به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام ایزد پناه شب گذشته در نشست گفتمان عقاید و اندیشه ها، که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، اظهار داشت: بنیان خانواده در اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است، تا جایی که تربیت،رشد، و تکامل مادی و معنوی انسان را در خانواده معرفی می کند؛ خانواده ای که از سلامت فکری مناسب برخوردار باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکیدکرد: جامعه باید بداند اگر خانواده و نظام آن اصلاح شود، می توان به سلامت کل جامعه دست یافت.
وی در ادامه با اشاره به محور عوامل تزلزل در نظام خانواده اظهار داشت: به طور کلی عوامل تزلزل در نظام خانواده شامل عوامل درونی، بیرونی و عوامل مشترک میان زن و مرد،عوامل مختص میان مردان و عوامل مختص زنان، میباشد.
حجتالاسلام ایزدپناه به معرفی این عوامل پرداخت و گفت: نخستین مساله تزلزل در نظام خانواده عبور از سنتها بهسوی تکنولوژی و صنعتی شدن است و امروز شاهدیم که تکنولوژی با قرار گرفتن در عرصه منفی آسیبهای جدی به نظام و بنیان خانواده وارد می کند.
وی ادامه داد: فقدان باورهای دینی در متن خانواده و وجود وسوسه های شیاطین، موجب می شود که ابزار منفی تکنولوژی نظام خانواده را متزلزل کند، تا جایی که امواجی سنگین و شکننده بر پیکر نظام و خانواده وارد می کنند.
سخنران این نشست، در تبیین دیگر عوامل تزلزل در خانواده ادامه داد: اضطراب و استرس منشأ دیگری است که به بنیان خانواده آسیب می زند، استرسی که در دنیای امروز با رشد حداکثری در حال پیشروی است، و متاسفانه جریان تزلزل در خانواده را به طور جدی جاری کرده است.
وی در تبیین نشانه های استرس در انسان گفت: درد عضلات،دلشوره، اختلال اشتها، درد قفسه سینه ، عرق کردن، اختلال در تمرکز حافظه، لرزش عضلات، سردرد ، تکرر ادرار، بیقراری و احساس خستگی از دیگر علائم شخص مضطرب است.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: عوامل این استرس و اضطراب در کم کاری و پرکاری تیروئید و آثار قرصهای رژیمی ، کم خونی، دیابت، کمبود قند خون، احساس تنهایی، بی هدفی در زندگی، ترس از مرگ، بدبینی آزار دهنده، ترس از آینده، احساس گناه ، غرق شدن در زندگی تجملی، طرد شدن از بستر خانواده و عوامل ژنتیک می باشد.
وی در تبیین دیگر عوامل تزلزل در نظام خانواده ابراز کرد:تکلف و زیاده خواهی و آرزوهای خارج از توان ، پایبندی به رسوم باطل در آغاز ازدواج ،سست شدن باورهای دینی و اخلاقی در کانون خانواده ، فقدان هویت عقیدتی، تنوع طلبی و ناپایداری جنسی و عدم تقسیم بندی مسئولیت میان زن و شوهر از عوامل تزلزل در نظام خانواده میباشد.
وی خاطرنشان کرد: وجود بحران های معیشتی و اقتصادی ، عدم پذیرش فرهنگ مشاوره، بی توجهی به مهارتهای همسر داری در نسل های جوان، بی احترامی به همسر، عدم شناخت نیازهای جنس مخالف و فقدان و کمبود محبت به همسر از دیگر عوامل تنشزا و تزلزل در نظام خانواده می باشد.