جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

همه ساله محبّان اهل البیت(ع) از کشورهای آلمان، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ در اولین یکشنبه بعد از عاشورا،در شهر دورتموند آلمان گردهم می آیند تا در بزرگترین اجتماع شیعیان اروپا، عزای سالار شهیدان امام حسین(ع) و یاران با وفایش را به پا دارند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، از اولین دقایق شروع برنامه، دستجات سینه زنی مساجد و مراکز اسلامی شهرهای مختلف (از کشور های قید شده) که خود را با اتوبوس ها و وسایل نقلیه شخصی به محل رسانده بودند، وارد سالن شده و شروع به عزاداری و نوحه خوانی می کنند. در اوج مداحی و به تناوب تمام سالن یکپارچه ندای لبیک یا حسین سر می دهند.

در اجتماع امسال که بیش از پنج هزار نفر حضور داشتند حجت الاسلام والمسلمین رمضانی نماینده مقام معظم رهبری ورییس مرکز اسلامی هامبورگ و حجت الاسلام والمسلمین عاملی امام جمعه اردبیل و دکتر حاتمی از ترکیه و تنی چند از ائمه جماعات مراکز اسلامی به ایراد سخن پرداختند.

رایزنی فرهنگی ایران در آلمان نیز با اهدا کتب شیعی به زبان های مختلف خصوصا زبان ترکی به برگزاری نمایشگاه جنبی در کنار سالن همایش کمک نمود .

آخرین برنامه این گردهم آیی ، اجرای نمایش تعزیه واقعه ظهر عاشورا است، تا بدین وسیله حماسه کربلا را در قلب اروپا به تصویر کشیده و در یاد و خاطره همه آزادگان زنده نگه داشته و پیام آنرا به نسل های بعدی تا ظهور حضرت مهدی موعود(ع) به امانت سپرند .

نزدیک به یک دهه است که شیعیان ترک تبار مقیم کشور آلمان و کشورهای منطقه همه ساله در روز عاشورا این همایش منطقه‏ای را  در سطح اروپا ترتیب داده و از اقصی نقاط کشور آلمان و کشورهای هم‏جوار گرد‏هم آمده و در  این روز، مراسم  عزاداری، سینه زنی، مداحی، ایراد سخنرانی و نهایتاً تعزیه سالار شهیدان امام حسین (ع) را با شکوه تمام اجرا می‏نمایند .

از ساعت 11 صبح با ورود دستجات عزادار اعم از مرد و زن با نشانهای مربوط به هیئت شهر خود سینه ‏زنان وارد سالن می‏شوند ، پس از ورود به سالن و رسیدن به جایگاه حضار، خانمها در محل مخصوص بانوان جلوس می‏نمایند و آقایان به ردیف و با نظم خاص دستجات عزاداری، لحظاتی چند تا هنگام ورود دسته بعدی، به نوحه خوانی و سینه‏ زنی می‏پردازند .

بلافاصله پس از ورود دسته بعدی به سالن، گروه قبلی، نوحه خود را متوقف کرده و با سینه‏ زدن، نوحه‏ خوان دسته دوم را همراهی می کنند. این روند تا ورود آخرین دستجات ادامه دارد تا جایی که سالن کاملاً مملو از دستجات سینه‏زنی می‏گردد.

خاطر نشان می شود برگزاری این مراسم نسبت به سالهای گذشته با استقبال بیشتری از طرف شرکت کنندگان مواجه بود.80 % شرکت کنندگان جوانان و نوجوانانی بودند که متولد آلمان بوده و با شرکت در چنین مراسمی در وهله اول، پیوند خود را با اهل بیت (ع) استحکام می بخشند و در وهله بعد حضور در این اجتماع بزرگ را تجربه کرده واحساس غرور می کنند . همچون سنوات گذشته نمایشگاه کتاب اهل البیت (ع)و عرضه محصولات فرهنگی در راهروی جنب سالن اصلی در معرض بازدید و خرید عموم تشکیل گردیده بود .

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha