به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، وی در جمع عزادارن حسینی در منطقه کرزکان بحرین گفت: مراسم عاشورا به آسانی به دست این نسل نرسیده و پدران شما رنج های و سختی های زیادی را برای رساندن این امانت به دست شما متحمل شده اند. این نسل و نسل های آینده باید این امانت را حفظ کنند و آن را به نسل های بعدی برسانند.
آیت الله الغریفی ادامه داد: عاشورا یک برنامه انسانی است و منحصر به یک مذهب و دین خاص نیست. اما متاسفانه فقط شیعیان این مراسم را برگزار میکنند. البته اینگونه نیست که هر کاری که شیعیان در این مراسم ها انجام دادند مشروع باشد.
وی درباره مسؤولیت نسل ها تاکید کرد: تمام نسل ها مسؤول ادامه دادن مراسم عاشورا و زنده نگاه داشتن آن هستند چرا که این امانت به آسانی به دست این نسل نرسیده است.
این عالم بحرینی در این زمینه با اشاره به جریان هایی تاریخی از حکام و نظام ها برای مصادره و حذف مراسم عاشورا، علت این مخالفت ها را این دانست که این مراسم همواره ضد طاغوت های زمان بوده است.
وی افزود: نسل ها یک مسؤولیت دیگر هم دارند که عبارت است از حفظ اصالت و شرعی بودن این مراسم. برای حفظ اصالت این مراسم باید مصیبت عاشورا را زنده کنیم اما در راه این هدف عاطفی زیاده روی نکنیم. مسؤولیت دیگر ما در این زمینه احیای مفاهیم و ارزش های عاشورا میباشد. تمام عزاداری های عاشورایی ما باید شرعی باشد و فقها، مرجع اصلی برای تشخیص شرعی بودن یا نبودنِ این عزاداری ها هستند.
آیت الله الغریفی سومین مسؤولیت نسل ها در رابطه با عزاداری عاشورا را تحول و نوآوری در مراسم عاشورا با استفاده از روش های جدید دانست و ابراز داشت: شعایر حسینی با وسایلی که اندوه خود را با آنها نشان میدهیم تفاوت دارند. شعائر حسینی از طریق ائمه علیهم السلام به ما رسیده و تغییر و حذف آنها جایز نیست اما استفاده از وسایل نشان دادن اندوه در عاشورا به شرطی جایز است که طبق موازین شرع باشد و چه بسا در صورت نیاز لازم باشد آنها را کنار بگذاریم و حتی اگر برای مدت زیادی از این وسایل استفاده شده باز هم جزء شعائر محسوب نمیشوند.