یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اولين نشست مؤسسان، هيأت امناء، مديران و معاونان حوزه علميه خواهران استان آذربايجان غربي با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا حسنی نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان غربی در مدرسه علميه خواهران «الزهراء» اروميه برگزار شد.

به گزارش سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین سيد محمد فخري مدير حوزه علميه خواهران استان آذربايجان غربي در این نشست اظهار داشت: زندگي بشر وحيات طيبه او با حفظ ارزش‌هاي ديني ومعنوي تحقق مي‌يابد و پيام امام حسين(ع) پيام عزت و شرافت بود.

وي افزود: درسي که شهداي کربلا به انسان‌ها آموختند، درس مقاومت و پايداري در راه تحقق آرمان‌ها و اهداف عاليه اسلام بوده است.

مدير حوزه علميه خواهران استان آذربايجان غربي ضمن تأکيد بر اهميت حفظ زيّ طلبگي از سوي طلاب علوم ديني، گفت: اهتمام و عشق به امر طلبگي بايد در روح و فکر افراد ريشه داشته باشد و ورود به اين عرصه اگر با براي خدا باشد، به نتايج مثبت و مؤثري منتهي خواهد شد.

حجت‌الاسلام فخري، علاقه به برنامه‌هاي حوزوي وعلم‌آموزي را از ديگر شرايط موفقيت يک طالب علم ديني دانست و خاطرنشان ساخت: جديت در فراگيري دانش، طي مدارج و سطوح علمي، اهتمام به امور واجب و مستحب، دوري از محرمات و مکروهات و داشتن نظم در امور از ضروريات امر طلبگي است که تمام اين موارد در سفارش بزرگان دين آمده است.

وي با استناد به حديث پيامبر(ص) افزود: بايد از فرصت‌ها حد اکثر استفاده را کرد، چرا که فرصت‌ها به سرعت ابر  از دست مي روند و باید آنها را مغتنم شماريد.

حجت‌الاسلام فخري تدبير در امور را از آموزه‌هاي مورد تأکيد پيشوايان ديني عنوان کرد و افزود: حضرت امير مؤمنان علي(ع) فرموده است: تدبير و بررسي امور پيش ازانجام  آن، تو را از ندامت باز مي دارد.

وي در پايان گزارشي اجمالي از فعاليتهاي فرهنگي، پژوهشي، آموزشي و مالي حوزه‌هاي علميه خواهران و مديريت استاني حوزه علميه خواهران استان آذربايجان غربي ارائه داد.

*حضور 250 طلبه خواهر در مدرسه علمیه خوی

حجت الاسلام شکوري امام جمعه خوي و مؤسس مدرسه علميه الزهراء(س)  اين شهرستان نيز  طي سخنان کوتاهي گفت: همکاران ما در مرکز نسبت به امور حوزه‌هاي علميه اشراف دارند و نظارت کامل بر برنامه‌هاي علمي و آموزشي مدارس و انتخاب مدير شايسته و دفاع از حقوق طلاب و رسيدگي به مشکلات آنان از امتيازات مرکز مديريت حوزه هاي علميه است.

امام جمعه خوي، رسالت حوزه‌هاي علميه در زمان حاضر را سنگين دانست و افزود: گرايش روز افزون ملل مسلمان به آشنايي بيشتر با فرهنگ اهل بيت(ع)، موج  بيداري اسلامي و شکست استکبار جهاني در مواجهه با امت اسلامي، رسالت حوزه‌هاي علميه را سنگين‌تر کرده است.

حجت‌الاسلام شکوري افزود: تدريس، تحصيل، بحث و تبيين دقيق فقه حکومتي محورهايي است که حوزه‌هاي علميه بايد مدنظر داشته باشد.

وي در پايان ضمن ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي مدرسه علميه الزهراء(س) خوي خاطر نشان ساخت: حضور و اشتغال 250 نفر طلبه در طي 2 سال، اجراي همايش‌هاي مختلف فرهنگي، آموزشي، پژوهشي و تبليغي، راه‌اندازي مقطع سطح 3، ايجاد مرکز تخصصي علوم قرآني، تأسيس مرکز پژوهش و تحقيقات و فعال کردن مهد کودک تخصصي علوم قرآني از فعاليت هاي حوزه علميه بانوان شهرستان خوي است.

حجت‌الاسلام موسوي امام جمعه و موسس مدرسه علميه خواهران سلماس نیز طي گزارشي از حوزه علميه اين شهرستان اظهار داشت: حوزه علميه بانوان سلماس در سال 1385 افتتاح شده و حدود 150 نفر طلبه در پنج پايه تحصيلي در آن در حال تحصيل هستند و هر سال 35 نفر پذيرش حضوري در آن صورت مي‌گيرد.

وي با اشاره به برنامه‌هاي مختلف مدرسه علميه خواهران سلماس، تصريح کرد: اجراي برنامه‌هاي صبحگاهي، برگزاري جلسه‌هاي فرهنگي برگزاري مراسم در اعياد وشهادت ائمه اطهار(ع)، دعوت ازخانواده‌هاي  طلاب  براي حضور در جلسات، اعزام مبلغ و ائمه جماعات، روحاني کاروان و اردوهاي راهيان نور، برگزاري مسابقات فرهنگي، برپايي مسابقات ارسالي از مرکز مديريت حوزه‌هاي علميه خواهران و شرکت طلاب در جشنواره علامه حلي از برنامه‌هاي برجسته اين مدرسه علميه بوده است.

حجت‌الاسلام رنجبر امام جمعه و مؤسس مدرسه علميه شهر ماکو نيز طي سخناني اظهار داشت: وجود حوزه علميه خواهران در کشور و در منطقه مخصوصاً در ماکو که در مرز فرهنگي قرار دارد، اهميت خاصي دارد

حجت‌الاسلام قهرماني مؤسس حوزه علميه خواهران مياندوآب و امام جمعه اين شهر طي سخنان کوتاهي، تبليغ واعزام مبلغ با هدف بهره‌برداري از زحمات چندين ساله طلاب و برگزاري جلسات اخلاق هر هفته حداقل يک بار براي طلاب با حضور اساتيد برجسته را مورد توجه متصديان امور حوزه‌هاي علميه برشمرد.

خانم دکتر مهاجراني استاد گروه علوم تربيتي دانشگاه و ميهمان ويژه جلسه در رابطه با ارتباط حوزه و دانشگاه گفت: ارتباط بين حوزه و دانشگاه خصوصا در رشته علوم تربيتي بايد ارتباطي عمیق  باشد.

وي تأکيد کرد: برخی از مؤسسات براي آموزش علوم ديني و بعضي براي آموزش غير علوم ديني و بعضي هم مشترکند.

*حوزه‌های خواهران لشکر خادم ولایت آل محمد(ص) است

حجت‌الاسلام قدسي‌پور مشاور اداري مالي حوزه‌هاي علميه خواهران کشور، با اشاره به جايگاه ولايي حوزه‌هاي علميه بانوان کشور، تأکيد کرد: حوزه‌هاي علميه خواهران نوپاست و 15 سال براي تشکيلات عظيمي مثل حوزه زمان زيادي نيست با اين حال، حوزه خواهران يک لشکر در خدمت ولايت آل محمد (ص) است و اين مدال افتخار را به سينه دارد.

وی گفت: بايد از تمام ظرفيت‌هاي موجود بالاترين استفاده را داشته باشيم و نگاه ما به حوزه بايد به عنوان يک اتاق فکر از لحاظ مديريتي، تربيتي، آموزشي و پژوهشي باشد.

 حجت‌الاسلام قدسی پور پشتيباني از حوزه‌ها را براي ادامه حيات آن بسيار ضروري دانست و خاطر‌نشان ساخت: حمايت همه جانبه از حوزه‌ها و اهتمام به ايجاد منابع مالي پايدار خصوصاً از طرف هيات امناء بسيار لازم است.

حجت‌الاسلام جامعي مسئول اداره هيئت امنا و مؤسسين مدارس علميه خواهران در بيان نقش و وظايف هيئت امناء مدارس علميه گفت: انتخاب هيئت امناء توسط موسس به مدت سه سال انجام مي‌شود، اعضاي هيئت امناء بايد درايت و کارآيي لازم را داشته باشند.

وي افزود: هيئت امناء بايد براي تامين درآمدهاي پايدار در مدارس علميه اقدام کنند و بودجه و مديريت مدارس را ساماندهي نمايند.

حجت‌الاسلام جامعي تأکيد کرد: زمينه‌سازي و ايجاد فرصت‌هاي جديد براي حضور فارغ التحصيلان درعرصه‌هاي آموزشي، تبليغي و فرهنگي در سطح شهر و استان و معرفي نقش تأثيرگذار حوزه‌هاي خواهران در جامعه نيز از وظايف هيئت امناء است.

وي اضافه کرد: در حال حاضر 9 مدرسه عليمه خواهران در سطح استان آذربايجان غربي   فعال است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha