جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

گزارش روند رو به رشد حوزه علميه خراسان در محضر مقام معظم رهبري توسط مدير اجرائي حوزه علميه خراسان تشریح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در این دیدار ضمن خير مقدم تشريف فرمايي پرخير و بركت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي، ابرازداشت: از اينكه ديگر بار حوزه‌هاي علميه و روحانيت مفتخر شده تا درمحضر گرانقدر رهبر

معظم انقلاب اسلامي، علاوه بر تجديد ميثاق با آرمانهاي امام راحل(ره)، بيعتي مجدد با ولي امر مسلمين جهان اسلام داشته باشد، خداوند متعال را شاكريم.

وي افزود: فرصتي ارزشمند براي حوزه علميه خراسان به ويژه روحانيون عزيز و فضلاء و طلاب خراسان شمالي فراهم آمده تا بيانات حكيمانه حضرتعالي، فصل مبارك ديگري از منشور جامع حوزه‌هاي علميه از نگاه دقيق و همه جانبه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي را رقم زند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان ضمن آرزوي اين امر كه اين ديدار علاوه بر تعيين افق و تبيين نقشه راه براي حوزه علميه خراسان، تاريخي ماندگار در ارتقاء و پيشرفت و تعالي همه جانبه ظرفيت‌هاي مدارس علميه و روحانيت در خراسان شمالي گردد، گفت: حوزه‌علميه خراسان‌كه يكي از مهمترين بركات وجود مضجع نوراني عالم آل محمد (صلي الله عليه و آله و سلم)، حضرت امام علي بن موسي الرضا(عليه السلام) مي‌باشد، اين افتخار را دارد كه در طول تاريخ طولاني خود با همه فراز و نشيب‌ها هيچ گاه تعطيل نشده و همواره پايگاهي براي هدايت جامعه اسلامي بوده و با وجود سلايق و نحله‌هاي گوناگون فكري، حوزه‌اي هم دل، منسجم و يك پارچه است.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با اشاره به اين مطلب كه در پيشينه شكوهمند و با عظمت اين حوزه، نام علماي بزرگ و مدرسين گرانقدري كه نقش آفرين بوده‌اند، فراوان ديده مي‌شود، ابرازداشت: آيت الله ميرزا حسن بجنوردي، صاحب قواعد‌الفقهيه و حجت الاسلام و المسلمين شهيد دكتر قاسم صادقي و 353 طلبه شهيد، جانباز، آزاده و رزمنده از افتخارات حوزه علميه خراسان شمالي محسوب مي‌شوند.

وي به ديدار مقام معظم رهبري (مدظله العالي) در سال 86 در جمع علما، اساتيد، فضلا و طلاب مشهد اشاره و خاطرنشان كرد: به بركت رهنمودها و حمايت‌هاي مؤثر و ارزشمند حضرتعالي و با اشراف و مديريت عالي حضرت آيت الله واعظ طبسي(دامت بركاته) كه به حق سرمايه و پشتوانه‌اي براي اين حوزه علميه كهن و براي خراسان مي‌باشند، در عرصه آموزش، پژوهش با نگاه تحول در روش و حفظ سنت‌هاي حوزوي اقداماتي انجام شده است.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان به ارائه گزارشي درباره حوزه علميه خراسان شمالي پرداخت و گفت: اين حوزه با وجود 1629 طلبه و روحاني و 13 مدرسه فعال و البته با جمعيت 870 نفري فضلاي اين خطه در قم و مشهد، ظرفيت مناسبي را جهت رشد و ارتقاء همه جانبه داراست.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام، ضمن تقدير از زحمات و حمايت‌هاي حضرت آيت الله مهمان‌نواز در طي ساليان متمادي در خراسان شمالي، گفت: تأسيس مجمع طلاب ممتاز و كانون دانش آموختگان، برگزاري دوره هاي بلاغ در فصل تابستان، حلقه‌ها و نشست هاي علمي با حضور چهره‌هاي برجسته كشوري و استاني، برگزاري كارگاههاي مهارتهاي پژوهشي و همايش‌هاي خانواده موفق و قرآني، بخشي از فعاليتهاي اين حوزه پويا و رو به رشد مي‌باشد.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه آمار كلي طلاب و فضلاي خراسان كه در سال 86 تعداد 13155نفر بوده و در سال جاري به24801 نفر ارتقاء يافته است، ابرازداشت: در بخش پذيرش و اقبال جوانان به حوزه علميه در سال 86 تعداد 5966 نفر متقاضي ورود به حوزه علميه بودند كه اين تعداد در سال جاري به 11297 نفر رسيد كه سهم خراسان شمالي 1039 نفر مي‌باشد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به افزايش تعداد مدارس حوزه علميه خراسان از 92 مدرسه علميه برادر و خواهر در سال 86 به 136 مدرسه در مقاطع مختلف در سال جاري، تصريح نمود: مقطع سطح 2 و3 اين حوزه در چهار شهرستان از جمله بجنورد راه‌اندازي شده است.

وي خاطرنشان كرد: پيرو فرمايش حضرتعالي مبني بر تمركز دروس حوزه در مجموعه حرم مطهر و حول مضجع نوراني حضرت علي ابن موسي الرضا(عليه السلام)‌، با اقدامات اوليه صورت گرفته، دروس مسجد گوهرشاد مجدداً‌ احياء و در سال جاري دروس سطح2 و3 با حضور 600 نفر از فضلاء و 18 كرسي تدريس مقطع سطح عالي برقرار مي‌باشد.

دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان يكي از دغدغه‌هاي رهبر معظم انقلاب را توجه به توسعه و گسترش رشته‌هاي تخصصي دانست و تأكيد نمود: اين مهم با بررسي قابليت‌ها و ظرفيت‌هاي حوزه علميه خراسان و لحاظ اولويت‌ها در دستوركار قرار گرفت و رشته‌هاي تخصصي از سه رشته در سال 86 به هشت رشته در سال

جاري افزايش يافت كه رشته‌هاي فقه مقارن، فقه قضا، تفسير، علوم و معارف قرآن، فلسفه، كلام و ادبيات عرب از جمله آنهاست.

وي افزود: هدف از تأسيس رشته‌هاي تخصصي، با رويكرد كاربردي بودن آنها، تأمين يكي از نيازهاي نظلام جمهوري اسلامي در عرصه قضا، تبليغ و ... مي‌باشد.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اين مطلب كه در حال حاضر 918 استاد در سطوح مختلف در اين حوزه به امر خطير تدريس و تربيت طلاب اشتغال دارند كه سهم خراسان شمالي 61 نفر مي‌باشد، گفت: البته با وجود خيل عظيم فضلاي اين استان در شهرهاي قم و مشهد و ظرفيت‌هاي بالقوه و بالفعل و شرايط اقليمي و اجتماعي، بازگشت و حضور جمعي از اين عزيزان اين حوزه را بيش از پيش رونق خواهد داد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در ادامه ارائه گزارش رشد و پيشرفت اين حوزه در محضر مقام معظم رهبري (مدظله العالي)، ابرازداشت: همچنين در پي رهنمود حضرتعالي مبني بر اهتمام به مباحث تفسير و علوم قرآني كه تاکید داشتید: تفسير بايد جزء دروس رسمي تمامي سطوح حوزه باشد، ستاد تفسير حوزه علميه خراسان با مسئوليت آيت‌الله علم الهدي در سال 86 به منظور توسعه و تدوين برنامه‌هاي قرآني در اين حوزه تأسيس‌گرديد و از نتايج آن، برنامه ريزي و گنجاندن درس تفسير در پايه‌هاي ده گانه حوزه و برگزاري يازده كرسي تفسير تخصصي در حوزه است.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام افزود: درحال حاضر 34 كرسي درس خارج فقه و اصول در حوزه خراسان برقرار مي باشد كه اين سرمايه عظيم، فرصتي گرانبها در اختيار برنامه ريزان اين حوزه است كه مي توان از آن در مسير راه اندازي يك مركز راهبردي فقه حكومتي جهت پاسخگويي به نيازهاي نظام اسلامي بهره گرفت.

وي با بيان اين مطلب كه حوزه علميه خراسان از گذشته تا كنون خاستگاه محققان اهل قلم بوده و در حال حاضر بسياري از آنان در سطح پژوهشگاه‌ها و مجامع علمي كشور منشأ خدمات برجسته‌اند، تصريح كرد: مجموعه برنامه‌ريزان اين حوزه به منظور تربيت محققان و پژوهشگران و جهت دهي تحقيقات به سمت نيازهاي عيني جامعه

و نظام اسلامي ضمن تدوين كليات نظام جامع پژوهش در حوزه با طراحي و اجراي مهارتهاي 18گانه تحقيق و پژوهش جهت طلاب پايه‌هاي 2 تا 10 گام‌هايي را در اين مسير برداشته است.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان، برگزاري 7 دوره فراخوان آثار پژوهشي و تقدير از پژوهشگران برتر يكي ديگر از اين فعاليت‌ها برشمرد و گفت: آثار رسيده به دبيرخانه فراخوان از 346 مورد در سال 86 به 1420 مورد در سال 90 افزايش يافت كه سهم خراسان شمالي187 اثر در سال 90 مي‌باشد.

وي، تجهيز و استاندارد سازي كتابخانه‌هاي مدارس علميه و توجه به زيرساخت‌هاي پژوهش از ديگر اقدامات اين بخش عنوان و خاطر نشان كرد: اين حوزه از فعاليت‌هاي فرهنگي و تربيتي غافل نبوده و اهتمام به دوره‌هاي حفظ قرآن و تربيت مربيان قرآني، توجه به ورزش طلاب، راه‌اندازي مركز مشاوره، از جمله اقدامات اين حوزه در بخش فرهنگ است.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام، با تأكيد بر اهتمام به فرهنگ ايثار و شهادت در حوزه علميه خراسان، برگزاري همايش غروب خورشيد، راهيان نور، زينبييون و يادياران در خراسان شمالي، تجليل و بزرگداشت مفاخر علمي حوزه علميه خراسان از جمله تجليل از آيت الله سيدحسن صالحي، آيت الله ميرزا علي آقاي فلسفي، حاج شيخ هاشم قزويني و شهيد هاشمي‌نژاد را برخي از اين اقدامات برشمرد.

وي در ادامه به ارائه گزارشي درباره فعاليت‌هاي عمراني اين حوزه پرداخت و گفت: ساخت، توسعه و تكميل 59 مدرسه علميه و 95 استاد‌سرا با 108506متر مربع زيربنا، از جمله اقدامات بخش عمران از سال 86 تا كنون است كه سهم خراسان شمالي9960 متر مربع بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha