به گزارش خبرگزاری حوزه، محمدجواد صاحبی، امروز در جمع خبرنگار با اشاره به اهمیت بازشناسی حادثه عظیم قیام حضرت اباعبدالله(ع)، گفت: این حادثه باید از ابعاد مختلف توسط اندیشمندان مورد واکاوی و تحلیل قرار بگیرد و گنجینه معارف عاشورایی برای مردم بیان شود.
وی افزود: در خصوص قیام عاشورا، تا کنون جنبههای مرتبط با ظلم ستیزی حضرت،بیشتر عنوان شده است و جنبههای دیگر قیام از جمله اخلاق، معنویت، درسهای تربیتی و قرآنی، مغفول مانده است و در همین راستا باید تلاشهای گسترده تری برای اشاعه این ارزش ها، انجام داد.
دبیر علمی دومین کنگره علمی حماسه حسینی(ع)، خاطرنشان کرد: موسسه دارالمعارف شیعی با همکاری دو مجموعه دارالعرفان و هدایت، برگزاری دومین کنگره خود را با موضوع بررسی اخلاق و معنویت در قیام حسینی(ع)،در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود:مقالات سفارش شده به پژوهشگران و اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در عرصه تاریخ عاشورا و بررسی مباحث عاشورایی، در محورهای ابعاد اخلاق قیام، عزت انسان در مکتب امام حسین(ع)، تواضع در سیرت امام حسین(ع)، تفسیرهای عرفانی از نهضت امام حسین(ع)، حریت و آزادگی در مکتب امام حسین(ع)، آزادی معنوی در سیرت و معارف امام حسین(ع)، نگاه جمیل اهل بیت(ع) به حادثه عاشورا و نفی خشونت و ترور در سیرت و سلوک امام حسین(ع)، انجام شد.
رییس هیات علمی موسسه دارالمعارف شیعی، خاطرنشان کرد: اصل توکل در آموزها و رفتارها ی امام حسین(ع)، نسبت اخلاق و سیاست در مکتب عاشورا، آسیبشناسی اخلاقی پژوهشهای عاشورایی، درسهای بزرگ منشی در مکتب امام حسین(ع) و صورت و حقیقت دین در نهضت امام حسین(ع) از دیگر محورهای این کنگره بوده است.
صاحبی خاطرنشان کرد: جلوههای شجاعت در مکتب عاشورا، عرفان در معارف حسینی(ع)، کرامت انسان در مکتب حسینی(ع)، عرفان در سیره حسینی(ع)، ستایش و نیایش در سیرت امام حسین(ع)، جلوههای ایثار و فدارکاری در سیرت و یاران حسینی(ع)، درس تقوا در مدرسه حسینی(ع)، وفای به عهد در آموزهها و رفتارهای امام حسین(ع)، ستم گریزی و ستمستیزی در مکتب حسینی(ع)، مفهوم و مصداق معروف و منکر از منظر امام حسین(ع)، نسبت وسیله و هدف در مکتب حسینی(ع)، و تعارض ارزشهای اخلاقی جاهلی و اسلامی در دوره امویان، از دیگر محورهای این همایش بود که در این زمینه مقالات گردآوری شده و در قالب چکیده مقالات عرضه میشود.
وی گفت: ارزش های عاشورا از چهار طریق تحقیق در ابعاد مختلف قیام برای رسیدن به حقیقت، پیراستن انحرفات متنی و تحلیلی، آراستن شعائر عاشورایی به آرایههای پرجاذبه و خردمندانه و عبرت آموزی و سرمشقگیری از این حادثه عظیم ممکن، صیانت خواهد شد.
صاحبی به برگزاری مراسم تجلیل از اسلام پژوه و تاریخ پژوه برجسته ایران، محمدابراهیم آیتی اشاره کرد و اظهارداشت: در این همایش از مقام علمی و شخصیتی این عالم فقید و برجسته جهان تشیع، با چاپ مقالات ارزشمند عاشورایی ایشان،تجلیل می شود.
در ادامه این نشست ، آیت پیمان مدیرعامل موسسه دارالمعارف شیعی، در سخنانی با ذکر این مطلب که در این همایش از مقام علمی عاشورا پژوه و تاریخ پژوه اسلامی، دکتر محمدابراهیم آیتی، تجلیل میشود، گفت: مجموعه آثار عاشورایی این تاریخ نگار برجسته معاصر جهان تشیع در 800 صفحه در این همایش عرضه میشود.
وی گفت: این همایش پنجشنبه هفتم دی ماه جاری در سالن اجتماعات موسسه هدایت در تهران و با پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی آغاز میشود.
پیمان افزود: در این همایش همچنین آیت الله مهدوی کنی، حجج اسلام و المسلمین سیدابراهیم خسروشاهی، حسین انصاریان و علی شیخ الاسلامی به ارایه سخن میپردازند؛ همچنین ده نفر از افرادی که مقالات برتررا عرضه کرده اند، مقالات خود را به جمع حاضر ارایه خواهند کرد.