شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

استاد حوزه علمیه قم گفت: بیشترین حساسیت ایشان در خصوص حیله های شرعی بوده و هر جا باب حیله در شرع مطرح شده، حساسیت های امام نیز مشاهده می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی، امروز پنجشنبه درهمایش "تحریرالوسیله، شروح و تعلیقات" که به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، با بیان این که فقه فتوایی امام خمینی(ره) را می توان در قالب قبل و بعد از نگارش تحریرالوسیله مورد بررسی قرار داد، اظهار داشت: این کتاب دارای متنی فتوایی و فقهی است، اما امام خمینی(ره) در لابلای آن نکات اخلاقی خاصی را مطرح کرده اند.

این استاد حوزه علمیه قم افزود: امام راحل دارای امتیازات فراوانی در نگارش کتب فقهی بودند که این ویژگی ها برای طلاب جوان بسیار آموزنده است.

وی با بیان این که بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی، زبان و بیان خاصی در بیان فتاوا داشت، خاطرنشان کرد: اهل تحقیق مبنای مسأله را از متن تحریرالوسیله امام خمینی(ره) درک می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سروش محلاتی ادامه داد: امام خمینی(ره) دارای حاشیه هایی اختصاصی بر نظرات فقهای گذشته بودند و مصالح ویژه ای را در نظر می گرفتند.

استاد حوزه علمیه قم، حساسیت های امام خمینی(ره) در نگاش تحریر و تعلیقه را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: بیشترین حساسیت ایشان در خصوص حیله های شرعی بوده و هر جا باب حیله در شرع مطرح شده، حساسیت های امام نیز مشاهده می شود.

وی افزود: امام راحل پس از نگارش تحریر نیز فتاوای مهمی داشته اند و برخی از آنها را نیز از روی مصالحی در این کتاب ذکر نکرده است، بنابراین نظر برخی که تحریرالوسیله را سقف فقه امام خمینی(ره) می دانند، صحیح نیست.

حجت الاسلام والمسلمین سروش محلاتی با بیان این که شرایط دوران قبل و بعد از انقلاب و نیز مسائلی که برای برخی افراد چون شهید مطهری در نگارش کتاب فلسفه حجاب به وجود آم،د در بیان نظرات فقهی نیز تاثیر می گذارد، گفت: زمانی که مصوبه اراضی موات در مجلس در جریان بود، نظر امام خمینی(ره) در تحریرالوسیله موجب ابطال این مصوبه شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha