یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به لزوم راه اندازی درس خارج وقف در حوزه علمیه، تاکید کرد: بیش از 70 درصد مردم با احکام وقف آشنایی ندارند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، امروز در همایش مقدماتی ترویج فرهنگ وقف که در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد، با اشاره به این که ما بیشتر از همه مدیون وقف هستیم، گفت: آیا در این مدت 34 سال از عمر انقلاب اسلامی به مقدار نیاز گسترش حوزه های علمیه و جامعه به توسعه فرهنگ وقف توجه شده است؟ آیا وقف یکی از اقسام و مصادیق تقواست یا نه؟ و آیا خوردن و حیف و میل حق و حقوق موقوفات از مصادیق عدوان و ظلم است یا نه؟

حجت الاسلام والمسلمین محمدی تاکید کرد: همه می دانیم حق و حقوق موقوفات حیف و میل شده و می شود، اما آیا بی توجهی ما کمک به این گناه نیست؟

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این که همه باید دست به دست هم درمسیر احیای وقف قدم برداریم، تاکید کرد: احیای وقف در دو مرحله احیای موقوفات موجود و توسعه فرهنگ صورت می گیرد.

بیش از 70 درصد  مردم با احکام وقف آشنایی ندارند

وی بر ضرورت تبلیغ و تبیین احکام وقف تاکید کرد و ادامه داد: در سال 89 در یک نظرسنجی از 23 هزار نفر از مردم، متولیان، هیأت امنا و زائران امامزادگان متوجه شدیم که  آگاهی و آشنایی مردم با وقف و احکام آن کمتر از 30 درصد بود و بیش از 70 درصد مردم آشنایی با وقف تداشتند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدی افزود: احکام شرعی وقف باید ترویج شود؛ در استفتائات مقام معظم رهبری به بیش از 800 سوال پاسخ داده شده، که در اختیار جامعه قرار گرفته است.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این که برخی از موقوفات 64 سال حق آن پرداخت نشده است، تاکید کرد: در سطح کشور نزدیک یک میلیون و 295 هزار رقبه داریم که اگر هر رقبه یک مستأجر داشته باشد که فقط فاتحه و قرآن بخواند، باید فاتحه موقوفات را خواند؛ حق موقوفات را باید ادا کرد.

وی با اشاره به این که باید آثار و پیامدهای منفی موقوفه خواری تبیین شود، عنوان کرد: وظیفه دستگاه بهداشت حفظ سلامتی جامعه است، اما جامعه ای که یک میلیون موقوفه داشته باشد و حق آن پرداخت نشود یک جامعه بیمار نیست؟

امام احیاگر وقف است

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با بیان این که در زمان رضاخان و ناصرالدین شاه و اصلاحات ارضی، حق موقوفات خورده شد، ابراز داشت: یکی از  آثار زشت اصلاحات ارضی این بود که سند برخی زمین های وقفی به نام مردم زده شد  و متصرفان هم  برای تعیین وضعیت زمین خود مراجعه نکرده اند.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با تاکید بر اهمیت جلب اعتماد عمومی نسبت به وقف، اظهار داشت: بعد از انقلاب، برخی دندان تیز کرده بودند تا وقف ها را حیف و میل کنند، اما امام فرمودند باید در وقفیت خود باقی بمانند.

وی افزود: 771 نوع نیات واقفین در کشور داریم که بیش از دو میلیون فراوانی است و تکلیف شرعی ماست که به وظیفه خود عمل کنیم.

درس خارج فقه وقف راه اندازی شود

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به تشکیل هیات فقهی و حقوقی وقف، ادامه داد: مسایل مبتلا به شرعی فراوانی درباره وقف وجود دارد که باید حوزه های علمیه نسبت به آنها پاسخ های جامع و کامل را ارائه دهند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه اگر می خواهیم فرهنگ وقف در جامعه احیا شود، باید درس خارج وقف راه اندازی شود، تصریح کرد: تا پایان سال 88 هر سال 200  موقوفه توسط مردم صورت می گرفت که سال 89 به 5 برابر و سال 90 به 7 برابر افزایش پیدا کرد و امسال نیز 354 موقوفه در یک هفته وقف شد.

46 درصد موقوفات کشور انتفاعی است

وی با اشاره به این که باید نیازهای جدید جامعه شناسایی شود و مرم به سمت آن دعوت شوند، گفت: باید وقف را در عرصه های جدید اقتصاد با توجه به مسایل شرعی مطرح کنیم و بحث های شرعی و فقهی اقتصاد وقفی در حوزه های علمیه مطرح شود.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این که 46 درصد موقوفات کشور انتفاعی است، عنوان کرد: این موقوفات هیچ پشتوانه اقتصادی ندارد و باید هزنیه سنگینی را متحمل شد تا آنها را اداره کرد؛ باید مردم را برای ایجاد موقوفات منفعتی راهنمایی کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha