جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

اگر متون درسی و علوم انسانی دانشگاه ها با روش های اسلامی طراحی و علوم غربی بازتولید شوند، هسته نرم افزاری وحدت حوزه و دانشگاه ایجاد می شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمد اسعدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که وحدت حوزه و دانشگاه دارای ابعاد مختلفی است، گفت: بحث وحدت حوزه و دانشگاه می بایست در دو عرصه سخت افزاری و نرم افزاری دنبال شود.

 سرپرست گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: در حوزه سخت افزاری خاطره همراهی دانشجویان علوم دینی با غیردینی را در مکتب امام باقر(ع) و امام صادق(ع) داریم؛ افرادی دور هم جمع می شدند و این علوم را فرا می گرفتند، اما راهکارهای عملی آن متفاوت بود؛ این خاطره شیرین از گذشته تاریخ اقتضا می کند که ما نیز بتوانیم به لحاظ ساختاری مجموعه هایی داشته باشیم که علوم دینی را در کنار سایر علوم در یک مجموعه واحد دنبال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین اسعدی اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مراکزی وجود داشته که به این سمت حرکت کردند، اما نفس اجتماع مجموعه ای از دانشجویان در یک مدیریت واحد می تواند به تحقق وحدت حوزه و دانشگاه کمک کند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تاکید کرد: برخی از تلاش هایی که در سال های گذشته صورت گرفته مانند حضور حوزویان در محافل دانشگاهی و حضور دانشگاهیان در محافل حوزوی، الگویی ناقص از ایجاد وحدت میان حوزه و دانشگاه است.

وی با تاکید بر این که وحدت حوزه و دانشگاه بحثی عارضی است، خاطرنشان کرد: بحث وحدت حوزه و دانشگاه در پی جدایی حوزه و دانشگاه و رابطه علم و دین شکل گرفت؛ در واقع می خواهیم فاصله ای که به دلیل تهاجم فرهنگی بین حوزویان و دانشگاهیان ایجاد شده را جبران کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین اسعدی با اشاره به این که باید نسبت علم و دین را بررسی کنیم، اظهار داشت: ما معتقدیم که علم می تواند دینی باشد، این که تقابل بین علم و دین ایجاد کنیم، غیرمنطقی است، اما می توانیم بگوییم علم دینی می تواند بعد طبیعی و بعد غیرطبییعی هم داشته باشد.

سرپرست گروه قرآن پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: سرفصل های علوم دینی و غیردینی باید به گونه ای ترسیم شود که نسبت مساله علم و دین مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تاکید بر این که اسلامی سازی علوم انسانی در حوزه نرم افزاری وحدت حوزه و دانشگاه قرار می گیرد، گفت: اگر متون درسی و علوم انسانی دانشگاه ها با روش های اسلامی طراحی و علوم غربی بازتولید شوند، هسته نرم افزاری وحدت میان حوزه و دانشگاه ایجاد می شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: فعالیت های این پژوهشگاه در راستای تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه است؛ به لحاظ علمی نیز مسایل نظری مفصلی در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha