وی با اشاره به آيه 17 سوره لقمان، پيرامون اهميت و جايگاه امر به معروف دردايره معارف اسلامی، افزود: اين آيه و آيات متعدد نظير آن در قرآن كريم، به خوبی گواه و شاهدی بر بركات بی اندازه امر به معروف و نهی از منكر است؛ دامنه پربار روايات از پيامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نيز بر همين مساله تاكيد دارد.
امام جمعه قم خاطرنشان كرد: يكی از شرايطی كه برای اهل امر به معروف و نهی از منكر ذكر شده است، تسلط آنان بر مجموعه معارف دين است؛ يعنی آنان بايد نسبت به آنچه كه می گويند عالم و در مرحله بعد، عامل باشند.
وی به انواع مختلف امر به معروف و نهی از منكر اشاره كرد و گفت: مردان خدا همواره اعمالشان آيينه ی شفاف و روشنی برای عبرت آموزی و پندگيری ديگران است؛ بسياری از اوقات مردم با ديدن رفتار آنان سعی می كنند همچون اين افراد رفتاركنند؛ افراد بزرگی در تاريخ اسلام چنين منشی داشتند كه از آن جمله می توان به آيت الله العظمی بهجت اشاره كرد كه نماز خواندن ايشان بزرگترين امر به معروف بود و لذت نماز را به ديگران می آموخت.
توليت آستان مقدس حضرت معصومه(س) ادامه داد: اهميت امر به معروف و نهی از منكر به حدی است كه حضرت اباعبدالله الحسين(ع) هدف نهايی قيام خود را كه دنيا را به لرزه درآورد، عمل به اين فريضه مهم می دانند؛ در صحرای كربلا، حضرت باتمام حركات و گفتار و رفتار خويش، بشريت را امر به معروف و نهی از منكر كردند كه يكی از ويژگی های مهم اين امر به معروف، نماز حضرت بود.
امام جمعه قم ادامه داد: نمازی موجب امر به معروف و نهی از منكر می شود كه همچون حضرت سيدالشهدا(ع) در زیر باران تير دشمن و در سخت ترين شرايط جنگ، توسط حضرت اقامه شد و همين نماز باعث احيای ارزش های اسلامی و نماز شد.
حجت الاسلام والمسلمين سعيدی خاطرنشان كرد: امر به معروف و نهی از منكر گرچه واجب است، ولی ادای آن حداقل شرايطی را لازم داردكه نخستين آن، صالح بودن فرد است؛ اگر شخصی نماز خود را به خوبی بخواند، اين توصيه در ديگران نيز موثر می افتد؛ پس كسانی می توانند در اين امر تاثيرگذار باشند كه ابتدا خود را اصلاح كنند.