شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 305436
۳۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۰

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن بر لزوم ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی بر اساس تعالیم و آموزه های قرآنی تاکید کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق یوسفی مقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: توجه به سبک زندگی اسلامی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید ویژه دارند، چنانچه به شیوه منطقی و با نگاهی کاملا هوشمندانه به روایات و آیات همراه باشد، تحول عظیمی در سطح جامعه و به ویژه در نهاد خانواده ها شکل خواهد داد.

وی اضافه کرد: بی شک مقصود رهبر فرزانه انقلاب از طرح این بحث زیربنایی، همانا توجه دادن همگان به این اصل است که باید مبانی سبک زندگی را از قرآن و سنت پیامبر(ص) و سیره و گفتار ائمه اطهار(ع) استخراج کرده و آن ها را به کار گیریم.

ویژگی های حیات مادی و معنوی

این استاد حوزه با بیان این که اساسا از نگاه قرآن کریم، انسان دارای دو نوع حیات است که شامل حیات معنوی و حیات مادی یا غیرمعنوی می شود، خاطرنشان کرد:  در آیه 22 سوره مبارکه فاطر، خداوند متعال به این نکته اشاره می کند که اساسا زنده ها و مرده ها با یکدیگر مساوی نیستند؛ قطعا منظور قرآن، زنده و مرده معمولی نیست، بلکه مقصود از زنده ها کسانی هستند که دارای حیات معنوی می باشند و از آن سو، مرده هم کسی است که از چنین حیاتی بی بهره باشد..

سبک زندگی دینی ، رنگ و بوی قرآنی دارد

وی ادامه داد: از این منظر طبعا وقتی ما صحبت از سبک زندگی اسلامی می کنیم، مرادمان زندگی به معنای حقیقی کلمه است که باید رنگ و بوی قرآن و اهل بیت(ع) داشته باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین با اشاره به این که یک سری اسباب، انگیزه ها و عوامل در تحقق سبک زندگی اسلامی نقش کلیدی دارد، گفت: قدم اول آن است که ما باید برای داشتن سبک زندگی اسلامی، ارتباط خود با خدا را تقویت کرده و به معنای حقیقی کلمه، اهل ایمان باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم بیان داشت: در آیات قرآن کریم بر همین مساله به طور ویژه تاکید شده کما این که در آیه 122 سوره مبارکه انعام، وقتی سخن از زنده شدن مردگان به میان می آید، منظور اعطای ایمان به او بود یعنی نور واقعی از ناحیه خداوند متعال، بر قلب فرد تابیده است.

زیست مومنانه در جامعه دین مدار

رییس مرکز فرهنگ ومعارف قرآن ادامه داد: برای این که فردی حقیقتا سبک زندگی اش دینی باشد باید در وهله اول، قوه ایمانی را در خود رشد داده و نقش آن را در جای جای زندگی روز به روز پررنگ تر کند و در میان مردم ، زیست مومنانه ای داشته باشد.

این کارشناس و پژوهشگر مباحث قرآنی یادآور شد: نشانه اصلی ایمان در وجود فرد این است که باور کند حقیقتا بنده خداست و لذا همه رفتار و گفتار و نیاتش خدایی باشد و خواست و مشیت خالق یکتا را در زندگی فردی و اجرایی اش احساس نماید و بدین گونه انسان، رفتار و گفتارش همواره رنگ و بوی الهی و معنوی داشته باشد.

حق گویی و حق پذیری

وی افزود: عامل مهم دیگر در این خصوص، ناظر بر حق پذیری و حق گویی فرد است؛ در آیه 169 سوره مبارکه اعراف ، این گونه می خوانیم که با خدا عهد و پیمان بسته ایم که جز حق نگوییم و جز حق نپذیریم. اگر می خواهیم به واقع سبک زندگی مان ، اسلامی باشد باید در همه لحظات عمر، این پیمان را میان خود و خدا حفظ کرده و روز به روز آن را تقویت کنیم.

ضرورت عمل به آموزه های دینی

حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مقدم با تاکید بر این که رمز داشتن یک زندگی معنوی، عمل به آیات قرآن و سیره و سنت ائمه اطهار(ع) است، ابراز داشت: یکی از شاخصه های مهم بهره مندی از سبک زندگی اسلامی، عمل به آموزه های دینی است؛ البته عملی که نشات گرفته از عقیده راسخ باشد.

وی با بیان این که حیات طیبه بر اساس قرآن کریم، در سایه عمل صالح محقق می شود، گفت: خداوند در آیه 97 سوره نحل می فرماید "هر کس عمل صالح انجام دهد، اگر اهل ایمان باشد به حیات طیبه دست می یابد".

پرهیز جدی از زشتی ها و پلیدی ها

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن همچنین افزود: از این منظر، مراد از سبک زندگی اسلامی، زندگی پاک و بی آلایشی است که خوبی ها و فضیلت ها در آن متجلی باشد و بدی ها و رذالت های شیطانی در آن هیچ جایی نداشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha