جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

روش فقهی آیت الله العظمی گلپایگانی در استنباط احکام، سهم بسزایی در حیات مکتب فقهی حوزه علمیه قم داشت و بروز مشکل در حوزه، قلب ایشان را به درد می آورد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید جواد گلپایگانی، امروز18 آبان ماه در کنگره "فقیه آگاه" که با حضور آیت الله العظمی صافی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، گفت: شخصیت آیت الله العظمی گلپایگانی تنها به عرصه فقاهت منحصر نمی شود و می توان هر بخش از زندگی ایشان را به صورت مجزا عالمانه بررسی و الگوسازی کرد.

وی با بیان این که دوران نوجوانی و جوانی ایشان برای طلاب جوان درس است، افزود: استخراج و بررسی دقیق و تدوین آن دوران، برای طلاب جوان قابل تأسی خواهد بود، همچنین ایام تحصیل و تدریس ایشان نیز هر یک شاخصی برای مدرسان حوزه می باشد.

وی با اشاره به این که جدیت و مداومت در تحصیل تمام موانع را برای ایشان کوچک می نمود، گفت: ارائه نظر و استدلال و بیان فتوا و روش فقهی ایشان در استنباط احکام، سهم بسزایی در حیات مکتب فقهی حوزه علمیه قم داشته و ایشان در طی 70 سال تدریس موفق به تربیت هزاران نفر از فضلا و بزرگان شدند.

فرزند ارشد آیت الله العظمی گلپایگانی، تحول در نظام آموزشی حوزه و طراحی برنامه هایی برای امتحانات طلاب، احداث و تأسیس مدارس حوزه به سبک جدید، احداث و بازسازی مدارس جهت سکونت طلاب، راه اندازی مرکز معجم فقهی برای پاسخگویی به نیاز محققین، احداث مراکز خدماتی و درمانی ویژه طلاب، تاسیس مراکز اسلامی در اقصی نقاط جهان و اعزام داشتن هیئت های تبلیغی به خارج از کشور را از جمله خدمات حضرت آیت الله گلپایگانی(ره) برشمرد.

حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی در پایان با تاکید بر این که بروز هر مشکلی در حوزه علمیه، قلب ایشان را به درد می آورد، تصریح کرد: ایشان حوزه را مانند فرزند خویش گرامی و عزیز می داشتند و برخی مواقع برای حل مشکلات و راهگشایی امور، طریقی جز توسل نمی یافتند و به ساحت قدس ائمه هدی(ع) بویژه امام عصر(عج) متوسل می شدند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha