چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران کشور از آغاز نهضت آزادانديشي در اين حوزه‌هاي خواهران خبر داد و گفت: شهرک های پژوهشی ویژه بانوان طلبه در سراسر کشور راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، محمود خالقي، امروز در نشست خبر ی به مناسبت هفته پژوهش، با ارائه گزارشی از فعاليت‌هاي معاونت پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران، بخش اول فعاليت‌ها را شامل راه‌اندازي هسته‌هاي پژوهشي فارغ‌التحصيلان و افزايش تعداد آنها از 184 مورد در سال گذشته به 224 مورد، راه‌اندازي شوراهاي علمي‌پژوهشي استاني و افزايش آنها از شش به 18 مورد، راه‌اندازي کانون‌هاي پژوهشي در سطح مدارس و افزايش تعداد آنها از 36 به 67 کانون، افزايش تعداد شرکت‌کنندگان در جشنواره پژوهشي "علامه حلي" از 2هزار و 300 نفر به 3هزار و 200 نفر و برگزاري جشنواره "بانوي کرامت" ذکر کرد.

معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران، برگزاري مسابقه "رشد" را يکي ديگر از فعاليت‌هاي این برشمرد و ادامه داد: موضوع اين مسابقه در سال گذشته "آسيب‌شناسي محافل مذهبي" بود؛ در اين مسابقه 469 گروه در سطح مدارس علميه، 114 گروه در سطح استان‌ها و 17 گروه در سطح ملي شرکت کردند و توانستند در يک کار پژوهشي گروهي به فعاليت بپردازند.

وي اضافه کرد: تصميم داريم موضوع امسال مسابقه رشد را "سبک زندگي اسلامي" تعيين کنيم تا گروه‌هاي پژوهشي پیرامون اين موضوع به فعاليت بپردازند.

خالقي با اشاره به افزايش تعداد تحقيقات پاياني و پايان‌نامه‌هاي دفاع‌شده بانوان طلبه در مقطع سطح دو(کارشناسي) و سطح سه (کارشناسي ارشد)، افزود: تعداد تحقيقات پاياني دفاع‌شده از حدود 13 هزار مورد در سال گذشته به 15هزار و 400 مورد و تعداد پايان‌نامه‌ها از 233 مورد در سال گذشته به 276 مورد در سال جاري رسيد.

وي، بخش ديگري از فعاليت‌هاي معاونت پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران را مربوط به فعاليت‌هايي دانست که در سال جاري آغاز شده‌اند و ادامه داد: در اين زمينه مي‌توان به ايجاد 28 انجمن پژوهشي در مدارس علميه سطح سه، آماده‌سازي 150 طرح قرآني توسط پژوهشگران حوزه‌هاي علميه خواهران، ارزيابي 83 موضوع پژوهشي توسط هسته‌هاي پژوهشي به منظور اجرا در قالب کتاب و مقاله و نیز فعال‌سازي دفتر نخبگان حوزه‌هاي علميه خواهران اشاره کرد.

معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران با اشاره به اين که نهضت آزادانديشي از مطالبات مقام معظم رهبري بوده است، اضافه کرد: براي پاسخگويي به انتظارات معظم له، نهضت آزادانديشي حوزه‌هاي علميه خواهران با پيام مدير این مرکز آغاز می شود..

وي خاطرنشان کرد: در اين راستا تا پايان فروردين‌ماه سال آينده شاهد برگزاري 30 کرسي آزادانديشي در 22 استان کشور خواهيم بود.

خالقي، رونمايي از سامانه پايان‌نامه‌هاي حوزه‌هاي علميه خواهران را يکي از برنامه‌هاي هفته پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران ذکر کرد و گفت: با استفاده از اين سامانه تمام مراحل ثبت و دفاع از پايان‌نامه از طريق سامانه کنترل و انجام مي‌شود.

وي با اشاره به تشکيل شوراي سياست‌گذاري پايان‌نامه‌ها در حوزه‌هاي علميه خواهران، افزود: اين کار با هدف کاربردي‌تر کردن پايان‌نامه‌ها انجام شده است.

معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران با اشاره به برنامه‌هاي آينده حوزه‌هاي علميه خواهران، ايجاد سازوکار مناسب براي تحقق امر پژوهش در برنامه آموزشي را يکي از برنامه‌هاي آينده اين معاونت عنوان کرد و گفت: اگر طلاب در يک نظام پژوهش‌محور تحصيل کنند، افرادي فارغ‌التحصيل مي‌شوند که مهارت پژوهشي دارند؛ در اين زمينه در عناوين آموزشي، هم در سطح اساتيد، در تدوين متون و ارزيابي به گونه‌‌اي برنامه‌ريزي خواهد شد که طلبه پژوهشگر تربيت شود.

خالقي، ايجاد شهرک های پژوهشي ويژه بانوان طلبه را يکي ديگر برنامه‌هاي معاونت پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران ذکر کرد و ادامه داد: با ايجاد اين شهرک‌ها در شهرهاي بزرگ و پس از آن در شهرهاي کوچک‌تر، شاهد تحول در حوزه پژوهشگري خواهران طلبه خواهيم بود.

وي يادآور شد: طرح مهارت‌افزايي خواهران با 180 مهارت در موضوعات مختلف از ديگر برنامه‌هاي معاونت پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران به شمار مي‌رود.

معاون پژوهش حوزه‌هاي علميه خواهران، مکانيزه کردن امور و بهره‌برداري از سايت اين معاونت و راه‌اندازي سامانه تحقيقات پاياني، سامانه ارزيابي پژوهشي و سامانه پژوهشگران خواهران طلبه را از ديگر برنامه‌هاي آينده حوزه‌هاي علميه خواهران عنوان کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha