جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

شماره دهم فصلنامه علمی پژوهشی اسرا پژوهشکده علوم وحیانی معارج وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء چاپ و منتشر گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در شماره دهم فصلنامه علمی پژوهشی اسراء مقالاتی با عناوین " تأثير اخلاق در بينش‌ها با تکيه بر انديشه تفسيرى حضرت آيت الله جوادى آملى" به قلم قاسم سبحاني فخر، " آيا علم و دين به دو فرهنگ متفاوت تعلق دارند؟" از مهدي گلشني، "بازخوانى انتقادى اسلامى‌سازى علوم انسانى از منظر اسماعيل فاروقى" از سيد محسن ميري (حسيني)، "معناى زندگى از نگاه علامه طباطبايى" از مصطفى خليلي، "تحليل و نقد حرکت ديالکتيکى هگل و ماترياليسم ديالکتيک با تأکيد بر آراى شهيد مطهرى" از زينب شاوردي و طوبي كرماني، "بررسى جايگاه عليت و لوازم آن از نظر دو فيلسوف عقلگرا: ابن‌سينا و دکارت " از سيد صدرالدين طاهري و مريم حسن‌پور، "تأملى در عالم خيال از ديدگاه برخى از فلاسفه و عرفا" از نصرالله شاملي و وحيده حداد درج شده است .

مقاله " تأثير اخلاق در بينش‌ها با تکيه بر انديشه تفسيرى  حضرت آيت الله جوادى آملى" به قلم قاسم سبحاني فخر، با تکیه بر اندیشه آیت الله جوادی آملی به توضیح این حقیقت قرآنی می پردازد که ریشه اخلاق و رفتار منفی حب دنیا و ریشه اخلاق و رفتار مثبت، دوری از حب دنیا است.

نویسنده در پایان این مقاله به این نتیجه دست می یابد که علم و دین به دو فرهنگ کاملا مستقل تعلق ندارند و در واقع آنها می توانند یک جهانبینی زیربنایی مشترک داشته باشند.

سيد محسن ميري (حسيني) نویسنده مقاله "بازخوانى انتقادى اسلامى‌سازى علوم انسانى از منظر اسماعيل فاروقى" در مقاله خود سعی دارد مروری انتقادی بر ایده ها و پیش گفته های فاروقی داشته باشد و از این رهگذر بر آن است تا مهمترین چالش های نظریه وی را بررسی کند. مقاله "تحليل و نقد حرکت ديالکتيکى هگل و ماترياليسم ديالکتيک با تأکيد بر آراى شهيد مطهرى" با رویکردی انتقادی به حرکت دیالکتیکی هگل و ماتریالیسم دیالکتیک پرداخته است ساختار مقاله از سه بخش تشکیل شده است: بخش اول حرکت دیالکتیکی هگل، بخش دوم ماتریالیسم دیالکتیک و بخش سوم نقد دو بخش اول و دوم بر اساس اندیشه های استاد شهید مطهری می باشد.

مقاله "بررسى جايگاه عليت و لوازم آن از نظر دو فيلسوف عقلگرا: ابن‌سينا و دکارت " از سيد صدرالدين طاهري و مريم حسن‌پور در ابتدا به چگونگی پیشبرد مسئله علیت در آثار هر یک از این دو فیلسوف می پردازد و نتیجه می گیرد که هر دو معتقد به اصل علیت هستند و سپس به دنبال پاسخ گویی به این سوال است که آیا این دو فیلسوف در روند بحث علیت هم عملا به لوازم آن یعنی ضرورت و سنخیت معتقدند؟

مقاله "تأملى در عالم خيال از ديدگاه برخى از فلاسفه و عرفا" از نصرالله شاملي و وحيده حداد به طور اجمالی در صدد بیان ارای فارابی، ابن سینا، سهروردی،ملاصدرا و ابن عربی درباره عالم خیال است تا ضمن بررسی دیدگاهها آنها به بیان نکات اخلاقی و اشتراکی آنها در این مسئله بپردازد.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی اسراء، علاقمندان برای تهیه شماره دهم فصلنامه علمی پژوهشی اسراء و دریافت فرم اشتراک می توانند با مرکز نشر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به شماره 7-7765356-0251 تماس حاصل نمایند.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha