پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

کارشناس امور خانواده گفت: بسیاری از خانواده ها بیش از عاطفه به آموزش و تربیت توجه می کنند ولی توجه ندارند که اگر رابطه عاطفی را از این میان حذف کنند، این تلاش آموزشی منجر به یک شکست عمیق می شود

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زینتی، عصرامروز چهارشنبه (27دی ماه)در نشست تخصصی بانوان مبلغ قم، در سالن جامعه مدرسین حوزه علمیه، با تاکید بر نقش روابط خانوادگی در مصون ماندن اعضا، از انحرافات و مشکلات، اظهارکرد: ارتباطات خانوادگی نیازمند ارتباط مستمر و هماهنگ است تا تاثیرات خود را بر اعضای آن بگذارد.

وی افزود: ارتباط باید مستمر و فراگیر باشد؛ رابطه های خانوادگی از منظر کانال های ارتباط، پنج دسته هستند که شامل روابط دیداری، شنیداری، کتبی، بدنی و لمسی و ذهنی می شوند.

این کارشناس امورخانواده تصریح کرد: در یک رابطه خانوادگی مناسب باید هر پنج کانال ارتباطی کاملا مرتبط و مستمر با یکدیگر رابطه داشته باشند؛ در این جایگاه همه این کانال ها از جمله چشم، گوش، لمس و ذهن می تواند کارکردهای بسیار مثبتی را در یک رابطه موفق خانوادگی ایجاد کند.

وی گفت: رابطه از نظر پیامی و محتوایی نیز شامل پنج مسیر عاطفه ، شناختی، اخلاقی و تربیتی، اجتماعی و روحی است که در این رابطه نیز نیازمند هر پنج شکل پیام باشیم زیرا اگر این رابطه فقط شناختی و تربیتی باشد و مساله عاطفه را در آن لحاظ نکنیم به طور قطع نمی توانیم یک رابطه مستمر را ایجاد کنیم.

حجت‌الاسلام زینتی اظهارکرد: وقتی سخن از ارتباط فراگیر و مستمر می کنیم یعنی تمام کانال ها و مفاهیم پیامی باید به صورت مستمر در این راستا فعال باشد و هیچ کدام نباید کمتر از جهت دیگر باشد؛ این روابط و کانال ها همدیگررا کامل می کنند.

وی گفت: این ارتباط نباید قطع شود زیرا اگر ارتباط عاطفی در یک خانواده قطع شود، اعضا به دلیل ضروری بودن این رابطه ممکن است به دنبال جایگزین کردن این رابطه با یک رابطه عاطفی دیگر بروند و این جایگزینی مجدد بسیار سخت خواهد بود.

این کارشناس مسایل خانواده اظهارکرد: ارتباط خانواده اگر به وسیله ای  چون تلویزیون باشد نمی توان به آن، رابطه گفت چون این صرفا یک تجمع بدون رابطه های کانالی و پیامی است که سودی برای قوام خانواده ندارد.

وی گفت: در یک خانواده 4نفری، 12 شکل رابطه وجود دارد که برخی از این روابط نزدیکی بیشتری با هم دارند و برخی دیگر نیز ممکن است شالوده ای از آسیب زایی را با خود داشته باشند؛ در بحث محتوایی، بسیاری از خانواده ها بیش از عاطفه به آموزش و تربیت توجه می کنند ولی توجه ندارند که اگر رابطه عاطفی را از این میان حذف کنند، این تلاش آموزشی منجر به یک شکست عمیق می شود حتی یک رابطه عاطفی عمیق نیز بدون آموزش نمی تواند موفق باشد، پس همه این ها باید متوازن با یکدیگر رشد کند.

حجت الاسلام والمسلمین زینتی، اظهارکرد: در یک رابطه خانوادگی، محور را عاطفه و احساس تشکیل می دهد که نخ پیوند دهنده تمام این کانال های ارتباطی است؛ اگر این رابطه در میان اعضای خانواده وجود داشته باشد اشتباهات به سرعت تصحیح، ناملایمات به سرعت برطرف و ناراحتی ها به سرعت جای خود را به اطمینان خاطر خواهند داد.

وی با بیان این  که امروزه رسانه ها شکل غلطی از رابطه خانوادگی را به جوانان آموزش می دهند و در این شرایط نمی توان انتظار کارفرهنگی مثمر ثمر را داشت، تصریح کرد: قطعا اگر این رابطه خانوادگی به خوبی بین اعضای خانواده وجود داشته باشد و این کانال های ارتباطی در خانه فعال باشند هیچ ابزار بیرونی نمی تواند این قوام را از بین ببرد زیرا یک فیلم نهایتا یک ساعت وقت یک جوان را به خود اختصاص می دهد ولی در یک رابطه خانوادگی، تمام اوقات اعضای خانواده در یک جمع مرتبط و ماندگار سپری می شود و میزان تاثیرپذیری از عوامل خارجی نیز کم می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha