به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له ، شب گذشته درمراسم تجلیل از طلاب ممتازحوزه علمیه استان یزد که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرادر قم برگزار شد، با ذکر این مطلب که کسی که علم الدراسه دارد، در آخر عمر، این علم از او گرفته می شود، اظهارکردند: عالم دین، علم الدراسه دارد که یک نردبان برای علم الوراثه است؛ علم الوراثه را به وارثان می دهد و عالم الوراثه دارای ویژگی پیوندی بودن علم اش است.
معظم له افزودند: علم الوراثه حاصل ربط او با صاحب علم است؛ پیامبر(ص) این شاخص را برای خویش و اهل بیت طاهرین(ع) ذکر کردند که علم آنها علم الوارثه است و شاخص اهل بیت(ع) نیز امام علی(ع) است.
این مرجع تقلید در ادامه تصریح کردند: با این فرض، کسی که فرزند امام علی(ع) شد، قطعا مادر او نیز حضرت صدیقه طاهره(س) است و کسی که بتواند به مقام فرزندی این دو بزرگوار درآید قطعا وارث این علم خواهد بود.
مفسر برجسته قرآن کریم، خاطرنشان کردند: برای این که به این علم وراثتی برسیم باید فرزندی اولیا را بپذیریم که اگر پذیرفتیم و این رابطه ایجاد شد به این علم نیز دست می یابیم و توان فتوا از قرآن را نیز بدست می آوریم زیرا فتوا نیز وابسته به وراثت علم انبیا واهل بیت(ع) است که نتیجه این فرایند، مرگ اختیاری پیش از مرگ خواهد بود و این شخص می تواند پیش ازآنکه اجل به سراغش بیاید تمام منیت ها را در خود بکشد و به قرب برسد.
ایشان تصریح کردند: بخش مهم میراث انبیا، مسئولیت های مرتبط با رهبری،هدایت و ارشادات است؛ خداوند در قرآن وظیفه انبیا الهی را انذار و تبشیر ذکر فرموده و وظیفه خاص پیامبر اعظم(ص) را نیز انذار ذکر کرده است پس کسی که در این فرایند میراث واقع می شود باید به وظیفه انذار مردم و دور کردن مردم از گناه بپردازد.
معظم له خاطرنشان کردند: عالمان دین این انذارو مسئولیت را به ارث می برند و غرض از ورود به حوزه نیز باید همین مسئولیت باشد؛ غرض از حوزوی شدن، مرجع شدن و تدریس صرف نیست زیرا اینها همه نردبان هستند بلکه هدف این است که عرضه پیدا کنند که به جای پیامبر(ص) نشسته و مردم را از گناه بترسانند؛ تنها مساله ای که جامعه را حفظ می کند هراس از یوم الحساب است که بدانند که چه عقوبتی در انتظار آنان است که همان مساله انذار خواهد بود.
ایشان گفتند: اگر دین در جامعه رعایت شد و گناه از جامعه رخت بست، جامعه ما بهشت خواهد شد؛ هدف ما از فعالیت این است که عاقل شویم و عقل مردم را بالاببریم وگرنه علم هدف نیست بلکه نردبان عقل سازی است؛ اگر در حدیث شریف آمده است که ملائک فرش راه عالمان دین و طالبان علم و دین می شوند این پیام را با خود دارند که نخست شما هم می توانید مثل ما پر درآورید؛ وقتی یک برگ توت می تواند به اطلس تبدیل شود، چرا ما نتوانیم به این مقام برسیم؟
حضرت آیت الله جوادی آملی، تصریح کردند: پیام دوم، قابلیت پرواز روح عالم است و پیام سوم نیز این است که پرواز شما باید از جهت باشد نه در جهت؛ بلکه کسی که در جهت حرکت می کند در یک نقطه تمام می شود ولی کسی که از جهت حرکت می کند سماوی خواهد شد.
این مرجع تقلید در پایان با اشاره به این مطلب که بزرگان و علمای یک بلاد، شناسنامه آن منطقه و استان هستند ،اظهارکردند: استان یزد نیز به واسطه این علمای بزرگ از جایگاه برجسته ای در تاریخ تشیع و علم و فقاهت و حوزه برخوردار است و طلاب این استان باید تلاش کنند که همچون بزرگانی که از این خطه جزو مفاخر حوزه بودند و ما نیز توفیق شاگردی آنها را داشتیم به این درجه برسند؛ باید تلاش کنید عقلانیت جامعه را بالاببرید تا بتوانید در ردیف این علمای بزرگ و وارثان انبیا، قرار گیرید.