حجتالاسلام والمسلمین غفاری، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت یوم الله 22بهمن،گفت: یکی از علتهای اساسی فراگیر شدن انقلاب اسلامی و درگیر کردن بدنه جامعه، مطالبه ارزشهای بنیادین دینی بود.
وی با بیان این که پیش از شکلگیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، نهضتها و حرکتهای مختلفی از سوی احزاب و گروههای مختلف جامعه به وجود آمده بود ولی وارد بدنه جامعه نشد، ادامه داد: زمانی که انقلاب به رهبر مذهبی سپرده شد و مردم متوجه ارزشهای به حاشیه رفته و مفقوده شدند، این انقلاب به بدنه جامعه نفوذ کرد و موجب پیروزی آن شد.
این جامعه شناس حوزوی افزود: با مطالعه تظاهرات بزرگ مردمی در سالهای 56 و 57 درمییابیم که علت حضور مردم در تظاهرات، دلایلی چون توهین به حضرت امام(ره)، شهادت حاج آقا مصطفی خمینی، اربعین شهدای مردم قم و... بود که همگی در دالان ارزشهای دینی معنا مییابد.
وی با اشاره به آثار اجتماعی انقلاب اسلامی گفت: در بررسی آثار اجتماعی انقلاب اسلامی، باید توجه داشته باشیم که وضعیت اعتقادی و اجتماعی جامعه، نسبت به دوره پهلوی؛ در شرایطی است که در دوره طاغوت، اینترنت، استفاده از شبکههای ماهوارهای در منازل، امکانات گسترده صورتی و تصویری امروزی و...، وجود نداشت و این ابزار به صورت همه جانبه در اختیار دشمنان اسلام نبود.
حجتالاسلام والمسلمین غفاریفر افزود: دشمن امروزه میتواند تهاجمات فرهنگی خود را در کوتاهترین زمان ممکن به جامعه تزریق کند؛ با این حال، ارزشهای اسلامی در جامعه جاری است و این ارزشها نسبت به گذشته، دارای نمود بیشتری است.
وی با بیان این که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفته میشد که روحانیت در شرایط امروزیی جایگاهی ندارد؛ ولی امروز شاهدیم که جمهوری اسلامی ایران از نظر علمی رشد سریعی در جهان دارد، به گونهای که نرخ رشد ایران نسبت به کشورهای در حال توسعه، 11 برابر است که در نوع خود بینظیر میباشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) درباره رشد جامعه از نظر عدالت گفت: میزان آبادانی شهرها و روستاها را باید نسبت به گذشته در نظر بگیریم؛ البته در این عرصه باید میزان تولید، جمعیت، میزان مصرف و... را مورد ارزیابی قرار داد؛ در دورهای ایران در عرصههایی از کشورهای ترکیه و پاکستان عقب بود، ولی امروز باید دید که در چه جایگاهی قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمین غفاریفر درباره تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی گفت: در گذشته نامی از ایران و تشیع در عرصههای سیاسی و بینالمللی برده نمیشد، در حالی که امروز استکبار تمامی تلاش خود را در عرصه شیعه هراسی در جهان به کار بسته است و این نشان از تأثیرگذاری آن دارد.