شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به وحدت نظر مراجع عظام تقلید و فقها بر فقاهت بی‌نظیر صاحب عروه، گفت: چنین وحدت نظری بر علمیت و فقاهت یک شخص در سده‌های اخیر دیده نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید محمد غروی در نشستی با دست اندرکاران کنگره "صاحب عروه"، با اشاره به ویژگی های "عروة الوثقی"، اثر گرانسنگ مرحوم سید کاظم طباطبایی یزدی، اظهار داشت: اهمیت این کتاب به دلیل فروعات بسیاری است که مورد ابتلاء عموم بوده و در فصول مختلف آن آورده شده است.

 وی افزود: نگارش متون فقهی و بررسی روایات و احادیث در مورد موضوعات گوناگون آن کاری بس دشوار است، اما زمانی که فروع مختلف یک مسئله در کتابی مانند عروة الوثقی مطرح می‌شود عظمت کار مرحوم سید را نشان می‌دهد.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که فروعات یک مسئله گاهی در ارتباط با فرع‌های مختلف سایر مسائل و موضوعات خواهد بود، خاطرنشان کرد: آوردن تمام این موارد در یک کتاب مستلزم اعمال مبانی اصولی و فقهی خاصی است و مرحوم صاحب عروه تمام این ویژگی‌ها را در زمان نگارش کتاب ارزشمند خود داشته است.

وی ادامه داد: کتاب گرانسنگ "عروة الوثقی" مورد استفاده دو گروه از علما و دانشمندان قرار داشته است؛ نخست گروهی که با عامه مردم در ارتباط هستند و فروعات مختلف یک مسئله را برای آنان شرح می‌دهند و گروه دوم فقها و دانشمندانی که از نظر علمی و فقهی ابواب گوناگون موضوعات را بررسی می‌کنند و عروه کتابی است که از این نظر اهمیت ویژه در نزد اهل فضل دارد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که نگارش کتابی مانند "عروة الوثقی" درجه علمی نویسنده را آشکار کرده است، گفت: علمایی که با اقشار مختلف مردم سر و کار دارند و همچنین فقیهانی که برای بیان نظرات علمی خود حاشیه‌هایی را بر این کتاب نوشته‌اند دو طیف استفاده‌کنندگان از عروه به شمار می‌روند.

عضو هیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: محوریت "عروة الوثقی" در حوزه‌های علمیه امری ثابت بوده و این مهم به دلیل اصالت و عمق مطالب و نیز ساختار قوی آن حاصل شده است.

وی با بیان این که بزرگانی چون مرحوم سید ابوالحسن اصفهانی هم با وجود اختلاف نظر با مرحوم سید در مسائل اجتماعی، حاشیه‌ای بر عروه نوشته‌اند؛ ابراز داشت: آیات عظام حکیم، بروجردی، خوئی، حائری یزدی و سید بحرالعلوم از جمله فقهای بزرگی هستند که حاشیه عروه آن‌ها معروف شده است.

آیت الله غروی با اشاره به وحدت نظر مراجع تقلید و فقها بر فقاهت بی‌نظیر مرحوم صاحب عروه، تصریح کرد: چنین وحدت نظری بر علمیت و فقاهت یک شخص در سده‌های اخیر دیده نمی‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه تصریح ادامه داد: نگارش عروه مستلزم تسلط و توانایی ایجاد ارتباط میان همه ابواب فقهی است و حقیقت این کتاب برای اهل فن روشن است زیرا نشان می‌دهد فقیهی استاد و صاحب مبنا که به اصول فکری و علمی خود در همه مسائل وفادار بوده این کتاب را به رشته تحریر درآورده است.

براساس اعلام ستاد کنگره، وی در پایان خاطرنشان کرد: انسجام مبانی اصولی و فقهی در همه فتاوای موجود در این کتاب به چشم می‌خورد، هرچند تمام ابواب فقهی در آن آورده نشده یا این که در برخی مسائل به طور کامل بیان نشده است، اما هر جا که فروعات مختلف مورد بحث قرار گرفته‌اند استدلال قوی و منطقی مرحوم سید به چشم می‌خورد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha