چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

بیست و ششمین شماره از مجله علمی-ترویجی مباحث بانوان شیعه در حوزه جنسیت، فرهنگ و دین منتشر شد.

در این شماره از مجله بانوان شیعه مطالب متنوعی در حوزه های معرفتی و از جمله نوشتارهایی همچون تأثیر دعا و نیایش بر میزان شادکامی، بررسی رابطه هوش معنوی با نگرش مذهبی در بین دختران دانشجو، الزامات آموزش کارآفرینی زنان روستایی، تحولات مقررات طلاق در ایران و تأثیر آن بر نرخ طلاق، شرایط استحقاق اجرت المثل زوجه در حقوق ایران و نقد آن، بررسی نگرش زنان شیعه عصر صفویه به خرافات و باورهای نادرست و مروری بر زندگی فاطمه ام الحسن بنت محمد بن مکی و جایگاه علمی او قابل مطالعه و استفاده است.

در مطلع این شماره از مجله بانوان شیعه مطلبی با عنوان تأثیر دعا و نیایش بر میزان شادکامی با مطالعه موردی زنان شرکت کننده در مراسم اعتکاف استان یزد مورد مطالعه و پژوهش قرارگرفته است.

به این منظور تعداد 151 نفر از زنانی که در مراسم اعتکاف این شهر حضوریافته بودند به روش نمونه گیری ساده انتخاب شده اند و طبق طرح شبه آزمایشی پیش از آزمون، پس از آزمون، قبل و بعد از اعتکاف از طریق آزمون شاد کامی آکسفورد مورد ارزیابی قرارگرفته اند و مشخص شده است شرکت در مراسم اعتکاف به طور معناداری باعث افزایش شادکامی در این بانوان شده است.

در این نوشتار تحلیلی پژوهشی ضمن نگاهی به انواع و اقسام راهها و روشهای شادکامی، رفتارهای دینی در ادیان مختلف مورد توجه واقع شده و نمونه گیریهای مختلفی از پژوهشهای شادکامی سنجی در گروههای متنوع در حوزه رفتارهای دین گرایانه مورد توجه واقع شده و از جمله به بحث اعتکاف به عنوان سنت و روشی مومنانه که در ادیان مختلف هم مورد تأکید بوده و مختص به اسلام هم نیست ارجاع داده و نمونه گیری آن در جامعه هدف مدنظر (معتکفین بانو در شهر یزد) تحلیل روانشاسنانه شده است.

و همه این پژوهشها گویای این است که در میان روشهای معمول و مألوف شادکامی همچون فعالیت اجتماعی، هنر، ورزش و... این باورهای و رفتارهای دینی و عبادی است که نقش مهم و موثری در ایجاد و تثبیت شادکامی روحی در افراد دارد.

در پژوهش دیگری که ذیل عنوان بررسی رابطه هوش معنوی با نگرش مذهبی در بین دختران دانشجو به انجام رسیده و در این شماره از مجله بانوان شیعه منتشر شده نتایج به دست آمده گویای این است که بین هوش معنوی و نگرش مذهبی رابطه معناداری وجود دارد.

به این شکل که هرچه افراد از هوش معنوی بالاتری برخوردار باشند از نظر نگرش مذهبی هم در سطح بالاتری قرار دارند.

در مطلبی دیگری که با عنوان بررسی نگرش زنان شیعه عصر صفویه به خرافات و باورهای نادرست به چاپ رسیده این سوال مطرح و پاسخ آن ردیابی شده است که نگرش زنان دوره صفویه به خرافات و باورهای نادرست چه تأثیری در گسترش این باورها در جامعه داشته است.

برای پاسخگویی به سوال پژوهش، این فرضیه به آزمون گذاشته شده است که ماهیت جامعه صفوی با توجه به نقلیات و اخبار در جامعه از یک طرف و فقدان شرایط لازم و برابر برای زنان در امر تحصیل از سوی دیگر چگونه منجر به گرایش زنان به خرافات و ترویج آن در عصر صفوی شده است.

این مجله به صاحب امتیازی موسسه شیعه شناسی منتشر می شود و به مدیرمسئولی دکتر محمودتقی زاده داوری.

علاقمندان می توانند با شماره تلفن 02512804655 تماس حاصل نمایند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha