حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین مصلح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به نقش و جایگاه مرجعیت در مکتب تشیع اظهار داشت: مرجعیت در طول دوران غیبت در مکتب تشیع دارای جایگاه ویژهای بوده و به عنوان نواب عام امام عصر(عج) شناخته میشوند، لذا مردم قداست خاصی بر این جایگاه قائل هستند.
این استاد حوزه با بیان اینکه شیعیان در طول تاریخ احکام و سوالات دینی خود را از طریق مراجع کسب کردهاند، افزود: در طول نهضت انقلاب اسلامی ایران هم مرجعیت و روحانیت نقش اصلی را بر دوش داشته و بواسطه تبعیت مردم از مرجعیت حماسه انقلابی اسلامی پدیدار شد.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه بوشهر ولایتمداری را از شاخصههای اصلی مردمان این دیار ذکر کرد و ادامه داد: استان بوشهر از گذشته پیوند عمیقی با مراجع و علما داشته و قبل از رونق حوزه علمیه قم، اهالی این دیار با مراجع نجف در ارتباط بوده و بعد از آمدن امام خمینی(ره) به ایران با ایشان در مبارزه با ظلم و حرکات ضد استعماری همراه شدند.
وی با تشریح صفات زیبای بوشهر و مردمان آن و با بیان اینکه امروز نیز علمای بزرگی از این خطه برای ترویج مکتب اهلبیت(ع) تربیت شدهاند، سفر آیتاللهالعظمی نوریهمدانی به این استان را مدنظر قرار داد و ابراز داشت: بعد از سفر مقام معظم رهبری به عنوان رهبر و مرجع، سفر آیتاللهالعظمی نوریهمدانی به این استان اولین سفر یک مرجع تقلید میباشد که دارای تاثیرات بسیار زیاد در ابعاد مختلف بود.
حجتالاسلام و المسلمین مصلح با اشاره به بعد ولایی و انقلابی این مرجع تقلید تصریح کرد: آیتاللهالعظمی همدانی علاوه بر بعد علمی و معنوی در ولایتپذیری و بصیرتافزایی، دارای ویژگی ممتازی بوده و در جریان فتنه 88 نیز ایشان مواضع روشن و صریحی داشتند که تمام این ویژگیها باعث شد تا حضور ایشان در بین مردم بوشهر بر بصیرت مردم بیافزاید.
وی تحکیم وحدت بین مردم و دولت، ولایت را از مهمترین آثار این سفر ذکر کرد و ادامه داد: دیدارهای چهره به چهره ایشان با مسئولین و اقشار مختلف مردم علاوه بر افزایش جنبه معنوی باعث آگاهیهای اعتقادی، سیاسی و نیز افزایش سطح معلومات دینی و سیاسی مردم شد.
امام جمعه برازجان با بیان اینکه کشور، در شرایط فعلی بیش از هر زمانی نیازمند آرامش و اتحاد است، این گونه سفرهای بزرگان دین را مایه تحکیم این وحدت عنوان کرد.
وی در ادامه به سفر این مرجع تقلید به شهرستان برازجان اشاره کرد و گفت: استقبال پرشور مردم از ایشان نشان از ولایتمداری مردم داشته و حضور ایشان خط بطلانی بر تمام یاوهگوییهای دشمن مبنی بر کمرنگ شدن رابطه روحانیت و مردم بود؛ این سفر باعث شد تا بسیاری از مردم مخصوصا جوانان از بزرگان دینی در امور روزمره خود الگو گرفته و در مسیر اسلامشناسی گامهای محکمتری بردارند.
تشویق طلاب برای تحصیل
* حجتالاسلام و المسلمین دشتی نیز با اشاره به سفر این مرجع تقلید اظهار داشت: حضور ایشان به عنوان یک مرجع تقلید علاوه بر جایگاه علمی ایشان دارای ابعاد معنوی بسیاری بود که به تناسب مختلف تاثیرات زیادی داشت.
وی تشویق و الگوگیری طلاب و دانشپژوهان علوم و معارف اسلامی را از مهمترین آثار این سفر خواند و گفت: طلاب جوان با مشاهده این حضور و استقبال گسترده به جایگاه خود بیشتر واقف شده و برای پیمودن ادامه مسیر تلاش مضاعفی مینمایند که آثار این سفر در این حوزه به وضوح قابل مشاهده بود.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه بوشهر افزایش اعتقادات و معنویات را از دیگر آثار این سفر ذکر کرد و گفت: افزایش معنویات مردم همراه با رهنمودهای راهگشای این عالم ربانی باعث بصیرت افزایی مردم شده و ولایتمداری آنها را افزایش میدهد.
نماینده ولیفقیه در سپاه بوشهر ادامه داد: شعار ابداعی این مرجع تقلید در دفاع از ولایت و مقام معظم رهبری با عنوان خامنهای کوثر است دشمن او ابتر است، به خودی خود بار معنایی زیادی داشته و در بین مسئولین انقلاب و محافظان آن تاثیر بسزایی دارد.
وی سرکشی علما از مناطق محروم و شهرستانها را از سنتهای حسنه علمای سلف شیعه ذکر کرد و گفت: اینگونه حرکات دینی ریشه در اعتقادات شیعیان داشته و باعث خنثی کردن توطئههای دشمنان میشود.
افزایش روحیه مسئولیتپذیری در مسئولین
* مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر نیز در گفتگو با خبرنگار ما به بررسی ابعاد تاثیرگذاری این سفر در بین مسئولین و کارکنان پرداخت و اظهار داشت: اینکه مرجع تقلید با تمام ابعاد علمی و اعتقادی خود به میان مردم آمده و با آنها به صورت چهره به چهره به گفتگو پرداخته و از مشکلات آنها آگاه میشوند، باعث میشود مسئولین و کارکنان دولت نیز از این روحیه الگو گرفته و در مسیر اجرای مسئولیتهای خود بیشتر تلاش نمایند.
یونس محمدی ادامه داد: البته حضور مردم نیز در استقبال از ایشان بسیار پررنگ بود و این حضور پیام مهمی برای تمام دشمنان اسلام داشت که مردم همواره در مسیر نظام وانقلاب و روحانیت هستند.
وی افزود: سفر این مرجع تقلید علاوه بر افزایش اعتقادات و بصیرت مردم در افزایش فرهنگ عمومی استان در جنبههای مختلف از جمله دینی نیز بسیار موثر بود.
افزایش حضور مردم در صحنههای کشور
* حجتالاسلام و المسلمین محمود محمودی نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه سفر آیتاللهالعظمی نوریهمدانی دارای تاثیرات زیادی بود پرکردن خلاهای معنوی را از نمونههای بارز آن برشمرد.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه بوشهر با تصریح این مطلب که علما و مراجع دینی در عصر غیبت، مناسب عامه حضرت حجت(عج) را دارند افزود: با این دید، سفر یک مرجع تقلید به مناطق و استانهای مختلف باعث تحکیم پیوندهای مردم با انقلاب و افزایش حضور مردم در صحنههای مختلف کشور میشود.
امام جمعه کنگان ابراز داشت: اینکه یک مرجع تقلید مستقیما در میان مردم حضور یافته و در تقویت نظام و انقلاب و پیوند آن با مردم شعار بدهد تاثیر بسزایی در جامعه دارد.
تقویت دینداری و ولایتپذیری مردم
* حجتالاسلام و المسلمین رضا خدری هم با بیان اینکه سفر به مناطق محروم و دیدار با مردم از سنتهای نیکو و حسنه شیعه و علمای سلف است گفت: این سنت حسنه امروز هم در بین علمای اسلام مشاهده میشود که نمونه بارز آن سفرهای مقام معظم رهبری و مراجع به مناطق مختلف کشور است.
وی با اشاره به سفر آیتاللهالعظمی نوریهمدانی گفت: سفر علمای دین به مناطق محروم تاثیرات زیادی در افزایشدینداری و ولایتپذیری و صمیمت بین روحانیت و مردم دارد.
مدیر حوزه علمیه بوشهر ادامه داد: سفر یک مرجع تقلید بعنوان یکی از ارکان مذهب تشیع به مناطق مختلف، از بهترین روشهای تبلیغ دین به شمار رفته و مصداق علمی در این زمینه است و همین امر باعث میشود تا طلاب جوان از آن الگو گرفته و با شوق بیشتری به تحصیل علوم دینی بپردازند.
ترویج تبلیغ چهره به چهره و سنتی
* حجتالاسلام و المسلمین سید نورالله موسوینیا نیز در خصوص این سفر ابراز داشت: از دیدگاه فقیهی، فقیها شیعه در زمان غیبت امام عصر، نایبان عام و جانشینان وی در امور شرعی و استنباط و تبیین احکام فقهی اسلامی محسوب میشود و مردم هم در همه انتخابهای خود و برای رسیدن به مقصود نظرات آنها را جویا و به آنان مراجعه میکنند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی بوشهر افزود: سفر مراجع به مناطق نیز باعث میشود مردم در یک ارتباط چهره به چهره از سولات و شبهات خود آگاهی یافته و رهنمودهای لازم را دریافت کنند و این مهم که یک تبلیغ سنتی است، اثرگذاری آن را بیشتر نمایان میکند.
تحکیم وحدت شیعه و سنی
* حجتالاسلام و المسلمین سید احمد احمدی هم در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه با اشاره به جایگاه مراجع تقلید شیعه در جهان اسلام اظهار داشت: مرجعیت از سطوح کلان شیعه بوده و مرجع کسی است که در جهان اسلام به عنوان رهبری دینی شناخته میشود، لذا اگر یک مرجع تقلید با تسلط علمی خود در مسایل دینی مخصوصا مسایل فریقین به عنوان یک پدر دلسوز نه اینکه تنها خود را متعلق به شیعه بداند، بلکه مثل علمای سلف که برای مذاهب اربعه فتوا میدادند، عمل کند شاهد تاثیرات شگرفی در این عرصه خواهیم بود.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در امور اهل سنت استان بوشهر با تاکید بر اینکه امروز هم مراجع تقلید با سفر به مناطق محروم در حق مذاهب مختلف پدریم نمایند گفت: این سفرها باعث ایجاد وحدت بین علمای اسلام شده و بسیاری از چالشها و توطئههای دشمنان را خنثی میکند.
وی با اشاره به سفر آیتاللهالعظمی نوریهمدانی به بوشهر گفت: در این سفر شاهد بودیم که علیرغم فاصله دور اهل سنت با مراکز استان، بسیاری از آنها برای دیدار با این مرجع تقلید حضور یافته و در نظر سنجیها از این دیدار بیشتر آنها ابراز رضایت و خوشحالی داشتند.
حجتالاسلام و المسلمین احمدی در پایان ابراز داشت: سفرعلمای شیعه علاوه بر برکات مشخص برای شیعیان برای اهل سنت نیز دارای آثار و برکات زیادی بود.
انتهای پیام/ 18/313