهای وحدت آمیز
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: با اشاره به این که باید به هر ندای خواهان گفتگوی بین شیعه و سنی جواب مثبت داد، گفت: در این چارچوب، پیشنهاد اخیر عربستان سعودی مبنی بر تاسیس یک مرکز گفت و گوی مذاهب اسلامی را فرصتی به نفع ایجاد وحدت اسلامی در جهان اسلام تلقی کرد.
وی با اشاره به دو خصلت "گفتگو گریزی" و "غیر خود ستیزی" مجموعه های افراطی تر وهابیت، گفت: برخاستن ندایی در شرائطی اینچنینی که از یک طرف متضمن اعتراف به وجود مذاهب اسلامی است و از طرف دیگر بر ضرورت گفتگوی بین مذاهب اسلامی تاکید می ورزد، یک تحول مثبت است.
استاد حوزه علمیه قم، برخاستن همزمان ندای قوی و پرمایه "دیپلماسی وحدت اسلامی" از ایران و ندای خوشامدگویانه به گفتگوی مذاهب اسلامی در عربستان، یک تحول مثبت و فرصت ساز برای جهان اسلام است.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ادامه داد: یادمان نرود که روزگاری علامه کاشف الغطاء با نوشتن یک نامه، رأس وهابیت را به گفتگو برای ایجاد وحدت اسلامی و تعامل درست مذاهب اسلامی با یکدیگر دعوت کردند و جوابی نشنیدند، ولی امروزه شعاری با همان ادبیات از سوی عربستان بر می خیزد، آیا این یک تحول نیست؟
* تاکید بر مدیریت شرایط حساس جهان اسلام
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی به قدری حساس است که در صورت مدیریت نشدن، آبستن تنش های کم سابقه و شاید بی سابقه میان طائفه های اسلامی باشد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآور شد: شیعه به عنوان یک قطب مهم و قدرتمند، باید در چرخه فعالیت دیپلماسی وحدت اسلامی حضور و در روند عملیات گفتگوی بین مذاهبی شرکت جوید تا به کمک برادران اهل سنت بتواند اوضاع را به نفع امت اسلامی کنترل و مهار نماید.
بر اساس اعلام روابط عمومی مرکز تحقیقات مجلس، در این نشست بیش از صد نفر از کشورهای مختلف اسلامی حضور داشتند.