به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در نشستی با مدیران و کارشناسان حوزه سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم برگزارشد، گفت: اگر نهادهای درگیر پروژه های مطالعاتی پیرامون مسائل اجتماعی، ارتباطی منسجم و بهره گیرنده از یکدیگر را آغاز و دنبال کنند، اتقان، سرعت و دقت در انجام پروژه ها افزایش چشمگیری خواهد یافت.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رها کردن مقوله مهم سلامت به حال خود، آسیب هایی را متوجه امور کلان جامعه خواهد کرد؛ آسیب هایی که نه تنها متضمن متضرر شدن نسل جوان است، متضمن متضرر شدن جدی فضاهای اجتماعی نیز هست.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: باید تعریف انگاشته ها پیرامون موضوعاتی همانند معنویت، سلامت و بهداشت روحی و معنوی را کنار گذاشت و تعریف هایی دقیق، علمی و مطابق با اقتضاءات دنیای جدید را از آن ها به عمل آورد.
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: باید مطالعات و برنامه ریزی های خرد و کلان بسیاری را در حوزه سلامت سامان داد و از آموزه های پر لایه دین در این زمینه بهره های جدی باید برد.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی یادآور شد: نظریه پردازی برای رفع مشکلات، باید به صورتی عالمانه و برآمده از نگاه به واقعیت ها، پیچیدگی ها و در هم تنیدگی های مسائل اجتماعی انجام گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بنا داریم در چارچوبی روشن به سمت تعریف سازی و نظریه پردازی بر اساس دین به پیش برویم و در ارتباط با اساسی ترین حوزه های اجتماعی و از جمله سلامت، فصل جدیدی از مطالعه را باز، و همکاری هایی را در این زمینه ها تعریف و دنبال کنیم.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به اینکه بخشی از حوزه های سلامت نیاز به نظریه پردازی دارد و در این زمینه کار اساسی انجام نشده است، گفت: مقوله "رابطه سلامت و ازدواج" تشنه تعریف سازی است، اما کار در خور توجهی در این زمینه صورت نگرفته است؛ البته در برخی از موضوعات کتاب هایی نوشته شده، اما کافی نیست.
وی خطاب به مسوولان و کارشناسان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این که بخش سلامت وزارت بهداشت با مبنا قرار دادن سلامت نسل جوان و نوجوان به عنوان امری اساسی و زیرساختی مورد مطالعه جدی قرار داده، بسیار مهم است.
براساس اعلام روابط عمومی مرکز تحقیقات مجلس، دراین نشست همچنین رییس اداره سلامت نوجوانان و جوانان و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از فعالیت های این اداره را بیان کرد.
دکتر گلایول اردلان خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه و مراکز تحقیقاتی باید برای مقابله با تشدید رفتارهای مخاطره آمیز در جوانان و نوجوانان و جلوگیری از آسیب های اجتماعی به صورت اساسی به کمک حوزه سلامت وزارت بهداشت بشتابند.