به گزارش خبرگزاری حوزه، این مراسم چهارشنبه، بيست و دوم شهريورماه، بعد از نماز مغرب و عشاء، همزمان با ایام سوگوارای رئیس مذهب شیعه حضرت امام جعفر صادق(ع) در مسجد فاطميه(س) (مسجد آيت اللهالعظمی بهجت «ره») برگزار میشود.
آيتالله احمدی فقيه يزدی(ره) از علمای حوزه علميه قم بود، ایشان با توجه به شوق سرشار و هوش فراوان و همّت بالا و با مشى قناعت و زهد در زندگى و رعايت تقوا و استقلال، با تكميل مراتب علمى اجتهادى، در ضمن بحث هاى قوىّ با فقيهان صاحب نظر در جلسات ويژه اعاظم، به اجتهاد رسيد كه به تأييد بيش از 30 تن از علمای نجف و قم و نيز چند تن از علمای اهل سنّت رسيده است.
این عالم فقید از ابتداى نهضت انقلاب اسلامى هم واره با حضرت امام خمينى(ره) همگام بود و در تحقق آرمانهاى ايشان تلاشِ نيكو داشت و در پی فعاليتهای سياسی به همراه همسر و بعضى از فرزندانشان از سوى ساواك دستگير و زندانى مىشد.
نمونه ای از توفيقات ايشان تدريس خارج مباحث قرآنى، به ويژه احكامالقرآن و چندين دوره اصول تفريعى و پارهای از كتابهای فقهی با اشاره به مسايل جديد و مقايسه با قانون مدنى و عرفان و فلسفه و كلام و بعضى از مباحث هيئت بود.
از جملهی تلاشهای ايشان در مقام استادی، مراقبت ويژه از برخی از نخبگان حوزه بود كه اينك بعضى از آنان، به تدريس درس خارج و يا سطح مشغولاند و در بين آنان افرادى هستند كه به مقام اجتهاد رسيدهاند.
از جمله تأليفات و رساله های علمی اين عالم محقق و مدقق كه بيش از صد عنوان است، احكامالقرآن (سلسله درسهاى دوره تخصصى علوم قرآن در حوزه علميه قم)، حاشيه بر مناسك شيخ اعظم انصاری(ره)، حاشيه بر سراجالعباد شيخ اعظم انصارى(ره)، تعليقه بر بخشى از عروةالوثقى، حاشيه بر منتخبالمسائل مرحوم سيد طباطبایى يزدى(ره)، مقدمه و تعليق بر قاعده لاضرر مرحوم ميرزاى نائينی(ره)، حاشيه بر مناسك امام خمينى(ره)، شرح حديث بيستم از اربعين حضرت امام(ره)، رسالة فی تعيينالفجر فیالليالی المقمرة، رساله اساس المسايل و الاحكام و عرفان ماه رمضان است.
از نكات برجسته زندگی علمی اين عالم ربانی و دانشمند زاهد، احيای «سنت جماعت در نماز عيد سعيد غدير خم» است كه در زمان معاصر، آن را به طرز باشكوهی احيا و اقامه كردند.
مرحوم آيتالله احمدی فقيه يزدی(ره)،پس از عمری تلاش و مجاهدت علمی در شهريورماه سال 89 و همزمان با ليالی قدر و ايام ضربت خوردن و شهادت اميرمؤمنان حضرت علی(ع) به ديار باقی شتافت.