حجت الاسلام مهدوي، در آستانه برگزاري مراسم تجليل از برترين هاي حوزه علمیه خراسان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه در مشهد هدف از برگزاري این مراسم را تقدير از طلاب و پژوهشگران برتر اين حوزه دانست و اظهارداشت: ايجاد شور و نشاط بيشتر در مسير اجتهادو ترغيب و تشويق طلاب به توليد فكر ديني نيز از ديگر اهداف اين همايش می باشد.
وي زمان برگزاری چهارمين مراسم تجليل از برترين هاي آموزشي و پژوهشي حوزه خراسان را 18 آبان سال جاری عنوان کرد وگفت: حوزه هاي علميه به عنوان عقبه فكري و تئوريك نظام اسلامي و پرچمدار تمدن اسلامي در عرصه جهاني ميبايست با برنامه ريزي دقيق، صحيح و منسجم به دنبال تربيت نيروهاي كارآمد دينشناس و مصاديق واقعي آيه شريفه «فلو لا نفر من كل فرقة منهم طائفة ليتفقهوا ...» باشند تا بتوانند علاوه بر فهم دين و تبليغ آن تحقق عيني دين در عرصه مسائل فردي و اجتماعي را به ثمر نشانده و زندگي اسلامي را محقق نمايند.
وی با اشاره به اين مطلب كه پيگيري مسئله تحول با محوريت فرمايشات مقام معظم رهبري (حفظه الله تعالي) از اولويتهاي كاري معاونت آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان ميباشد؛ ابرازداشت: مجموعه اين معاونت با تمام توان خود به دنبال زمينه سازي و ايجاد بسترهاي لازم جهت تحقق منويات معظم له بوده و تمام تلاش خود را در اين باره انجام خواهد داد.
این استاد حوزه ضمن اشاره به اين كه در حوزه علميه خراسان 90 مدرسه برادران و 41 مدرسه خواهران وجود دارد، خاطر نشان كرد: هم اكنون تعداد 5 هزار و 721 طلبه سطح يك و 951 طلبه تحت برنامه در سطوح 2 و 3 در اين حوزه به تحصيل علوم ديني مشغول هستند و بقيه طلاب اين حوزه در دروس و امتحانات عمومي سطح و خارج شركت ميكنند.
حجت الاسلام مهدوي با اعلام اين مطلب كه تعداد ممتازين آموزشي در سال تحصيلي 89-90، 443 نفر و در سال 90-91، 554 نفر ميباشد، افزود: اين تعداد نسبت به سال تحصيلي 88-89 افزايش چشمگيري داشته كه اين مسئله نشانگر ارتقاء سطح آموزشي طلاب اين حوزه در دو سال اخير است.
وي گفت: 1014 مقاله، 245تحقيق، 121 كتاب، 1 طرح و ايده، 5 نرمافزار و 34 پايان نامه، در سال تحصيلي 90-91 به دبيرخانه هفتمين فراخوان، ارسال شده است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان با بيان اين كه در هفتمين فراخوان پژوهشي حوزه علميه خراسان در سال تحصيلي 90-91 به ترتيب تعداد 845 نفر از برادران و 286 نفر از خواهران، آثار خود را به دبيرخانه اين جشنواره ارسال نمودهاند، ابرازداشت: از مجموع 1420 اثر رسيده، تعداد 66 اثرحائز رتبه برتر شدهاند.
وي آثار ارسالي برادران در سطح يك 470، سطح دو 68، سطح سه 85 و سطح چهار را 293 اثر اعلام و خاطر نشان كرد: تعداد آثار پژوهشي ارسالي از سوي خواهران به اين دبيرخانه نيز در سطح يك 259 و در سطح دو 222 و در سطح سه 18 اثر بوده است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان با اشاره به اين كه در اين فراخوان تعداد 380 اثر توسط مدارس علميه خراسان رضوي، تعداد 274 اثر توسط مدارس علميه خراسان جنوبي و تعداد 319 اثر توسط مدارس علميه خراسان شمالي به اين دبيرخانه ارسال گرديده است، ابرازداشت: حوزه علميه خراسان در فراخوان پژوهشي جشنواره علامه حلي نيز رتبه ممتازي دارد و طلاب اين حوزه به مقام هاي برتر و برگزيده دست يافتهاند.
وي با بيان اين كه 3 مدرسه علميه از خراسان عنوان برتر و شايسته تقدير در چهارمين جشنواره علامه حلي را از آن خود كردهاند، اظهارداشت: 5 رتبه برتر و2 شايسته تقدير از جمله اقتخاراتي است كه توسط طلاب حوزه علميه خراسان در اين دوره از اين جشنواره كسب شده است.