وی در ادامه، اقتصاد مقاومتی را به کارگیری شیوه هایی در اقتصاد دانست که با آن می توان تحریم های اعمال شده از سوی استکبار جهانی که نوعی تهدید برای کشور به شمار می آید را نه فقط خنثی، بلکه به فرصت هایی بی نظیر مبدل کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه ،گرایش به سوی واقعی شدن اقتصاد در دو سطح داخلی و خارجی که به معنای شناسایی ظرفیت های واقعی در داخل کشور و استفاده صحیح و به هنگام از آن ها می باشد را اولین و مهمترین شاخص دستیابی به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی گفت: در ضمن عملی کردن شاخصه مذکور باید توجه داشت که از هرگونه رفتاری که طمع دشمنان را بیشتر کرده و آنها را نسبت به تاثیرگذار بودن تحریم ها امیدوارتر کند پرهیز کرد.
وی با بیان اینکه مدیران ارشد دستگاه های اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید جایگاه صادرات نفت را در اقتصاد به دقت محاسبه کنند، افزود: به عبارتی باید از هر نوع ساده اندیشی، سهل انگاری ، شعار دادن بی موقع و یا پیش بینی های خیالی در صحنه های بین المللی خودداری کرد.
مدیر مدرسه علمیه نائب الصدر شهرستان رشت، لازمه بهره مندی از یک اقتصاد مقاومتی را محاسبه فنی و جامع مشکلات کوچک و بزرگ صنعت کشور در رشته های مختلف کشاورزی، گردشگری و غیره عنوان کرد و گفت: باید از هر گونه رفتار و سخنانی که باعث ایجاد التهاب و در نهایت فشار اقتصادی به مردم عادی می شود نیز دوری کرد.
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی با بیان اینکه بی تردید مردم کشور مهمترین رکن تاثیرگذار در تحقق شعار اقتصادی هستند، تاکید کرد: در واقع اقتصاد مقاومتی به معنای بها دادن حقیقی به نیروی انسانی کارآمد جامعه، به روز بودن آمارها و اطمینان از صحت آنها، بهینه سازی امور و جلوگیری از اتلاف انرژی و از دست رفتن فرصت ها با هر بهانه و منطقی است.
وی با تاکید بر این نکته که مفهوم اقتصاد مقاومتی با هر گونه اسراف و ریخت و پاشی در سطح سازمان های دولتی و یا خصوصی به شدت در تضاد است، خاطرنشان کرد: به بیان روشن تر اقتصاد مقاومتی یعنی پایان دادن به موازی کاری ها، دوباره کاری ها و همچنین خودداری از برگزاری بسیاری از همایش ها و سمینارهای بدون بازخورد و نیز منع سفرهای خارجی مسئولان که بدون هیچ توجیه روشنی تنها ثمره اش از بین رفتن ثروت بیت المال است.
رئیس هیأت مدیره خانه مطبوعات گیلان یکی از فرآیندهای اجرای اقتصاد مقاومتی را واگذاری بیشتر کارها به مردم و بخش خصوصی متعهد و دلسوز دانست و ادامه داد: در حقیقت پیاده کردن این مدل اقتصادی بدون صرفه جویی و انجام درست و حساب شده هزینه ها از جانب مردم و مسئولین هرگز امکان پذیر نمی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی با بیان اینکه نهادینه کردن تفکر اقتصاد مقاومتی مستلزم فعال شدن نهاد های فرهنگی همچون صدا و سیما، دانشگاه، آموزش و پرورش و ... می باشد، تصریح کرد: باید به دور از هر گونه شعار زدگی برای اجرایی شدن این نوع اقتصاد مترقی و مستحکم کوشش کرد.
وی در پایان ابراز داشت: برای دستیابی به پیروزی همه جانبه در اجرایی و عملی کردن اقتصاد مقاومتی نیازمند آسیب شناسی دقیق کلیه رفتارهای مسئولان رده های مختلف مدیریتی در مرکز و سایر استان ها هستیم چرا که سلیقه ای و جزیره ای عمل کردن مدیران سطوح مختلف به معنای شکست کل سیستم هدایت و برنامه ریز است.
29/313