به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، در نشستی با سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در واتیکان که در جامعه المصطفی برگزار شد، با اشاره به جایگاه واتیکان در مناسبات بینالمللی، گفت: در روابط با واتیکان، میتوانیم منطق فلسفی و عقلانی اسلام ناب محمدی(ص) را هر چه بیشتر تشریح کرده و علاوه بر آن، در حوزه های کلامی، اخلاقی و حتی فقهی، مشترکات را به صورت دقیق مشخص نماییم.
وی بر آمادگی المصطفی در راستای همکاری در زمینههای تفکرات کلامی و فلسفی، حوزه ارزشی و اخلاقی و آداب و سلوک فقهی تأکید کرد و ابراز داشت: جامعهالمصطفی میتواند در زمینههای زیادی مانند حوزة ادیان، فِرق و مذاهب، فلسفه و عرفان، اقتصاد، خانواده، تربیت، زبان و فرهنگها و گفتگوی ادیان، با واتیکان همکاری داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، اجرای پروژههای علمی و برگزاری همایشهای مشترک با واتیکان را از دیگر زمینههای همکاری برشمرد و افزود: المصطفی نزدیک به 25 هزار دانشپژوه، 20هزار دانشآموخته، 2 هزار پژوهشگر، 3 هزار استاد، بیش از صد رشتة تحصیلی و بیش از 300 انجمن دارد و دانشآموختگان آن در نهادهای اجتماعی، رسانهای و حوزوی دنیا مشغول فعالیتاند.
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در واتیکان نیز در این نشست با بیان این که تشکیلات پاپ در واتیکان، بزرگترین NGO به شمار میرود، اظهار داشت: مجموعه واتیکان، تشکیلاتی عریض و طویل است که یک میلیارد و 200 میلیون پیرو دارد.
حجتالاسلام والمسلمین ربانی با اشاره به ارتباط دیپلماتیک 182 کشور با واتیکان، گفت: واتیکان 2 هزار کارمند، 2 میلیون کشیش، 700 هزار راهب و 400 صدهزار راهبه دارد و افزون بر این، هر تشکیلات یک کاردینال دارد از سوی دیگر، 200 کالج و 982 دانشگاه، 113 هزار مؤسسة خیریه و 3 هزار مرکز آموزش دینی زیر نظر واتیکان در حال فعالیتاند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان به رابطة دیپلماتیک با واتیکان در شصت سال گذشته اشاره کرد و افزود: مواضع واتیکان در موضوعات بسیاری از قبیل حقوق بشر، محیط زیست، خانواده، مسائل اقلیتها و... همانند جمهوری اسلامی ایران است؛ بنابراین رابطه با ایران، برای واتیکان مهم است.
براساس اعلام المصطفی، وی با تأکید بر اهتمام سفارت ایران در واتیکان به استفاده از ظرفیتهای المصطفی، ابراز داشت: دانشگاههای غربی 20 درصد از بودجه خود را برای واتیکان در نظر میگیرند تا به فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی بپردازند.