شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی با وجود جایگاه علمی و معنوی رفیعی که داشتند، متواضعانه و بی آلایش رفتار می کردند و حقیقتا دلسوز و خدوم حوزه و تشیع بودند.

حجت الاسلام و المسلمین حسنعلی خزائلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: بنده از دوازده سالگی از اصفهان به حوزه علمیه قم آمدم و در آن ایام، مراجع بزرگی در قم مشغول تدریس بودند که یکی از بارزترین آن ها مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی بود که حقیقتا فرد بسیار شاخص، دلسوز و خدومی برای حوزه و تشیع بودند.

وی همچنین افزود: در همان زمان، در قم معروف بود که درس فقه ایشان بسیار برجسته است و رجال بزرگی از حوزه و اساتید طراز اول در درس این فقیه عالی مقام شرکت می کرده و بهره ها می بردند.

 

* مقام بالای علمی و تواضع و فروتنی

استاد مدرسه علمیه آیت الله العظمی گلپایگانی ادامه داد:  از جمله کمالات اخلاقی معظم له این بود که با وجود مقام بالای علمی و معنوی، تواضع و فروتنی داشتند.

وی ادامه داد: یادم هست یک زمانی ، مقداری از وجوهات را خدمت یکی از مراجع تقلید که از دنیا رفته اند، بردیم و گفتیم که از طرف آیت الله گلپایگانی است؛ ایشان به ما گفت "این مبلغ را به ایشان برگردانید چرا که خلاف احتیاط است".

 

* خاطره ای از دوران انقلاب

حجت الاسلام و المسلمین خزائلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت های صریح آیت الله العظمی گلپایگانی از انقلاب و حرکت امام (ره) ابراز داشت: در سال 56 ،  به همراه جمعی از طلاب، علیه شاه به خیابان ریختیم و شعارمان فقط این بود که " خمینی مَرد است" ، چیز دیگری هم نمی گفتیم؛ بعد نیروهای رژیم وارد عمل شده و ما را متفرق کردند؛  از آن جا به بیت آیت الله العظمی گلپایگانی  رفتیم.

 

* حمایت قاطع از امام و انفلاب

وی اضافه کرد: الحق و الانصاف آیت الله العظمی گلپایگانی در قضایای انقلاب و مقابله با رژیم بسیار حضور پررنگی داشته و به راستی که در همه جا پشتیبان امام(ره)  و انقلاب بودند؛ در آن شرایط  ایشان با وجود بیماری و کسالت برای ما  سخنرانی و قاطعانه از امام حمایت کردند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: بعد از آن،  به منزل مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی رفتیم؛ ایشان هم در دفاع از امام و انقلاب صحبت کردند و بعد به تدریج  به منازل آیات عظام میرزا هاشم آملی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی رفتیم و این حرکت ها ادامه داشت تا این که به لطف الهی و عنایت امام زمان (ره) این انقلاب که از قم شروع شده بود به بار نشست.

وی گخاطرنشان کرد: زمانی هم  که امام راحل دار فانی را وداع گفتند، آیت الله العظمی گلپایگانی نماز میت را بر پیکر مطهر امام(ره)، اقامه کردند

 

* پشتیبانی از نظام و رهبری

حجت الاسلام و المسلمین خزائلی در ادامه  با اشاره به روحیه مردم داری و دستگیری از فقرا و نیازمندان این مرجع فقید، اظهار داشت: به لطف الهی بعد از ارتحال جانسوز معظم له،  آیت الله العظمی صافی حقیقتا به خوبی جانشین ایشان و پشتیبان نظام و رهبری بوده اند.

استاد مدرسه علمیه آیت الله العظمی گلپایگانی همچنین با اشاره به این که حضرت امام (ره) با آیت الله العظمی صافی نیز رابطه بسیار خوب  و صمیمانه ای داشتند، گفت: در اوایل انقلاب که حضرت آیت الله صافی، دبیر شورای نگهبان بودند، خدمت امام رفتند و گفتند که در رابطه با مسایل مطروحه، نظر من این است ولی "والامر الیکم"، هر چه شما بفرمایید و تصمیم بگیرید ما تابع هستیم و این نشان از عمق محبت و ارادت به امام از سوی این بزرگوار است؛ البته ناگفته نماند که امام هم ارادت و علاقه خاصی به ایشان داشتند.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha