به گزارش خبرگزاری حوزه، مصطفوی نیا، دبیر همایش ملی نهج البلاغه و ادبیات، امروز سه شنبه 19دی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه موسسه قرآن و نهج البلاغه تنها یک موسسه آموزشی نیست، بلکه پژوهشی نیز می باشد، گفت: همایش ملی نهج البلاغه و ادبیات با هدف آشنایی دانشگاهیان، حوزویان و نسل جوان، مفاهیم ناب علوی برگزار می شود.
وی افزود: در کشورهای عربی همایش های ادبی درباره نهج البلاغه برگزار می شود؛ مسیحی ها نیز درباره نهج البلاغه کتاب و مقاله و شعر می نویسند، براین اساس همایش اول این موسسه با موضوع ادبیات و نهج البلاغه برگزار می شود.
مصطفوی نیا با اشاره به تعداد آثار رسیده به دبیرخانه همایش، ابراز داشت: تعداد 489 مقاله به دبیرخانه رسید که 220 مقاله انتخاب و از این بین 40 مقاله برگزیده شده که در مجموعه ای منتشر و تمام مقالات در نسخه الکترونیکی آماده می شود.
دبیر همایش ملی نهج البلاغه و ادبیات، تنوع موضوعی و دانشگاهی را از جمله ویژگی های آثار رسیده به این دبیرخانه عنوان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه قم با اشاره به سطح علمی شرکت کنندگان، خاطرنشان کرد: تعداد 10 پروفسور، 10 استاد تمام و 20 دانشیار آثار خود را به این همایش ارسال کردند، همچنین نظریات بسیار جدیدی درباره نهج البلاغه وارد شده که آواشناسی، سبک شناسی خطبه ها و کلمات قصار برای اولین بار مطرح شده است.
مصطفوی نیا با اشاره به این که موضوعات جدیدی برای اولین بار در ایران در این همایش مطرح می شود، تاکید کرد: همایش نهج البلاغه و ادبیات از لحاظ علمی، کیفی و کمی کم نظیر است، همایش بعدی همایش نهج البلاغه و انسان خواهد بود که در نیمه اول سال آینده برگزار می شود.
وی با اشاره به نحوه انتخاب داوران همایش، خاطرنشان کرد: تعداد 25 استاد دانشگاه به عنوان داور انتخاب شدند، تیم ویراستاری همایش نیز از اساتید برجسته دانشگاه ها هستند.
دبیر همایش ملی نهج البلاغه و ادبیات ادامه داد: علت انتخاب عنوان همایش بعدی با عنوان "نهج البلاغه و انسان" نیز به مکاتب جدیدی برمی گردد که درباره انسان بوجود آمده است.
مصطفوی نیا در پایان یادآور شد: مجله تخصصی نهج البلاغه در آینده نزدیک راه اندازی می شود.
یادآور می شود، همایش ملی نهج البلاغه و ادبیات، پنجشنبه 28 دی ماه درسالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.
انتهای پیام/