حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی در گفتگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به اینکه جنگ، بخش گریز ناپذیر زندگی صاحبان زر و زور و تزویر بین المللی است، گفت: ایجاد جنگ های منطقه ای، نژادی، و مذهبی باعث شده قدرتمندان گیتی روز به روز با خالی کردن سرمایه ها و منابع ملت های مختلف بر ثروت های افسانه ای خویش بیافزایند.
وی ادامه داد: تاریخ نشان داده است که اگر این متجاوزان گاهي سخن از صلح و دوستي، زندگي مسالمت آميز، حقوق بشر و آزادي هاي فردي و اجتماعي به ميان مي آورند، جز برای فريب دادن ملت ها و دولت ها نبوده و نیست.
مدیر مدرسه عالی نائب الصدر شهرستان رشت با اشاره به ادعاهای دروغین حقوق بشری مطرح شده از سوی غرب، ابراز داشت: آن ها در مواقعی که دچار نقض حقوق بشر می شوند به راحتي از انجام وظيفه شانه خالي كرده و به بهانه ي « امنيتي بودن موضوع » يا دهها توجيه بی اساس ديگر، تمامي قراردادهاي سياسي، اجتماعي ، اقتصادي و مذهبي را زير پا مي گذارند.
رئيس هيئت مديره خانه مطبوعات استان گیلان با بیان اینکه غربیها از سال ها پیش با اعزام دانشمندان خود در پوشش «شرق شناس» به کشورهای مختلف، تلاش كردند كه جنگ طلبي خود را كه از ويژگي هاي آشكار و برجسته ي خودشان است به دين مقدس اسلام و مسلمين نسبت دهند تا از اين رهگذر به اهداف اصلي خود كه تسلط بر ساختارهاي زيربنايي آفريقا، آسيا، آمريكاي مركزي و جنوبي و غیره، دست يابند.
*تهمتها و دروغپراکنی دشمنان علیه اسلام
وی با اشاره به تهمت ها و دروغ پراکنی های دشمنان قسم خورده اسلام به وسیله قدرت رسانه های خود در سطح جهان، خاطرنشان کرد: این جریان های شوم دشمنی که عمده آن توسط صهیونیست و فرماسون ها هدایت می شوند درصدد القای مفاهیمی همچون "اسلام دین شمشیر است!"، "اسلام به وسیله ی شمشیر سربازان مسلمان در کشورهای اسلامی به پیش رفته است!"، "اسلام توسط تازیان بیابان نشین به زور شمشیر، بر ایران ساسانی مسلط شد!" و مفاهیمی از این دست بر افکار عمومی جهان می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی با تصریح این مطلب که شعارهاي مذکور، همگي باطل و بيهوده بوده و هيچ پايه و اساسي ندارند، گفت: با اندک تأملی در تاریخ اسلام به این حقیقت آشکار دست می یابیم که دنياي اسلام به طور طبيعي با شمشير و سلاح کار زیادی نداشته و اگر گاهي هم مسلمين دست به شمشير برده تنها جنبه ي پيشگيري از «حمله پيشدستانه دشمن» يا «دفاع در برابر تهاجم نظامي دشمنان دين» داشته است؛
مدیر مدرسه نائب الصدر شهرستان رشت یادآور شد: البته اگر پس از پیامبر اسلام، پادشاه مسلماني قصد كشورگشايي داشته، تحت تاثير امپراطوران و پادشاهان غربي بوده يا قصد رقابت با آن ها را داشته است.
وی در پاسخ به این مسئله که آیا اسلام دین شمشیر است؟، تاکید کرد: شمشير و اسلحه در شكل هاي مختلف، [فقط] بدن را سوراخ و پاره مي كند و « مرگ » را زودتر از موعد مقرر ، به سراغ انسان مي فرستد لذا شمشير و ابزار نبرد ـ سرد و گرم ـ چيزي نيست كه بتواند به دنياي پيچيده ي روح و جان آدميان راه يابد و به سهولت پذيرفته شود.
*تربیت شخصیتهای علمی و معنوی در سایه منطق نه شمشیر
مدیر مسئول هفته نامه اصلاح استان گیلان در ادامه با طرح این سوال که آيا مي توان با استفاده از شمشير، شخصيت هاي بزرگ و بی نظیر علمی و معنوی همانند: مالك اشتر، عمار ياسر، اويس قرني، مقداد بن أسود، خواجه نصير الدين طوسي، ابن سينا، علامه حلي، شيخ مرتضي انصاري، شهيد آيت الله مطهري، شهيد آيت الله سيدمحمدباقر صدر، حضرت امام خميني(ره) و هزاران انسان وارسته و متفكر را به جهان انسانيت تحويل داد؟، ابراز داشت: ناگفته پیداست پاسخ به سئوال طرح شده، مثبت نخواهد بود.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: علاوه بر دلیل عقلی ذکر شده تاریخ نشان می دهد که در آن زمان شمشير و تجهيزات سنگين نظامي، در دست امپراطوران ايران و روم بود و بزرگترين لشكرهاي رزمنده و تهاجمي در اختيار دو حكومت بزرگ ياد شده قرار داشت و توان نظامي اعراب تازه مسلمان در برابر آن ها اصلا به حساب نمي آمد.
*آیا شمشیر در دست مسلمانان بود یا مغول؟
وی در پاسخی دیگر به شبهه مطرح شده گفت: آيا شمشير در دست مسلمانان بود يا در دست مغول و تاتار؟، وقتي قوم مغول و پس از آن تاتار، به كشورهاي اسلامي تاخت و تاز كردند، جز كشت و كشتار ، غارت و نابودي شهرها، روستاها، آبادي ها و تبديل آن ها به ويرانه هیچ کاری انجام ندادند اما می بینیم همین اقوام مهاجم بعد از مدتي، شیفته مسلمانان می شوند و اسلام می آورند و این از آن جهت بود که در مكتب اسلام، بحث از «انسان و انسانيت»، «منطق و استدلال»، «رأفت و رحمت» و «سازندگي و آباداني» است.
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی تاکید کرد: از افتخارات فرهنگ اسلامی این بود که مسلمانان در جريان فتوحات خود، به هر منطقه اي كه وارد شدند نسبت به آباداني آنجا همت گماشتند و بازار كسب دانش و صنعت و نیز توجه به دانشمندان و فرهيختگان را رونق دادند.
*مردم آفریقا چگونه مسلمان شدند
وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد كشور دویست و چهل میلیون نفری اندونزی و صد میلیون نفر از مردم کشور چین و همینطور اکثر کشورهای آفریقایی مسلمان هستند، افزود: در کشورهای مذکور حتی یک نفر سرباز هم از سوی مسلمانان راهی آن مناطق نشده است و این یعنی حتي نيزه ي يك مسلمان به مملكت مذكور نرفته است تا چه رسد به شمشير؛ بلكه فقط تجار و بازرگانان ايراني و عرب براي تجارت به آنجا رفته و در باره ي اسلام صحبت كرده اند و با رفتار و كردار شايسته خويش، مردم آن مناطق را به دين اسلام دعوت كرده اند .
امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء شهرستان رشت سپس گسترش تشیع را نیز همانند گسترش اسلام بدور از هر گونه اجبار و شمشیری توصیف کرد و اضافه کرد: تشيع، براي تبليغ عقايد خويش، هرگز به زور متوسل نشد چه اینکه این موضع با عقايد مذهبي او ، به شدت در تضاد بود و از سوي ديگر به هيچ عنوان نيازي به آن احساس نمي كرد زيرا به خوبي آگاهي داشت كه شمشيرها نمي توانند «ايده» بدهند و به درون انسان ها نفوذ كرده و ماندگار شوند .
رئيس هيئت مديره خانه مطبوعات استان گیلان ادامه داد: شيعه، در طول قرن ها مبارزه با خلفاي ستمگر بني اميه و بني عباس و غیره خيلي خوب دريافته بود كه اگر حرفي براي گفتن داشته باشيد، دست به شمشير بردن کاری از پیش نمی برد و این نكته اي است كه هنوز غربي ها ـ با آن همه ادعاي باطلِ فهم علمي ـ از درك آن ، ناتوان مانده اند.
وی خاطرنشان کرد: شيعيان نيازي به قدرت شمشير نداشتند چون از «منطق محكم و استدلال قوي» برخوردار بودند و به عقيده ي يك نويسنده ي آلماني، وقتي آل بويه ـ كه مذهب تشيع داشتند ـ از گيلان برخاسته و در اكثر نقاط ايران آن زمان ـ كه از نظر جغرافيايي بسيار گسترده بود و اينك شامل چندين كشور بزرگ و كوچك است ـ به سلطنت رسيدند، اكثر ساكنان ايران در آن دوره ، پيرو ساير فرقه هاي اسلامي بودند نه آيين شيعه.
*رسمیت پیدا کردن تشیع در ایران
حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی با اشاره به اینکه در دوره ي خلافت بني عباس بر سر موضوع «قديم يا حادث بودن قرآن» چه ستم ها بر مردم اهل سنت رفت و هر خليفه اي كه عقيده داشت «قرآن قديم است» ، تمام كساني را كه عقيده به (حادث بودن قرآن) داشتند، به قتل مي رسانيد گفت: اما در مقابل، «آل بويه» با رفتار انساني و نيكي كه از خود نشان دادند، موجبات رواج سريع مذهب شيعه را فراهم آوردند تا جايي كه در قرن هاي بعد، « تشيع » به مذهب رسمي ايرانيان ، تبديل گشت.
استاد سطح عالی حوزه علمیه شهرستان رشت، ابراز داشت: تاريخ تاييد مي كند كه يك انسان «ملحد و كافر» نمي تواند خدمتگزار بشر باشد و براي پيش راندن انسان ها به سوي تكامل، اخلاص زيادي، مورد نياز است و اخلاص و ايمان نيز فقط در ارتباط با خداوند به دست مي آيد و ارتباط با پروردگار نیز، از ويژگي هاي مسلمانان مخلص و متعبد است .
*برخی رهبران ملتها هم خود را مدیون امام حسین (ع) میدانند
وی افزود: شيوه ي زندگي و مبارزه ي حضرت اباعبدالله(ع)، سبب شد كه طي قرن هاي بعد، رهبران ملت هاي مسلمان و غيرمسلمان به وي اقتدا كنند و پيروزي هاي خود را در مسير رهايي از يوق استعمار و استكبار جهاني مديون ايشان بدانند كه يكي از آن ها، مهاتما گاندي ـ رهبر استقلال هندوستان ـ است.
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات گیلان در خاتمه در نتیجه گیری از مباحث مطرح شده اظهار داشت: اسلام هرگز با تكيه بر شمشير و زور اسلحه، در سطح جهان گسترش نيافته است بلكه با زحمات مسلمانان متدين، معتقد و وظيفه شناس كه در كليه ي مناطق دنيا زندگي مي كنند به ملل ديگر معرفي گرديده و همچنان يكه تاز ميدان اعتقادات و انديشه هاي ناب انسان هاي آزاده و حق طلب مي باشد.