شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس پژوهشکده حدیث بر لزوم آشنایی هر چه بیشتر طلاب و فضلای حوزه با متون و منابع حدیثی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد کاظم طباطبایی ، رییس پژوهشکده حدیث قم، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست سیرمطالعاتی حدیث خوانی روشمند از سلسله نشست های علمی "هفت وادی ، چهل منزل" که به همت انجمن حدیث حوزه علمیه قم در مدرسه علمیه فیضیه برگزار شد، اظهار داشت: بی شک اگر کسی بخواهد طلبه فاضل و قابلی باشد، ناگزیر از آن است که آشنایی بالایی با کتاب و سنت و منابع حدیثی داشته باشد.

وی افزود: هر کس بخواهد از دین و شریعت با مردن سخن گفته و به سوالات و شبهات آن ها پاسخ دهد، لازم است که به خوبی با متون و منابع حدیثی آشنا باشد.

رییس پژوهشکده و دانشکده حدیث قم همچنین به طرح نکات کاربردی برای طلاب و فضلای علاقمند به مباحث حدیثی پرداخت و گفت: نکته اول درباره متن خوانی حدیثی آن است که برای افراد جذاب ، اثرگذار و نشاط آور باشد.

وی اضافه کرد: در این خصوص خوب است که طلاب و مبلغین به عنوان مثال در خواندن کتاب شریف نهج البلاغه ، از حکمت های آن سخن را آغاز کنند.

این استاد حوزه با اشاره به این که نکته دوم ، استمرار در متن خوانی است، بیان داشت: باید در شیوه آموزشی به ترتیب از مباحث آسان شروع کرد و به احادیث مشکل فهم رسید.

وی همچنین گفت: شیوه آموزشی باید به گونه ای باشد که امکان آشنایی جامع و فراگیر نسبت به موضوعات حدیثی وجود داشته باشد و در ضمن طلاب با انواع احادیث و روایات آشنا باشند.

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی ادامه داد: همچنین شیوه ای باید باشد که دربردارنده روایات و احادیث از همه ائمه اطهار (ع) باشد.

وی افزود: نکته مهم دیگر، لزوم آشنایی با مصادر حدیثی است که باید دانست ما در این باره بیش از 400 مصدر حدیثی داریم.

رییس پژوهشکده و دانشکده حدیث قم خاطرنشان کرد: طرح مطالعه حدیثی ما بر اساس 1000 ساعت است که البته مباحثه و یادداشت برداری نیز در موفقیت این طرح نقش بسزایی ایفا می کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha