به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، درگردهمایی طلاب و فضلای استان فارس مقیم حوزه علمیه قم، با اشاره به معنای اخلاص در قرآن کریم، اظهار کرد: نیت نمودن امور مادی در کارها، مانع اخلاص میگردد. در نتیجه نمیتوان پذیرفتن مسئولیت در کارها را منافی با اخلاص دانست.
وی، با اشاره به تعبیر "متاع قلیل" در قرآن، افزود: آیتالله العظمی مکارم شیرازی،به نوشتن تفسیر نمونه افتخار میکنند که نشان از اهمیت دادن علما به مباحث قرآنی و تفسیری دارد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی قرآن را مکتبی برای انسانسازی دانست و نظم در کارها را مورد توجه قرار داد و عنوان نمود: طلاب، ساعات خود را در شبانهروز به گونهای تنظیم کنند که به امور خانوادگی، معنوی و علمی خود به شکل شایستهای برسند.
این استاد قرآنی ادامه داد: روحانیون، حتی برای خنده مردم نیز باید برنامه داشته باشند. چرا که اگر ما این عرصه را برای مردم خالی بگذاریم، امور غیرشرعی باعث خنداندن مردم میشود.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با ابراز این که نباید وقت خود را به امور علمی بیثمره مصروف سازیم، بیان کرد: به جای آنکه دنبال برخی از معلومات بیفایده برای مردم برویم، شایسته است که به این موضوع فکر کنیم که چگونه میتوانیم مردم دنیا را به خدا معتقد کنیم.
وی، با تأکید بر برنامهریزی صحیح در حوزههای علمیه، یادآور گردید: حوزویان نباید مسئولیت حوزوی و تبلیغی خود را به فراموشی سپرند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، با اشاره به اهمیت یادداشت کردن نکتههای دینی، عنوان کرد: مجموعه سخنرانیهایی که اکنون به صورت نرمافزار در هشتاد هزار نسخه در دست روحانیون قرار گرفته است، از همین یادداشتهایی بود که از ایام جوانی شروع به یادداشت آن در دفترچههای شخصی نمودم.
این استاد قرآنی با بیان این که 109 میلیارد تومان زکات در امسال جمعآوری شده است، بیان داشت: اگر مردم به روحانیت اعتماد و صمیمیت داشته باشند، برای حفظ دین خود واجبات دینی خود مانند زکات را به جا میآورند.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با بیان این که به نظر بنده روحانیون، تاکنون در مورد موضوع جمعآوری زکات کوتاهی کردهاند، ابراز داشت: اگر روحانیون با صداقت و اخلاص موضوع زکات را با مردم در میان گذارند، به یقین میتوانند این موضوع را در میان مردم نهادینه سازند.