چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

نشست علمی "عدالت و معنویت در کلام امام علی(ع)" به همت رایزنی فرهنگی ایران، در محل سالن اجتماعات سفارت كشورمان در برلین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، در این نشست كه با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحبنظران و روشنفکران ایران و آلمان و همچنین دیگر مسلمانان مقیم این کشور برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی، رییس مرکز اسلامی هامبورگ، پروفسور رولاند پیچ، محقق، دین شناس و استاد دانشگاه ماکسیملیان مونیخ، مهدی ایمانی پور، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، حجت‏الاسلام ییلماز صباح الدین، رییس اتحادیه شیعیان برلین و امام جماعت مرکز اسلامی امام رضا (ع) در برلین، برهان کسیجی، دبیر کل شورای اسلامی درجمهوری فدرال آلمان به نمایندگی از مسلمانان اهل تسنن در این کشور و همچنین مهندس علیرضا شیح عطار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین دیدگاه های خود را درخصوص عدالت و معنویت امام علی (ع) تشریح کردند.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی رییس مرکز اسلامی هامبورگ، از جریان غدیر به عنوان حادثه  مهمی که در مقاطع مختلف، آیات گوناگونی در رابطه با آن نازل شده است، یاد کرد و ولایت حضرت علی(ع) را به عنوان یک امر روشن و حکم عقلی یاد دانست و افزود: واقعه غدیر خم یک اتفاق بدیهی و در واقع یک حکم عقلی بود که آیات قرآن کریم و سخنان پیامبر(ص) نیز آن را تایید و مورد تصریح قرار دادند.

* امام علی(ع)؛ یک عارف حماسه گر

 رییس مرکز اسلامی هامبورگ همچنین درمورد شخصیت امیرالمومنین(ع) خاطر نشان کرد: علی (ع) یک عارف حماسه گر بود و همچون ایشان کسی را نمی توان یافت که در مقابل وسوسه های دنیوی مقاوم بوده و دنیا در فریب او ناکام مانده باشد. وی قدرت و حکومت را تنها وسیله ای برای احقاق حق ،اجرای عدالت و از بین بردن باطل می دانست.

حجت الاسلام والمسلمین رمضانی افزود: عبادت امیرالمونین (ع) به درگاه باریتعالی از سر خوف و ترس نبود بلکه امام علی(ع) خدای خود را عاشقانه و عارفانه عبادت می کرد و معنویت ایشان اوج بندگی و عرفان بود.

* استاد دانشگاه مونیخ: شخصیت امیرالمومنین در قله معرفت شناسی است

در ادامه این نشست، پروفسور رولاند پیچ، استاد رشته های فلسفه،الهیات و دین شناسی دانشگاه مونیخ در سخنانی با عنوان عرفان و ماوراء الطبیعه درمورد ابعادی از مکتب تشیع و همچنین ویژگی های امام علی (ع) سخن گفت.

وی با اشاره به کتاب « حیات عارفانه امیر المومنین» اثر حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: «شخصيّت اميرالمؤمنين» از يك سو و «هويّت اصل حيات» از سوي دوم و «حقيقت عرفان» از سوي سوم قلّه‏هاي رفيع هستي‏شناسي و معرفت‏شناسي را به خود اختصاص داده است.

 استاد رشته های فلسفه،الهیات و دین شناسی دانشگاه مونیخ در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عرفان همانند علوم ديگر داراي موضوع، مسائل، مبادي و منهاج و روش است و در ابعاد گونه‏گون با علوم عقلي ديگر مانند حكمت و كلام اختلاف دارد.

* رئیس اتحادیه شیعیان برلین مطرح کرد؛ پیام غدیر چه بود؟

حجت الاسلام ترکی ییلماز صباح الدین، امام جماعت مسجد امام رضا (ع) و رییس اتحادیه شیعیان برلین - براندنبورگ نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست علمی، با برشمردن زوایای مختلف واقعه غدیر و شخصیت معنوی امیرالمومنین علی (ع)،گفت: غدیر خم تنها معرفی یک جانشین از سوی پیامبر اکرم (ص) نبود بلکه پیام مهمتری بدنبال داشت.

وی خاطرنشان کرد: واقعه بزرگ غدیر نشان می دهد که نظام اسلامی برای اینکه آینده چگونه باید باشد برنامه دارد و در واقع تکلیف اداره جامعه اسلامی در آینده را روشن کرده است.

* اظهارات دبیرکل شورای اسلامی در جمهوری فدرال آلمان

در ادامه این نشست، برهان کسیجی دبیرکل شورای اسلامی در جمهوری فدرال آلمان سخنان خود را با ابراز شگفتی از اینکه به عنوان یک سنی مذهب به این نشست دعوت شده آغاز کرد و گفت: برایم بسیار جالب بود که به چنین نشستی دعوت شده ام.

وی سخنان خود را به موضوع وضعیت مسلمان در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی اختصاص داد و افزود: متاسفانه این روزها شاهد افزایش اقدامات اسلام ستیزانه و برخوردهای خشن با مسلمانان هستیم و این درحالی است که اقدامات قاطعی هم برای مقابله با اینگونه فعالیت ها از سوی دولت‏ها انجام نمی شود.

 "برهان کسیجی" با تاکید بر اینکه مسلمانان باید اتحاد و همدلی را در دستور کار خود قرار دهند، نسبت به آنچه وجود اختلاف نظر و دیدگاه بین گروه های مسلمان درمورد برخی تحولات سیاسی منطقه و انجام اقدامات تفرفه افکنانه در میان مسلمانان به بهانه های مختلف اعم از شیعه و سنی بودن خواند، هشدار داد و گفت: سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن دیگر درمورد مسلمانان کارایی ندارد.

وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته با تشکیل شوراهایی برای وحدت هر چه بیشتر بین مسلمانان در ایالت های مختلف رابطه میان اهل تسنن و شیعیان در آلمان افزایش یافته و اعتماد دو جانبه ای ایجاد شده ابراز امیدواری کرد که در آینده این اتحاد و همدلی در همه نقاط دنیا افزایش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha