به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله سیدمحمد یثربی، پیش از ظهر امروز در دیدار مدیر مسئول، سردبیر و اعضای شورای سردبیری روزنامه مغرب، وظیفه رسانه ها را در عرصه فرهنگ سازی خطیر دانسته و اظهار داشت: رسانه ها ابزار خوبی برای فرهنگ سازی صحیح و اصلاح فرهنگ های نامطلوب در جامعه هستند و این چیزی شبیه رسالت انبیاء الهی است که برای اصلاح مردم مبعوث شدند.
وی با بیان این که در گذشته دایره رسانه ها محدود بود، اما امروزه این دایره بسیار گسترده شده است، گفت: رسانه ها باید تلاش خود را در جهت ترویج فرهنگ اسلام بیشتر کنند و اگر به مطلبی برخوردند که در ذهن خودشان ارزش بود، اما با ارزش های اسلام و جامعه منافات داشت، اقدام به انتشار آن نکنند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: رسانهها در انعکاس مطالب و حتی خاطرات شخصیت های مختلف، باید رعایت ارزش ها و حریم افراد را کرده و خدای ناکرده جامعه را به سمت بداخلاقی سوق ندهند.
وی با تأکید بر رعایت اخلاق رسانهای تأکید کرد: متأسفانه جامعه ما دچار مسمومیت اخلاقی شده و برخی از ضد ارزش ها جای ارزش ها را گرفته و برخی از ارزش ها به ناارزش معروف شده که باید این موضوع بررسی و علل و عوامل آن مشخص شود.
آیت الله یثربی ادامه داد: چرا در جامعه اسلامی ما که باید مردم دعوت به دین و دیانت شوند، اولین های اخلاق رعایت نشده و حرمت افراد در برخی موارد حفظ نمی شود؟
وی ابراز داشت: به وجود آمدن این شرایط یک بیماری برای جامعه است که باید با طبابت و تخصص افراد متخصص دینی و اخلاقی برطرف شود، چرا که بیماری های اخلاقی در جامعه مسری و به همه جا سرایت می کند.
آیتالله یثربی خاطرنشان کرد: پایه و بنیان انقلاب اسلامی ایران، باورهای دینی مردم به اسلام و شیعه بوده و سردمدار آن نیز یک مجتهد شیعه بود که مردم به دلیل اعتمادی که به این جایگاه داشتند آن را پذیرفته و برای تحقق این انقلاب تلاش کردند، اما متأسفانه برخی روش های نادرست در ادامه مسیر انقلاب اسلامی، ضامن حاکم شدن همه ارزش های انقلاب نشد.
وی افزود: نسل جوان کشور از ارزش های انقلاب فاصله گرفته و شاید از آن بی اطلاع باشند و این موضوعی است که صاحبان درد آن را احساس می کنند و البته راه درمان این مسئله را میدانند، اما متأسفانه کار دست آنان نیست.
این استاد حوزه یادآور شد: متأسفانه در سطح اخلاقی جامعه شاهدیم که بعضا سیئات اخلاقی به ارزش و ارزش های اصیل به ضد ارزش تبدیل شده اند؛ مثلا بد زبانی و هتک حرمت انسان ها، تبدیل به ارزش و از آن تعبیر به شجاعت و باعث ایجاد محبوبیت میشود!
وی تأکید کرد: در چنین شرایطی رسانه ها وظیفه سنگین و خطیری داشته و باید آن چیزی که حقیقت دین و اخلاق اسلامی است و مهمترین نیاز جامعه امروز به شمار میرود را به جامعه منتقل کنند.
29/313