چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

مسئول دفتر ارزیابی پژوهشی حوزه‌ةای علمیه خواهران گفت: بزرگترین رسالت امروز مجامع دینی ما این است که در راستای تثبیت حاکمیت دینی در شئون مختلف اعم از مباحث داخلی و مسائل بین المللی دست به تولید علم دینی بزنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان، حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر حصاری در مراسم افتتاحیه شورای علمی و پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان گیلان در مدرسه علمیه زینبیه شهرستان رشت، اظهار داشت: در تلاشیم تا متناسب با ظرفیت های علمی و آموزشی حوزه های علمیه استان ها در کنار آموزش، فعالیت های پژوهشی را گسترش دهیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب و در دهه شصت میلادی دو اردوگاه شرق و غرب تحت مکاتب مختلف فکری همچون کمونیستی و سوسیالیستی هر کدام با ادبیات خاصی در حال یک مبارزه جدی با تفکر حاکمیت دینی در جامعه بودند، گفت: مکاتب فکری مذکور این باور میان تهی که شعار اصلیش "تمام شدن عصر زندگی دین مدارانه بود" را قاطعانه اعلام کردند تا آنجا که باور مذکور در جهان فراگیر شد.

مسئول دفتر برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران در توصیف باورمندی این تفکر غلط در سطح جهان، ابراز داشت: بسیاری از مبارزان مسلمان که علیه دیکتاتورها قیام کرده بودند تحت تاثیر این تفکر باطل از مسیر خود منحرف شدند و ار مبارزات خویش دست برداشتند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حصاری تاکید کرد: در واقع تحقق انقلاب شکوهمند اسلامی ایران بعد از یک دهه، خط بطلانی بر تمام افکار مادی و الحادی آنها در خصوص تمام شدن عصر زندگی دینی در جامعه بود.

وی خاطرنشان کرد:  نه تنها وقوع انقلاب اسلامی از این حقیقت که دین در جامعه با اقتدار فراوان بدون نیاز به غرب و شرق می تواند روی پای خود بایستد پرده برداشت بلکه میزان تاثیر گذاری آن بر خود بلوک غرب و شرق به حدی بود که همان کشورها بعد از انقلاب ایران برخلاف شعارهای چند دهه قبلشان، از دین به عنوان یک منبع قدرت یاد می کنند.

جانشین معاونت پژوهش حوزه های علمیه خواهران کشور سپس به وقایع و جنگ های خاورمیانه پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 اشاره و اضافه کرد: بعد از 11 سپتامبر آمریکا تلاش کرد تا با راه انداختن جنگ و تسلط بر کشورهای مسلمان نشین قدرت مهار نشدنی دین را به نفع خویش مصادره کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حصاری با تصریح این مطلب که ما امروز به شدت به تولید علم دینی نیاز داریم، ادامه داد: بزرگترین رسالت امروز مجامع دینی ما این است که در راستای تثبیت حاکمیت دینی در شئون مختلف اعم از مباحث داخلی و مسائل بین المللی دست به تولید علم دینی بزنند.

  وی اولین گام را برای تولید علم دینی، تبدیل گزاره های دینی به رفتار عینی اجتماعی دانست و در تبیین این مطلب، توضیح داد: در واقع مجموع آنچه که به عنوان آموزه های دین در اسلام وجود دارد باید به عنوان مفاهیمی سازگار با زندگی روز بشری تبدیل و عرضه شود.

 مسئول دفتر برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی با تاکید بر اینکه باید در مقابل ایدئولوژی ها و مکاتب جهان، به حق اسلام را به عنوان یک مکتب کامل و توانمند و نیز پاسخگو به تمام نیازهای بشری معرفی کنیم، افزود: در قرن حاضر تنها ایدئولوژی هایی قابلیت جهانی شدن را دارا هستند که فرا منطقه و فرا قومی و در یک کلام جهانی بیاندیشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حصاری با اشاره به اینکه هیچ کس امروز شک ندارد که ما در زمان کنونی امانت دار رسالت حقیقی دین هستیم، ابراز داشت: برای اینکه گردنه ها و مشکلات پیش روی خود را پشت سر بگذاریم لازم است تا با نظام سازی و مدل سازی در عرصه های مختلف حقوقی، قضایی و آموزش و پرورش و غیره اقدام به تولید علم دینی کنیم.

وی تصریح کرد: برای تغییر علوم انسانی فعلی در حقیقت باید با ایدوئولوژی برگرفته از مبانی اسلامی خودمان در حوزه های مختلف نظریه پردازی کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha