چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 304243
۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۶:۴۶

رسانه‌ها و تريبون های عمومی باید به جای پرداختن به مسایل حاشیه‌ای به تبيين و تشريح سبک زندگی اسلامی بپردازند.

به گزارش خبرگزاری حوزه تنی چند از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری حوزه، خواستار تبیین معیارهای سبک زندگی سالم  و ترویج دوری از تجمل گرایی از سوی متولیان امر شدند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد باقري بنابی با تاکید بر اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تبیین سبک زندگی  اظهارداشت: سبک زندگي مسئله ای است که رهبر فرزانه انقلاب از مدت ها قبل بر این موضوع تاکیدفراوان داشتند، مسئله‌ای که جامعه فردی و اجتماعی ما را با مشکل مواجه کرده است و مسئولین امر باید این منویات را با دقت پیگری کنند.

این استاد حوزه با بیان این‌که تجمل‌گرایی بنیان بر‌افکن است، گفت: واقعا امروز در حوزه فردي و خانوادگي با مشکل جدی مواجه هستیم، زیرا تجمل‌‌گرایی اصل و اساس يک خانواده را تشکيل مي دهد و متاسفانه این معضل خود را در بخش پايين جامعه  بیشتر نشان داده است.

نماينده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در مورد راهکارمقابله با اين معضل اجتماعی تاکید کرد: باید آحاد جامعه را از عواقب خطرناک این شیوه زندگی آگاه نمود زیرا مردم متوجه عواقب آن نیستند.

وي افزود: متولیان امر و کسانی که دغدغه سبک زندگی اسلامی را در جامعه دارند لازم است با اطلاعات خوب، درست و قابل فهم معیار زندگی سالم به دور از تجمل را برای مردم تبیین کند.

حجت الاسلام والمسلمین باقري بنابی با تاکيد بر جایگاه و نقش رسانه‌ها در تبیین این مسایل گفت: صدا و سيما و رسانه‌ها همگی باید در این عرصه نقش‌آفرینی کنند، ولي متاسفانه رسانه‌ها بیشتر درگير کار حاشيه‌ای هستند.

عضو کميسيون فرهنگي مجلس با تاکيد بر اينکه نباید متولیان و کسانی‌که تريبون ها را در اختيار دارند، خودگرفتار تجمل‌گرایی باشند افزود: متاسفانه در برخی موارد شاهد این معضل هستیم و در مقابل صحبت‌ها و راهکارهای آنان در جامعه تاثیرگذار نیست، زیرا گفتار با عمل مطابقت ندارد.

* دوري از معارف اسلام بزرگترین مشکل جامعه

حجت الاسلام والمسلمین روح الله بيگي نیز با تاکيد بر اصلاح رفتارها در زندگی گفت: بزرگترين مشکل جامعه دوري از اسلام و معارف اسلامي است.

وي با تاکيد بر اينکه هرچه خودمان را با منابع غني اسلامي تطبيق داده و به اسلام نزديک تر کنيم، يقينا موفق تر خواهيم بود افزود: سعادت و نیک‌بختی ما در اجراي برنامه هاي اسلام در همه لحظه هاي زندگي است.

عضو کميسيون اقتصادي مجلس، اجرای الگوهاي اسلامي در سطح زندگي ايراني را راهکار مقابله با تجمل‌گرایی دانست و گفت: بهره‌گیری از نحوه زندگی و سیره پیامبر‌(ص) آرامش را در زندگی رقم می‌زند.

وي تصریح کرد: اگر دستورات اسلام را در خصوص نحوه و چگونگی زندگی درست تبیین کنم يقينا جذابيت خواهد داشت و مورد استقبال مردم خواهد گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین بيگي گفت: ایجاد جذابیت در برنامه‌های اسلامی برای یک زندگی، مختص به شخص خاصي نيست، اما نقش علما و فضلای حوزه که در بين مردم از جايگاه خاصي، برخوردار هستند بی‌بدیل بوده و باید در این راستا پیش‌قدم شوند.

*از توجه به ارزش های اسلام  غافل نشویم

حجت الاسلام سيد محمد سادات ابراهيمي نیز با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در مورد اصلاح سبک زندگي  اظهارداشت: امروز با تکامل و پيشرفت تکنولوژي، مسايل فرهنگي هم تحت تاثير قرار  گرفته  و زندگي ها را تغيير مي دهد.

وي با بیان اينکه از خصوصيات دين اسلام داشتن فرهنگ غني و پيشرفته است گفت: با توجه به قدمت و اصیل بودن این فرهنگ به مرور زمان اين اصول و معيارها کم رنگ نشده  و ارزش خودشان را از نظر بازخورد اجتماعي از دست نمي دهند.

نماينده مردم شوشتر و گتوند، با تاکيد بر بهره گیری از تکنولوژي پيشرفته روز دنیا در جهت اهداف اسلام وانقلاب گفت: امروز ما نه تنها بايد نسبت به فنون روز آگاهي داشته ، بلکه بايد براي به دست آوردن آنها جدیت و اهتمام ویژه داشته باشيم؛ اما نباید از ارزش هاي اخلاقي و اسلامي که در دين مبين اسلام مورد تاکید فراوان قرار گرفته، غافل شویم.

وي با اشاره به برخی نقیصه های سبک زندگی امروزی و تاکید مقام معظم رهبری بر رفع  این اشکالات و معرفی سبک زندگی اسلامی  تصریح کرد : در زندگي امروزي برخي موارد راجع به مسائل ديني و مذهبي دچار خدشه شده که این مهم باید مورد واکاوی قرار گیرد.

این نماینده مجلس ارتقا بنیه اعتقادي و فرهنگي جامعه را جهت اجرای زندگی اسلامی مهم دانست و اضافه کرد: در برخی موارد شاهد انحرافات عقیدتی در جامعه هستیم که باید برای ریشه‌کنی این معضل و تقویت بنیه اعتقادی مردم و جامعه تلاش نمود.

عضو فراکسيون روحانيون مجلس با اشاره به برخي مسايل ساختگي و نظري که در برخي نقاط کشور شنيده مي شود گفت: متاسفانه  امروز اعتقادات شيعه مورد هجمه فراوانی قرار گرفته است.

وي نوع پوشش و حجاب را براي مسلمانان  از اصول اساسی عنوان کرد و گفت: متاسفانه به خاطر هجمه‌هایی که از خارج و داخل به این امر مسلم صورت گرفته از سوی برخی هموطنان نیز این اصل اساسی مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام سادات ابراهيمي با تاکيد بر اينکه بايد همه اين موارد بازنگري شود گفت:  امروز باید توجه بيشتري به مسايل ديني و اعتقادي که اسلام بر آنها تاکيد دارد، صورت گيرد. 

*تفاوت سبک زندگی اسلامی با غربی

نماینده مردم شیروان با اشاره به موضوع سبک زندگی و یادآوری این مطلب  که براي اولين بار تئوري نوين تمدن اسلامي از سوی مقام معظم رهبری مطرح  شد، گفت: همه چيز در بين غربي ها به ماديات ختم مي شود و هدف غربي ها رسيدن به لذات دنيوي است و براي معنويت جايگاهي قايل نيستند در صورتیکه در مکتب اسلام  زندگی تنها درمادیات خلاصه نمی شود.

وی با اعلام اينکه فرهنگ اصيل ايراني و اسلامي نگاه ويژه اي به همه مسايل دارد، گفت: ما ايرانيان به ويژه شيعيان نه تنها به فکر مسائل اجتماعي بوده بلکه  دست يابي به تقرب الهي را از اولويت‌هاي زندگي ما دانسته و به آن توجه ویژه داریم

عزیزی فرق زندگي نوين اسلامي با تمدن غربي ها را در اهميت دادن به مسايل اخروي دانست و گفت: دنیای غرب باید بداند زندگی فقط مادیات نیست لذا آنها بايد به اصل انسانيت باز گشته  و با در نظر گرفتن مسایل اخروی زندگي محدود دنیایی را اوج رسیدن به موفقیت قطعی ندانند.

این نماینده مجلس گفت: متاسفانه امروزه شايد خواسته يا ناخواسته، زندگی ما تا اندازه زيادي تحت تاثير زندگي غربي ها قرار گرفته در حالی‌که ما باید این زمینه را از بزرگان دین خود الگو گرفته و زندگی خود را با آنها تطبیق نماییم؛ بهترين الگو براي ما زندگي پيامبر اکرم (ص) و زوج تاثيرگذاري همچون حضرت علي(ع) و فاطمه زهرا(س) مي باشد.

رييس کميسيون اجتماعي تصریح کرد: امروز هم بزرگان دین و علمای معاصر همچون  مقام معظم رهبري مي توانند بهترين الگو برای زندگی ما باشند.

این نماینده مجلس با اشاره به جذابيت هاي دنياي جديد خاطرنشان ساخت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، صنعت و ارتباطات جديد که از طريق دست يابي به اينترنت وجود دارد، بعضي ها ناخودآگاه ممکن است تحت تاثير این جذابیت‌ها قرار بگيرند که مقام معظم رهبری نسبت به این مسئله هشدار دادند و تاکید کردند بايد مواظب باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha