به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، عصر امروز طی سخنانی در مجمع طلاب و فضلای استان فارس مقیم حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) درباره راههای رسیدن به قلههای علم و دانش، گفت: بر اساس این روایت، نخستین ویژگی لازم در این عرصه، داشتن روحیه پرسشگری است؛ انسانهایی که عطش علمی بالایی دارند، تا سیراب نشوند، آرام نمی گیرند.
وی با اشاره به روحیه پرسشگری اساتید و بزرگان حوزه، افزود: امروزه انسانهای جستوجو گر و پیگیر سؤالات خود، میتوانند به جایی برسند، در غیر این صورت نمیتوانند موفقیت چندانی به دست آورند.
وی، تلاش در جهت دستیابی به علم را یکی از ویژگی های جویندگان علم دانسته و افزود: برخی طلاب از همان روزهای نخست ورود به حوزه، به دنبال اساتید و فضلای حوزه رفته و نسبت به تواناییها و کرسیهای درس آنها آگاه میشوند تا به این وسیله نسبت به عرصههای مختلف علمی آگاهی یابند.
آیتالله حسینی بوشهری، تطهیر عمل را یکی دیگر از ویژگیهای رسیدن به قله های علمی عنوان کرد و ابراز داشت: اگر فردی دارای روحیه پرسشگری و تلاش در تحصیل علم باشد، ولی دارای تطهیر عمل نباشد؛ به گونهای که رفتار و گفتار او آن گونه که خدا میخواهد و ائمه(ع) می خواهند، نباشد، نمیتواند در عرصه علم به رشد کافی دست یابد.
امام جمعه قم با تأکید بر این که اگر عمل انسان پاک باشد، تأثیرگذار میشود، ادامه داد: بر اساس روایتی از امام علی(علیهالسلام)، انسان برای موفقیت در کسب علم، باید زانوی ادب در برابر استاد بر زمین زده و حرمت استاد را با احترام خاصی حفظ کند.
عضو خبرگان رهبری یادآور شد: بسیاری از بزرگان که به جایی رسیدهاند، به دلیل تکریم استاد به این توفیق دست یافتهاند؛ هرچند ممکن است بعد از مدتی شاگرد از نظر علمی از استاد خود پیشی بگیرد، ولی بر اساس سیره بزرگان، احترام خاص استاد باید تا پایان عمر حفظ شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه، توکل به خدا را ویژگی دیگری برای موفقیت در عرصه کسب علم برشمرد و گفت: زمانی که این ویژگی در انسان شکل بگیرد، مورد عنایت خدا قرار گرفته و به درجات بالایی علمی میرسد.
آیتالله حسینی بوشهری با تأکید بر این که طلاب باید قدر دوران طلبگی را بدانند، خاطرنشان کرد: مدیریت جدید حوزه تلاش دارد که علمیت حوزه را تقویت کند و کاستیهای موجود را جبران سازد.
313/ 15