جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که علامه طباطبایی دست به تالیف زد و عقل جامعه را بیدار کرد و به جامعه عقلانیت داد، گفتند: به هر جا که بنگریم نام علامه طباطبایی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، امروز 25 آبان ماه در آیین افتتاح دارالقرآن علامه آیت الله طباطبایی درقم با اشاره به ویژگی های شخصیتی علامه اظهار داشتند: اگر انسان خود را بشناسد، رسالت خود را می شناسد؛  بنابراین علامه طباطبایی خود را شناخت و ثابت شد که از علمای نامدار دین و از وراث بی چون و چرای انبیاست و دست به تالیف زد و عقل جامعه را بیدار کرد و به جامعه عقلانیت بخشید.

ایشان با بیان این که ایشان کار تفسیر را از تبریز شروع کردند، گفتند: علامه  طباطبایی وقتی وارد قم شدند، شاگردانی مانند شهید مطهری و شهید بهشتی تربیت کردند.

معظم له تصریح کردند: ایشان "المیزان" را در قم و "البیان" را در تبریز مرقوم فرمودند؛ برای ایشان ثابت شد که شناسایی گنجینه های عقلی و راه یافتن به درون دلها و استخراج این گنجینه‌ها کار ایشان است.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به این که جنگ جهانی دوم سهم بسزایی در هجرت علامه از تبریز به قم داشت، ابراز  داشتند: جنگ جهانی دوم، امام را برای ولایت فقیه و سید الاستاد علامه طباطبایی را برای تفسیر ساخت؛ یکی را برای حکومت و سیاست و یکی را برای فلسفه ساخت، اگر جنگ جهانی نبود و حضور تفکر کمونیستی نبود، اشکالات گسترده در دست همه نبود تا ایشان ضرورت را احساس کنند و پاسخ دهند.

ایشان با بیان این که علامه طباطبایی با طهارت زندگی کرد و همچون سیدقاضی به سر برد، خاطرنشان کردند: بندگی ما از زندگی مان جداست، اما علامه (ره) بندگی شان در زندگی و زندگی شان در بندگی بود.

این مرجع تقلید افزودند: بسیاری از ما اسلامی حرف می زنیم و قارونی فکر می کنیم، می گوییم ما خودمان 40 سال زحمت کشیدیم تا به اینجا برسیم؛ این یعنی قارونی حرف زدن.

معظم له با اشاره به این که علامه طباطبایی فلسفه را درس رسمی کردند، گفتند: ما در حوزه ها گفتیم همه چیز فقه و اصول و ...، اما علامه گفتند "آیات المحکمه و تفسیر قرآن" و این مسئله به میراث و وارث تبدیل شد؛ به هر جا که بنگریم نام علامه طباطبایی است.

حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید کردند: چشمه با استخر فرق می کند؛ چشمه از خود می جوشد، کتاب های علامه طباطبایی بسیار کم است، بیشتر مواقع ما می دیدیم که فکر می‌کردند و گاهی به کتاب مراجعه می کرد.

این مفسر قرآن کریم در پایان گفتند: برخی از مراجع تقلید قم بارها فرمودند که "علامه طباطبایی انسان کاملی است"، اساتید ایشان هیچ کدام به این اندازه نبودند.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که انسان با اندیشه محض به جایی نمی رسد و کم نیستند عالمان بی عمل، اظهار داشتند: مرحوم علامه طباطبایی در همه حالات موحدانه زندگی کرد و توحید در بیان و قلم ایشان جلوه داشت.

حسین بن علی(ع) کشور ما را حفظ کرده است

این مفسر قرآن کریم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که وجود مبارک امام حسین(ع) جمهوری اسلامی را حفظ کرده است، گفتند: اگر این کشور، کشور حسین بن علی نبود از یک سو گرفتار بن لادن و القاعده بودیم و از طرفی هر روز شاهد انفجار بودیم؛ اگر شهادت و عشق حسینی نباشد کسی هم حاضر نیست کشته شود.

ایشان ادامه داد: ما در میدان مین هستیم، اما در کمال امنیت و آرامش زندگی می کنیم، این سرمایه و ذخیره ماست و وجود مبارک حسین بن علی(ع) این کشور را حفظ کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha