به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مهدی حقی، امروز سه شنبه در نشست خبری چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: در همایش امسال 958 اثر که برای اولین بار در سال 90 به وسیله حوزویان تالیف شده در دبیرخانه همایش ثبت شده است که در قالب 15 گروه علمی براساس نوع محتوا تقسیم بندی شدند.
وی گروه های تفسیر و علوم قرآن، علوم تربیتی و روانشناسی، حقوق و علوم سیاسی، فلسفه و کلام، ادبیات و هنر، تصحیح و تحقیق، اخلاق و عرفان، تکنولوژی آموزشی، فقه و اصول، علوم اجتماعی، حدیث، درایه و رجال، اقتصاد و مدیریت، کتب مرجع، ترجمه و گروه تاریخ و سیره را 15 گروه علمی همایش کتاب سال حوزه برشمرد.
حجت الاسلام حقی ادامه داد: گروه فلسفه و کلام با 121 اثر و گروه تاریخ و سیره با 81 اثر رسیده با بیشترین آثار رسیده در ردیف های اول هستند.
تجلیل از 12 اثر برگزیده و 14 اثر شایسته تقدیر
دبیر همایش کتاب سال حوزه گفت: پس از ارزیابی اجمالی 198 اثر به مرحله اصلی داوری ها راه پیدا کردند و حدود 760 از گردونه رقابت ها خارج شدند که توسط 160 داور حوزوی و دانشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفتند که 43 اثر بعنوان شایسته تقدیر به شورای علمی همایش معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه شورای علمی مرکب از هفت نفر از فضلای حوزه است که بالاترین مراجع تصمیم گیری همایش است، ابراز داشت: شورای علمی همایش نیز پس از بررسی، 12 اثر را بعنوان اثر برگزیده و 14 اثر را بعنوان اثر شایسته تقدیر معرفی کردند.
حجت الاسلام حقی اظهار داشت: تعداد 41 اثر توسط بانوان حوزوی به رشته تحریر درآمده است و 78 اثر نیز پایان نامه های دکتری هستند.
تجلیل از دو شخصیت حوزوی
دبیر همایش کتاب سال حوزه در همایش های اخیر از برخی شخصیت های علمی حوزه به عنوان چهره های ویژه پژوهشی تجلیل به عمل می آوردیم، گفت: شورای علمی همایش هر سال از یک یا دو نفر از شخصیت ها تجلیل می کند که در همایش امسال نیز دو چهره حوزوی تجلیل می شود که آیت الله ابراهیم امینی به پاس 70 سال کار تحقیق و نویسندگی و نشر در حوزه های علمیه و آیت الله سید علی میلانی به پاس بیش از 50 سال کار پژوهش و تدریس مورد تجلیل ویژه قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه یکی از نقدهایی که به کتاب سال حوزه وارد می شود این است که نگاه این همایش به گذشته است، اظهار داشت: انتظار این است که ما بتوانیم در نگاه به آینده نیز کاری کنیم که البته این انتظار از مجموعه دست اندرکاران دستگاه های پژوهشی حوزه است، در سال های گذشته اقدام به طرح نیازسنجی پژوهشی کرده ایم که در همایش کتاب سال امسال از اولین سند نیازسنجی پژوهشی که دربردارنده اولویت های پژوهشی دانش فقه است رونمایی می کنیم.
حجت الاسلام حقی گفت: نماشگاه جامعی نیز در کنار برگزاری همایش برپا می شود که تمام آثار منتشر شده حوزویان به نمایش گذاشته می شود.
افزایش آثار رسیده به همایش کتاب سال حوزه
دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به آثار برتر گروه های علمی ابراز داشت: در سال جاری از آثار 7 گروه علمی و در بخش شایسته تقدیر نیز از آثار 10 گروه علمی تقدیر می شود.
وی با اشاره به تعداد افزایش آثار اظهار داشت: تعداد آثار رسیده به همایش در مقایسه با سال گذشته حدود 30 اثر افزایش نشان می دهد، سال گذشته 920 اثر به دبیرخانه ارسال شده بود، اما رویکرد این همایش به دنبال تکثیر آثار نیست، بلکه کیفیت آثار مهم است.
حجت الاسلام حقی همچنین با اشاره به سخنرانان همایش عنوان کرد: در همایش امسال آیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و آیت الله استادی رییس شورایعالی حوزه به ایراد سخنرانی می پردازند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه گفت: دو اثر برگزیده نیز از کشور افغانستان هستند که در روز همایش مورد تجلیل قرار می گیرند.
هدیه آثار برتر همایش کتاب سال حوزه به شخصیت ها
وی ابراز داشت: در دو همایش گذشته اعلام کردیم که بهترین آثار برای مراکز پژوهشی ارسال می شود که سال گذشته برای 400 شخصیت کشور هدیه کردیم که برای همایش چهاردهم نیز این کار انجام خواهد شد.
حجت الاسلام حقی افزود: تشویق های کتاب سال حوزه بیشتر معنوی است و تشویق های مادی آن قابل توجه نیست و همین هاست که برای نویسندگان حوزوی مورد توجه ومهم است، این اقدام باعث بهتر شناخته شدن آثار برتر شده است.
دبیر همایش کتاب سال حوزه همچنین گفت: استانداردهای پژوهشی و ترویجی کتاب حوزوی در حال استخراج است که سال آینده منتشر می شود.
انتهای پیام/