پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو جامعه مدرسین حوزه گفت:حوزه علمیه وظیفه خود را حمایت از نظام اسلامی و پیش برد اهداف انقلاب می‌داند، نمی‌تواند نسبت به آینده آن بی تفاوت و بی دغدغه باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید احمد خاتمی،‌ شب گذشته در برنامه «دیروز، امروز، فردا» که در  شبکه سه سیما برگزار شد، در سخنانی به مناسبت همایش «نیم قرن حضور» جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به تشریح فعالیت‌های این نهاد حوزوی و مردمی پرداخت.

وی با اشاره به عرصه‌های حضور جامعه مدرسین حوزه اشاره کرد و گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جامعه مدرسین که با هدف رسیدگی به امور حوزه راه‌‌اندازی شده بود؛ بر حسب وظیفه در مسائل سیاسی نیز وارد شد و تلاش خود را در مسیر پیشبرد انقلاب به کار بست.

*وظیفه جامعه مدرسین حفظ نظام است

امام جمعه موقت تهران، با بیان این که امروز نیز جامعه مدرسین وظیفه خود را حمایت از نظام اسلامی و پیش برد اهداف انقلاب می‌داند، افزود: از مراجع تقلید مورد تأیید حوزه،‌ کسی پیدا نمی‌شود که تقویت نظام اسلامی را واجب عینی نداند.

*حوزه به آینده نظام بی دغدغه نیست

وی با بیان این که برخی استقلال حوزه را اشتباه تعریف می‌کنند، افزود: برخی افراد، از استقلال حوزه سوءاستفاده می‌کنند و آن را به معنای رویارویی با نظام تعبیر می‌کنند؛ در حالی که حوزه به نظام اسلامی، با نگاه فرزند می‌نگرد؛ از این رو نمی‌تواند نسبت به آینده آن بی تفاوت و بی دغدغه باشد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه  در ادامه با اشاره به  خطرات و آسیب‌های پیش روی حوزه که این نهاد مقدس و دینی را تهدید می‌کند، گفت: حوزویان معتقدند که باید عرصه‌های مختلف حوزه را  مراقبت  نمود که مهم‌ترین آنها عرصه علمی است.

وی افزود: فقه، اصول، تفسیر، فلسفه، مقدمات، ادبیات، صرف ونحو و...، رکن اصلی در حوزه است که حرف اول را می‌زند؛ از این رو بخش عمده تلاش حوزویان صرف این مسئله می‌شود؛ اگر خدای ناکرده این عرصه کم رنگ شود،‌آسیب بزرگی حوزه را تهدید خواهد کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان این که در این راستا، تمام برنامه‌ریزی‌های ارائه شده از سوی شورای عالی حوزه های علمیه عمق بخشیدن هرچه بیشتر از نظر علمی در حوزه است،‌ادامه داد: اخلاق و زی طلبگی، مسئله مهم دیگری است که مورد توجه حوزه است.

عضو خبرگان رهبری  خاطرنشان کرد:‌ ساده زیستی، خوشرویی با مردم و حفظ ارتباط و تأثیرگذاری با رفتار و کردار بر مردم، از جمله مسائل موجود در این عرصه است؛ ما باید بدانیم که کار زشت از هر انسانی که سر بزند، زشت است،‌ولی سر زدن آن از روحانیت، زشتی مضاعفی می‌یابد.

*سطح زندگی روحانیت پایین تر از مردم عادی است

آیت الله خاتمی  با بیان این که ممکن است در میان کسانی که لباس روحانیت بر تن دارند، افرادی  باشند که از زندگی ساده و برخی رفتارهای طلبگی فاصله گرفته باشند، ولی بخش عمده روحانیت، زندگی در سطح مردم و حتی پایین‌تر از آنها را دارد.

وی با بیان این که درس اخلاق برای حوزویان از آب حیات نیز حیاتی‌تر است، تصریح کرد: البته باید بدانیم که اگر یک روحانی نسبت به این مسئله کم توجهی نماید،‌ نباید این کار را به روحانیت نسبت داد.

* طرح جدایی دین از سیاست آسیب زا است

 امام جمعه موقت تهران مطرح شدن مباحثی پیرامون جدایی دین از سیاست را آسیبی جدی برای حوزه دانست و گفت: این که گاهی دیده می‌شود کسانی در مراکز علمی جدایی دین از سیاست را مطرح می‌کنند، نگران کننده است؛ البته این مسئله در وجود هیچ کدام از طلاب جوان حوزه دیده نمی‌شود، ولی مطرح شدن آن می‌تواند آسیب‌زا باشد.

وی با بیان این که‌ با ترویج این تفکر، دیگر انقلابی بودن، جبهه‌ای بودن، بسیجی بودن و سایر ازرش‌های انقلابی بی ارزش می‌شود، ادامه داد: ما حوزویان وظیفه داریم که با تبیین واقعیت‌های انقلاب اسلامی و مقایسه امروز با گذشته، خود و دیگران را قدردان و حامی نظام کنیم.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه، حوزه را حامی ناصح نظام دانست و گفت:‌ حوزه بر اساس رسالتی که دارد، حامی ناصح نظام است، به این معنی که خوبی‌ها، را بیان کرده و تشویق می‌کند و خدای نکرده در صورت مشاهده هرگونه اشتباه و انحرافی از اهداف انقلاب و اسلام، وارد عمل شده و آن مسئله را متذکر می‌شود.

وی همچنین در ابتدای سخنان خود با اشاره به حضور پرشکوه مردم در راهپمایی 22 بهمن در سراسر کشور، گفت: حضور با شکوه‌تر مردم در راهپیمایی امسال نسبت به سال‌های گذشته، نشان داد که هر موقع مردم احساس کنند دشمن در حال ورود به صحنه است،‌ اتحاد و همدلی خود را بیشتر می‌کنند و این گونه می‌شود که با گذشت 35 سال از انقلاب، با این همه مشکل، چنین حماسه‌ای را در تاریخ انقلاب رقم می‌زنند.

*حضور گسترده پاسخ محکمی به تحریم‌ها بود

آیت الله خاتمی  با بیان این که این حضور گسترده پاسخ محکمی به تحریم‌ها بود، گفت: باید در برابر تحریم‌کنندگان ایران گفت که مردم به نظام خود اعتقاد دارند و هیچ گاه از آن کوتاه نخواهند آمد.

وی این حضور را نیازمند تحلیلی دینی دانست و اظهار داشت: حمایت و پشتیبانی این گونه مردم از نظام، با نگاه سیاسی ممکن نیست؛ این نگاه دینی و اسلامی است که مردم بر اساس آن، چنین پشتیبانی‌هایی از نظام اسلامی می‌کنند و می‌دانند که با نبود آن، اسلام نابود می‌شود.

عضو خبرگان رهبری با بیان این که دشمن تلاش گسترده‌ای در نابودی نگاه دینی در میان مردم ایران دارد، افزود: مطرح کردن  مسائل ملی‌گرایی، از جمله این اقدامات است.

این استاد حوزه بیان داشت: مردم ایران عید نوروزی را می‌خواهند که  با یا« مقلب القلوب و الابصار» آغاز می‌شود و کارهایی مانند نظافت، دید و بازدید و... را نیز عمل به دستورات اسلام می‌دانند.

وی افزود:‌این در حالی است که دشمن تلاش دارد این مسئله را امری ملی‌گرایانه برای مردم ایران معرفی کند تا به خیال خود، تا جایی که امکان دارد،‌ رویکرد دینی مردم را از آنها بگیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha