حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که قرآن کریم با تجلیل از اخلاق والای نبی اکرم(ص) از ایشان با عنوان "اسوه حسنه" یاد می کند، ابراز داشت: پیامبر (ص) چه در عرصه اخلاق فردی و چه در صحنه اجتماع به عنوان حاکم اسلامی، برترین الگوی اخلاق انسانی را برای همیشه تاریخ بشریت به نمایش گذاشتند.
وی افزود: ایشان در عرصه تبلیغی نیز با اخلاق والای خویش توانستند در جامعه آن زمان صدر اسلام، قلوب انسان ها را جذب کنند، و لذا از این منظر نیز سیره این بزرگوار باید بیش از پیش مورد توجه حوزه های علمیه و به طور خاص مبلغانی باشد که در مناسبت های خاص سال به انجام این رسالت انبیا می پردازند.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: نبی اکرم(ص) در جواب بی حرمتی ها و توهین هایی که به ایشان می شد، با اخلاق کریمانه رفتار کرده و بدین وسیله باعث می شدند که مخالفان جذب شده و از جان و دل به اسلام گرایش پیدا کنند.
وی ادامه داد: حضرت محمد (ص) حقیقتا در انجام ماموریت رسالت، سختی ها و ناملایمات بسیاری را متحمل شدند تا آن جا که فرمودند "هیچ پیامبری همچون من در انجام رسالت اذیت و آزار ندید"، ولی با این حال با صبر و استقامت و البته قاطعیت و شجاعت در اصلاح امت و برقراری جامعه توحیدی از هیچ کوششی فروگذار نکردند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی با انتقاد از این که متاسفانه جامعه به ویژه برخی مسئولان تا حدودی از اخلاق نبوی فاصله گرفته اند، گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که جامعه ما بیش از آن که یک جامعه اخلاق گرا باشد، روز به روز بیشتر به جامعه صرفا حقوقی تبدیل می شود که هر کس تنها به فکر تامین حقوق خود است و حال آن که بخش اعظم روابط در جامعه اسلامی و ایمانی باید بر پایه شاخصه های اخلاقی باشد تا این که روحیه ایثار و گذشت در جامعه روز به روز بیشتر ترویج پیدا کند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بدون تردید جامعه برای این که به سرمنزل مقصود برسد باید به فرهنگ و اخلاق نبوی، علوی و فاطمی تأسی کند و در پرتو آموزه های وحیانی قرآن کریم دست به خودسازی بزند.