به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، صبح امروز در نشستی با تنی چند از مدیران و کارشناسان ارشد وزارت امور خارجه که در جامعه المصطفی در قم برگزار شد، ضمن تبریک میلاد فرخنده پیامبر(ص) و امام صادق(ع)، هفته وحدت و دهه فجر با اشاره به آیاتی از سوره بلد، گفت: خداوند در این سوره به سرزمین مکه که سرزمین خیرات و فرشتگان است، سوگند یاد می کند، اما نه به خاطر خود مکه، بلکه به خاطر وجود شریف پیامبر(ص)؛ زیرا این سراج منیر هر کجا که باشد، پیرامون خود را روشن می نماید.
رئیس جامعة المصطفی ادامه داد: ارزش هر مکان و زمانی به ارتباط آن با منابع انسانی بستگی دارد و این انسان است که به طبیعت و ماده معنا می دهد؛ فلسفه خلقت، انسان است و فلسفه خلقت انسان نیز وجود پیامبر اکرم(ص) می باشد.
وی با اشاره به تحلیل عرفا از شخصیت پیامبر(ص)، تصریح کرد: همه عالم تابلوی هنرنمایی خداست، اما این هنرمند و معمار جهان هستی، دو اثر هنری بی بدیل و همسنگ دارد که یکی قرآن کریم و دیگری شخص پیامبر(ص) است؛ در قرآن نیز تاکید شده است که "اگر پیامبر(ص) نبود، قرآن هم نازل نمی شد و اگر قرآن نبود، پیامبری نیز مبعوث نمی گشت".
پیامبر(ص)؛ تابلوی بی نظیر هستی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیامبر(ص) را بر بلندای هستی و مشرف بر شاهراه سعادت بشر خواند و با تاکید بر لزوم افزایش مراتب معرفت و عشق به این تابلوی بی نظیر هستی، یادآور شد: اگر این شخصیت بلند مرتبه با منطق صحیح در عرصه جهانی معرفی گردد، بی شک همه عالم مجذوب آن حضرت خواهد شد.
گفتمان انقلاب اسلامی برگرفته از اسلام ناب است
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به لایه معرفتی در عالم که پدید آورنده و ناشر تفکر و اندیشه در جهان است، اظهار داشت: اندیشه ها، مکاتب و ادیان، به دو دسته تقسیم می شوند. دسته نخست شامل تفکراتی است که داعیه اشاعه خود را ندارند و دسته دیگر نیز مکاتبی هستند که مهاجم بوده و ادعای بسط و نفوذ در جهان را دارند؛ اسلام در این دسته بندی جزء مقوله دوم و صاحب اندیشه ای است که می خواهد آن را به دنیا معرفی کند، گفتمان انقلاب اسلامی نیز که برگرفته از اندیشه اسلامی است، در همین راستاست.
رئیس جامعة المصطفی، ایران را میزبان شایسته ای برای اسلام خواند و افزود: با ورود اسلام به ایران، آن چنان دروازه های استعداد، زبان و اندیشه ایرانی به روی آن گشوده شد که ایران به سرعت به میزبانی برای اسلام مبدل گشت و نقش بزرگی در تولید فکر و اندیشه اسلامی و بازتولید آن به زبان فارسی ایفا نمود و این رابطه، با تأسیس حوزه علمیه قم و پایه گذاری و تحقق انقلاب اسلامی، محکم تر شد.
تاکید بر ارائه معارف اسلامی در قالب های شناخته شده جهانی
وی با اشاره به این که جامعة المصطفی نهادی حوزوی و بین المللی است که تلاش دارد پاسخگوی نیازهای جهان در حیطه وظایفش باشد، بر اصالت حوزوی آن و ارائه معارف اسلامی در قالب های شناخته شده جهانی تاکید کرد و گفت: تربیت شخصیت های علمی و فرهنگی متناسب با فضای حوزوی سنتی و دانشگاهی، آموزش زبان فارسی به بیش از ده ها هزار غیرفارسی زبان، توجه به زبان های مختلف آموزشی، تاکید بر نشر معارف مکتب اهل بیت(ع) در کنار تعامل میان مذهبی، توجه به حوزه زنان و خانواده، ایجاد شرایط تحصیلات تکمیلی، ارائه آموزش های مهارتی و کاربردی، برگزاری دوره های کوتاه مدت، فرصت های مطالعاتی و همایش ها و جشنواره های متعدد، از مهم ترین ویژگی های المصطفی به شمار می آید.
لزوم تربیت نیروهای کارآمد در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، راهبرد جامعة المصطفی را حضور شفاف و رسمی در جهان خواند و ابراز داشت: آنچه روشن است، تربیت نیروی بومی که هم آوای فکر و اندیشه ما باشد و منافع ملی و آئینی ما را فراهم آورد، نقش بسزائی در پیشبرد دیپلماسی علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت.