به گزارش خبرگزاری حوزه، در همایش ملی سبک زندگی اسلامی، میزگردی با حضور آقایان دکتر فنایی اشکوری عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)، حجت الاسلام والمسملین مهدوی کنی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و حجت الاسلام والمسلمین شریفی عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی کنی با بیان اینکه فرهنگ، بالاترین مفهوم به سبک زندگی است گفت: سبک زندگی، وجوهی از فرهنگ را به خصوص د رعرصه رفتار نشان می دهد. کمله سبک نیز در آغاز در ادبیات و سپس در عرصه هنر و معماری به کار رفت و یادآور انسجام داشتن است.
وی با اشاره به افزایش حجم تولیدات پس از انقلاب صنعتی در غرب و تحول در طبقات اجتماعی گفت: با تولید انواع کالا در جامعه صنعتی، ممکن است سبکهایی برای پوشش و زندگی انتخاب شود که وابسته به الزامات فردی نیست و خودش را به سایر گروه های اجتماعی نزدیک می کند به طوری که ممکن است فرد از هزینه های اصلی اش بزند اما فلان کفش با قیمت بسیار بالا را تهیه نماید و یا یک جوان در ریاض یا توکیو یا جای دیگر، در سبک لباس پوشیدنش، خودش را به فلان خواننده در نیویورک شبیه کند.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق با اشاره به اینکه افراد، ابتدا الگوی های مصرف را می گیرند و سپس اندیشه های ملازم با آن الگو را دریافت می کنند گفت: خیلی از جوانها، در آغاز معنای آرم و نوشته لباس های خود را نمی دانند و بتدریج با آن مرام و مسلک آشنا می شوند از همین رو، فرصتهای متعدد مصرف که در عصر اخیر ایجاد شده، اهمیت سبک زندگی را دوچندان کرده است. متاسفانه در فضای فعلی، انتخاب های لزوما آگاهانه نیست و این ، یک زنگ خطر است.
دکتر فنایی اشکوری عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی هم در این میزگرد گفت: باورها و ارزشها نقش تعیین کنندهای در شکل دادن به سبک زندگی دارد. به عنوان نمونه اگر ماتریالیست باشیم، در سبک زندگی مان، خودمحور و فردگرا خواهیم بود و نهایت کوشش مان، کسب سود و لذت شخصی و رفع نیازهای دنیوی خواهد بود و جایی برای خیرخواهی وجود ندارد.
وی تقلید کورکورانه جوامع اسلامی از سبک زندگی غربی را یک واقعیت تلخ عنوان کرد و گفت: متاسفانه در تقلید از غرب، امور منحط آنها را گرفته ایم نه نکات مثبت و این مساله در اصلاح موی سر، معماری، پوشش، سخن گفتن و... نمود دارد و این جلوه، با شعار استقلال که منظور، استقلال همه جانبه است تعارض دارد.
دکتر فنایی گفت: تمدن نوین اسلامی که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب به آن اشاره شده است، بدون زندگی اسلامی محقق نمی شود.
وی اظهار داشت: سبک بازار اسلامی، تنها به سیاهپوش شدن بازار در ایام عزا نیست، بلکه باید علاوه بر آن، صداقت، اعتماد و سلامت اقتصادی وجود داشته باشد. به عنوان مثال این تعبیر که "جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود" بر اساس کدام اصل اسلامی است؟
حجت الاسلام والمسملین شریفی هم در این میزگرد به نقش عوامل مختلف همچون موقعیت جغرافیایی در سبک زندگی اشاره و تصریح کرد: نمی تونا گفت همه یکجور لباس بپوشند بلکه با توجه به باورها و عبور نکردن از خطوط قرمز و بسته به شرایط، می توان پوشش های مختلف سبکهای متنوعی برای زندگی داشت.
وی با بیان اینکه گستره سبک زندگی به وسعت همه رفتارهای فردی و اجتماعی انسان است و بتدریج حاصل می شود گفت: سبک زندگی، اقناعی و خودجوش است نه تحمیلی و اجباری. سبک زندگی، مناسب ترین راه انتقال باورها و ارزش هاست.