چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: باید با کمک حوزه علمیه و بهره گیری ازمبانی دینی، دانشگاه ارزشی و حکمتی به عنوان دانشگاه پاسخگو به نیازهای بشر در درون نظام اسلامی ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، قاسم عموعابدینی در هفتمین جشنواره پژوهشی تحول در علوم اسلامی که ظهر امروز در پردیس قم دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر جهش استثنایی در بحث تولید علم داشته است، به نحوی که تعجب بسیاری ازکشورهای جهان و نهادهای علمی دنیا را به دنبال داشته است.

وی افزود: ایران در سال جاری به عنوان رتبه اول جهانی در تولید علم معرفی شد و در گزارش های اعلام شده، 25 درصد تولید علم جهان را نیز در اختیار خود داشته است.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: این تحولات وجهش های علمی در شرایطی به دست آمده است که کشورمتحمل سخت ترین تحریم های بین المللی است و دنیای استعمار به هر روشی برای باز ایستادن چرخ های علمی کشور متوسل شده، ولی نتیجه معکوس گرفته است.

عموعابدینی یادآور شد: دانشگاه کلن آلمان پس از رصد توسعه علوم در ایران خواستار توسعه همکاری های علمی و پژوهشی با یکی از دانشگاه های کشور به خصوص در قم را داشته است تا بتواند در حوزه پژوهش های مرتبط با الهیات ازتجربه گرانسنگ این مرجع عظیم دینی، استفاده کند.

وی تاکید کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی با تلاش خالصانه امام خمینی(ره) و شهیدان هر روز بالنده تر از دیروز به مسیر پرافتخار خود ادامه می دهد و حوزه تولید علم در ایران نیز با این نگرش انقلابی، شتاب بیشتری به توسعه چرخه حرکت انقلاب و نظام داده اند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به این که اگر همین شرایط حفظ و تقویت شود، در ده سال آینده کشورمان در ردیف ده کشور اول جهان در تولید علم قرار می گیرد، تصریح کرد: با تمام پیشرفتهایی که جهان در حوزه دانشهای سخت و فنی داشته است، ولی با چالشهای عظیمی در حوزههای علوم انسانی روبرو است؛ بروز این همه مشکلات و چالشها در سطح جهان به خصوص در حوزه روابط و اخلاق، نشان میدهد که این مدل به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای بشر نیست.

وی، بزرگترین آسیب و مشکل دنیای غرب را در غافل ماندن از حوزه معارف الهی دانسته و گفت: غرب در حوزه علوم انسانی مبانی اخلاق و الهیات را لحاظ نمی کند و به همین دلیل است که خروجی این نوع تفکر، جامعه جهانی را می سازد که امروز در مشکلات و ناهنجاری های رفتاری و اخلاقی فرو رفته است.

عمو عابدینی ادامه داد: نسل اول دانشگاه ها، دانشگاه های آموزش محور بودند و نسل دوم دانشگاه های پژوهش محور و نسل سوم نیز امروزه، دانشگاه های فنآور محور تشکیل می دهند که این نوع دانشگاه در سراسر دنیا به عنوان یک مدل و الگو در حال نشر است؛ ما به دنبال دانشگاهی هستیم که الگوی جدیدی به دنیا عرضه کند که به نیازهای بشر در حوزه های مختلف پاسخ دهد.

وی اضافه کرد: نیازهای بشر در حوزه دانشگاه ارزشی و حکمتی قابل تحقق است که باید نمونه آن در جمهوری اسلامی ایران ایجاد و به سراسر جهان عرضه شود؛ باید با کمک حوزه علمیه و بهره گیری از مبانی ارزشی دین، دانشگاه ارزشی و حکمتی به عنوان دانشگاه پاسخگو به نیازهای بشر، در درون این نظام ایجاد شود.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران در پایان ابراز داشت: حوزه و دانشگاه باید در هم ذوب شوند و خروجی آنها نیز علوم انسانی برگرفته از متن دین و اراده الهی باشد؛ باید دانشگاهی تحول آفرین وارزشی و دین محور ایجاد کنیم که به نیازهای بشر در حوزه های مختلف پاسخگو باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha